reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
No i są OK :tak:
Jedno co mi troche utrudnia zycie to to ze w bebe conford nie ma dodatkowej wkladki ochronnej na głowe - w Jane racing jest. No i jezeli dziecko jedzie jeszcze tylem do kierunku jazdy to mimo ze fotelik jest przestawiony do pozycji półlezacej to dziecko troche leci do przodu przy gwaltownym stratowaniu albo hamowaniu (moj Ł troche "porywczo" jeździ) ponieważ siedziska w wiekszosci samochodów zapadąją sie w stronę oparcia czyli mimo pochylu fotelika fotelik nadal jest w pozycji pionowej :confused2: Ale to akurat nie kwestia fotelika danego modelu bo wiekszosc ma ten "problem" a kąt nachylenia siedziska samochodu do oparcia jest rózny w roznych samochodach. Problem zniknie kiedy przyjdzie czas na obrocenie fotelika przodem do kierunku jazdy....
Generalnie jednak jestem z nich zadowolona i wcale nie powiedzialabym ze ten tanszy jane raacing jest gorszy od bebe confort - to ta sama półka mniej wiecej a w testach wyszły dosyc dobrze;
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-18 kg :: sortowanie wg kryterium ocena
Jezeli jednak teraz bym kupowala to kupiłabym w przedziale wagowym 9-25kg albo 36kg bo na dłuzej wystarczy... ;-) No ale w tym przedziale kg nie znam dokładnie rynku...

Jezeli jednak teraz bym kupowala to kupiłabym w przedziale wagowym 9-25kg albo 36kg bo na dłuzej wystarczy... ;-) No ale w tym przedziale kg nie znam dokładnie rynku...

też chciałam kupić fotelik o większym przedziale, zeby na dłużej starczył, ale znajomy sprzedawca, przekonał nas do do przedziału 9-18. Trochę nas to szarpnęło finansowo, ale faktycznie porównując w crash testach, te o większym przedziale, nie wypadały tak dobrze, jak 0-13, 9-18, 15-36

a i rzekomo te z większym przedziałem, są ponoć mało wygodne dla tak małych maluszków, chodzi o jakieś tam różnice w ustawieniu siedziska

Ostatnia edycja:
też chciałam kupić fotelik o większym przedziale, zeby na dłużej starczył, ale znajomy sprzedawca, przekonał nas do do przedziału 9-18. Trochę nas to szarpnęło finansowo, ale faktycznie porównując w crash testach, te o większym przedziale, nie wypadały tak dobrze, jak 0-13, 9-18, 15-36

a i rzekomo te z większym przedziałem, są ponoć mało wygodne dla tak małych maluszków, chodzi o jakieś tam różnice w ustawieniu siedziska
No widzisz.... tego nei wiedziałam - a propos tej rozpietości wagowej.
Jesli chodzi o foteliki 0-18 a 9-18 to wiele sie nie różnią miedzy soba - tylko ta pochylnościa siedziska z tego co wiem...

wiewióra
A jaki kupiłaś?

wybierałam między maxi cosi priori a chicco key1 x-plus i zdecydowałam się na chicco. MAxi nie miało regulowanego zagłówka, musiałabym dokupić, a zależało mi na nim, bo fotelik jest bezpieczniejszy przy uderzeniu bocznym. Trochę obawiałam się, Chicco po tej ostatniej akcji w programie Uwaga, ale kumpel powiedział, że przedział 9-36 okazał się niewypałem, jak podsumował, "jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego". Ponoć od emisji tego programu nawet wózki Chicco mijane są szerokim łukiem. JA mam nadzieję, że w tym przedziale wagowym dobrze wybrałam, wiem, ze są lepsze, ale na nei po prostu nas nie stać, a 3 w testach, jakoś mnie przekonała. Eli jeszcze w nim nie jeździ - bo nie siedzi :-/ mam nadzieję,że to się zmieni niebawem

ten model

http://www.allegro.pl/item1077335189_fotelik_chicco_key_1_x_plus_9_18_kg_kolor_ballet.html

Ostatnia edycja:
a ja pozazdroscilam Mary basenu a Cleo dmuchanych zwierzat i oto moje sobotnie zakupy dla Kacpra:-)

co do fotelikow to podobno maxi cosi piori sa dobre ale trohe kosztuja...

Załączniki

• basen.jpg
    basen.jpg
    47,2 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Do góry