reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Też się zastanawiam nad zakupem niekapka. Podoba mi sie 360 Kubek Lovi z Uchwytami MINI - Sklep dla malucha - Krupcio.pl ale nie wiem jak sprawdza się w praktyce i jak wyglada "na żywo" bo w sklepie nie widziałam. Macie możne doświadczenie z takim typem ?

A co do ucinania stópek , to u nas problemem oprócz nogawek jest jeszcze za krótki "tułów" i jak mała wyrasta to nie dopinaja się w kroku i obcinanie stópek nie pomoże niestety :/

Ostatnia edycja:
reklama
Zmałpowałam po Dziunce ten basenik:-)pozniej wrzuciłam zabawki jak Kasia Pawełkowi ,mały tak się wybawił z tatą w "rekina ludojada" że już po kąpieli i śpiocha haha DSCN0086.jpg

dziewczyny mam kubek niekapek canpol babies i sama sprawdzilam ze pociagniecie z niego to ciezka sprawa, czy niekapek z aventu jest jakis latwiejszy w obsludze? ja nie wiem kiedy ignas zalapie ze trzeba niezle pociagnac:/

Ja z Amelką miałam kubek niekapek z Aventu - porównania z Canpol Babies nie mam, ale powiem ci, że na początku Amelka nie umiała z niego pić. Też próbowałam i trzeba było bardzo mocno pociągnąć, żeby poleciało. Na początku zrobiłam więc z niego kubek kapek (po prostu usunęłam uszczelkę), i dopiero z czasem założyłam z powrotem.

Teraz natomiast planuję kupić kubek do nauki samodzielnego picia z Nuka:
Butelka kubek FC 150 ml z ustnikiem 6m+ NUK (1062609247) - Aukcje internetowe Allegro

Myslę, że na początek dziecku będzie trudno zrozumieć, o co chodzi z niekapkiem.

Też się zastanawiam nad zakupem niekapka. Podoba mi sie 360 Kubek Lovi z Uchwytami MINI - Sklep dla malucha - Krupcio.pl ale nie wiem jak sprawdza się w praktyce i jak wyglada "na żywo" bo w sklepie nie widziałam. Macie możne doświadczenie z takim typem ?

ja chyba kupię taki właśnie kubeczek bo z niekapkiem TT zupełnie nam nie idzie, z butelką też nie bardzo.
Za to niedawno przy śniadaniu Alusia usiłowała mi wyrwać kubek i brała go do ust tak jak ja -nalałam jej trochę wody i tak dawałam się napić - była trochę zaskoczona, ale piła :)
Więc może pominę etap dziubków i smoczków - ale taki zwykły kubeczek, albo doidy cup boję się dać. Boję się, że za duży łyk poleci i mała się zachłyśnie.

A co do ucinania stópek , to u nas problemem oprócz nogawek jest jeszcze za krótki "tułów" i jak mała wyrasta to nie dopinaja się w kroku i obcinanie stópek nie pomoże niestety :/
Nie miałam, ale ponoć bardzo trudno się z niego pije.

dziewczyny mam kubek niekapek canpol babies i sama sprawdzilam ze pociagniecie z niego to ciezka sprawa, czy niekapek z aventu jest jakis latwiejszy w obsludze? ja nie wiem kiedy ignas zalapie ze trzeba niezle pociagnac:/

Ja mam lovi niekapek i też byłam w szoku jak mocno trzeba pociągnąć, ale zrobiłam troszkę większą dziurkę w silikonowej uszczelce i teraz jest super. Kubeczek się świetnie sprawuje i -co dla mnie ważne- jest łatwy do mycia. Avent ma koleżanka i trudno go domyć.

ja chyba kupię takiml). właśnie kubeczek bo z niekapkiem TT zupełnie nam nie idzie, z butelką też nie bardzo.
Za to niedawno przy śniadaniu Alusia usiłowała mi wyrwać kubek i brała go do ust tak jak ja -nalałam jej trochę wody i tak dawałam się napić - była trochę zaskoczona, ale piła :)
Więc może pominę etap dziubków i smoczków - ale taki zwykły kubeczek, albo doidy cup boję się dać. Boję się, że za duży łyk poleci i mała się zachłyśnie.
Ten kubeczek lovi, który mamy ma super kapsel wyprofilowany z jednej strony jak doidy cup i Mały całkiem sobie radzi z piciem. Ma nawet skalę (chyba do 90ml) więc wiadomo ile smyk wypił.

Ostatnia edycja:
Ja mam lovi niekapek i też byłam w szoku jak mocno trzeba pociągnąć, ale zrobiłam troszkę większą dziurkę w silikonowej uszczelce i teraz jest super. Kubeczek się świetnie sprawuje i -co dla mnie ważne- jest łatwy do mycia. Avent ma koleżanka i trudno go domyć.
kupiłam ustnik który pasuje do butelki zamiast smoczka łatwy w użyciu i myciu , no i mogę go do dowolnej butelki avent założyć USTNIK NIEKAPEK MIĘKKI, 2 Sztuki, 6m+, AVENT (1069281314) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy z Aventu, ale nie jestem zadowolona, bo trzeba bardzo mocno przechylac butelke zeby woda dotarla do "smoczka". I trzeba mocno ciagnac i tak naprawde to mi z niego i tak kapie jak mala potrzasa butelka. Dzisoaj kupilam nowy niekapek firmy MAM
Selektionen Detailansicht | MAM Baby Products - Design & Innovation - BPA-free
Madelen tez jeszcze nie zalapala jak sie z niego pije, ale przynajmniej nie wylewa sie z niego woda jak nim potrzasa ;-)

reklama
Do góry