Ja taką przyczepke bedę kupować w następnym roku. Wokół domu mamy pełnoo lasków i łąk więc przyda się. Gdyby byly zabronione to nie byłyby sprzedawane... Mi się to bardzo podoba bo jest bezpieczniejsze niż te foteliki na kierownice. Można wozić 2 dzieci więc sie przyda jak będzie drugie dziecko...
reklama
passingby
Fanka BB :)
Ja taką przyczepke bedę kupować w następnym roku. Wokół domu mamy pełnoo lasków i łąk więc przyda się. Gdyby byly zabronione to nie byłyby sprzedawane... Mi się to bardzo podoba bo jest bezpieczniejsze niż te foteliki na kierownice. Można wozić 2 dzieci więc sie przyda jak będzie drugie dziecko...
- Dzieci do lat 7 wolno przewozić na rowerze w specjalnych siodełkach (fotelikach). Dopuszcza to art. 33 ust. 2.
- Nie wolno przewozić pasażerów na ramie, bagażniku itp. .... ART>>>>>>
- UWAGA! W Polsce nie wolno przewozić dzieci w przyczepkach rowerowych. Takie przyczepki są bardzo popularne na całym świecie i są również dostępne w naszym kraju. Jednak ustawa jest nieubłagana i jednoznaczna: Art. 63. ust. 3 mówi co następuje: "Zabrania się przewozu osób w przyczepie, z tym że dopuszcza się przewóz:
1) dzieci do szkół lub przedszkoli i z powrotem w przyczepie dostosowanej do przewozu osób, ciągniętej
przez ciągnik rolniczy; 2) konwojentów, drużyn roboczych i osób wykonujących czynności ładunkowe w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy [...]". Wyjątki od tego zakazu nie obejmują przyczepek rowerowych.
cóż - głupie prawo ale prawo to żebyście nie były zdziwione jak wam mandat wlepia i prawko zabiorą
Na szczęście po naszych laskach i polnych drogach policji nie ma... :-)
Ostatnia edycja:
D
dziunka24.
Gość
Myślę, że ustawa nie przewidywała przyczepek rowerowych bo to dopiero do nas dotarło. Oczywiscie nigdy bym taką przyczepką nie wyjechała na ulice ale po drogach polnych myśle, że taka przyczepka jest bezpieczna....
Nie wiem czy dopiero, bo ja widziałam pierwsze przyczepki jak Julia byla mala -a ta ma 5 lat. Dużo rzeczy sprzedają np styropianowe foteliki.
E
etna36
Gość
Dzieki dziewczyny za pomoc w wyborze podgrzewacza zakupilam taki:PHILIPS AVENT Podgrzewacz Elektryczny SCF255 NOWY (1045890419) - Aukcje internetowe Allegro dostalam gratis butelke avent 125ml (bez smoczka), łyżeczkę aventu i Ś_M AVENT TERMOMETR KĄPIELOWY I POKOJOWY 2W1 (1038902958) - Aukcje internetowe Allegro (za 1, 22zł)
łacznie zapłaciłam 156zł u nas w "Świecie Dziecka"
łacznie zapłaciłam 156zł u nas w "Świecie Dziecka"
Ostatnio edytowane przez moderatora:
D
dziunka24.
Gość
Ale Ci się trafilo!
Kingula82
Fanka BB :)
Tak, fajna sprawa te przyczepki. U nas sa one bardzo popularne, nawet sa takie do ktorych mozna plozy sniegowe zamontowac zamiast kolek na zime ;o) My bedziemy przyczepke kupowac w przyszlym roku, bo jak na razie to Madelen jest do tego za mala. Chcialabym, zeby dodatkowo w przyczepce byla regulacja oparcia.Widziałam u mnie w lasku jechał tatuś z dzieckiem małym.Niunio spał zadowolony z szybkiej jazdy pewnie :-) ,a tatuś szczęsliwy że nie musi monotonnie wózka pchać:-)
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
a ja myślę że sama przyczepka nie jest o tyle zabroniona co przyczepianie jej do roweru ale na spacer można tym wyruszyć na 3 kółeczkach i chyba mandatu się nie dostanie,le voila
- Dzieci do lat 7 wolno przewozić na rowerze w specjalnych siodełkach (fotelikach). Dopuszcza to art. 33 ust. 2.
- Nie wolno przewozić pasażerów na ramie, bagażniku itp. .... ART>>>>>>
- UWAGA! W Polsce nie wolno przewozić dzieci w przyczepkach rowerowych. Takie przyczepki są bardzo popularne na całym świecie i są również dostępne w naszym kraju. Jednak ustawa jest nieubłagana i jednoznaczna: Art. 63. ust. 3 mówi co następuje: "Zabrania się przewozu osób w przyczepie, z tym że dopuszcza się przewóz:
1) dzieci do szkół lub przedszkoli i z powrotem w przyczepie dostosowanej do przewozu osób, ciągniętej
przez ciągnik rolniczy; 2) konwojentów, drużyn roboczych i osób wykonujących czynności ładunkowe w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy [...]". Wyjątki od tego zakazu nie obejmują przyczepek rowerowych.
więc można bez problemu po lesie czy parku pochodzić.
w ustawie o której piszesz napewno nie piszą ze można przewozić do szkoły czy przedszkola taką właśnie przyczepką.. bo założę się że nie doczepi się tej przyczepki o której mowa do CIĄGNIKA
Ostatnia edycja: