reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja taką przyczepke bedę kupować w następnym roku. Wokół domu mamy pełnoo lasków i łąk więc przyda się. Gdyby byly zabronione to nie byłyby sprzedawane... Mi się to bardzo podoba bo jest bezpieczniejsze niż te foteliki na kierownice. Można wozić 2 dzieci więc sie przyda jak będzie drugie dziecko...

reklama
Ja taką przyczepke bedę kupować w następnym roku. Wokół domu mamy pełnoo lasków i łąk więc przyda się. Gdyby byly zabronione to nie byłyby sprzedawane... Mi się to bardzo podoba bo jest bezpieczniejsze niż te foteliki na kierownice. Można wozić 2 dzieci więc sie przyda jak będzie drugie dziecko...

• Dzieci do lat 7 wolno przewozić na rowerze w specjalnych siodełkach (fotelikach). Dopuszcza to art. 33 ust. 2.
  • Nie wolno przewozić pasażerów na ramie, bagażniku itp. .... ART>>>>>>
  • UWAGA! W Polsce nie wolno przewozić dzieci w przyczepkach rowerowych. Takie przyczepki są bardzo popularne na całym świecie i są również dostępne w naszym kraju. Jednak ustawa jest nieubłagana i jednoznaczna: Art. 63. ust. 3 mówi co następuje: "Zabrania się przewozu osób w przyczepie, z tym że dopuszcza się przewóz:
    1) dzieci do szkół lub przedszkoli i z powrotem w przyczepie dostosowanej do przewozu osób, ciągniętej
    przez ciągnik rolniczy; 2) konwojentów, drużyn roboczych i osób wykonujących czynności ładunkowe w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy [...]"
    . Wyjątki od tego zakazu nie obejmują przyczepek rowerowych.
le voila :)

Myślę, że ustawa nie przewidywała przyczepek rowerowych bo to dopiero do nas dotarło. Oczywiscie nigdy bym taką przyczepką nie wyjechała na ulice ale po drogach polnych myśle, że taka przyczepka jest bezpieczna....

Myślę, że ustawa nie przewidywała przyczepek rowerowych bo to dopiero do nas dotarło. Oczywiscie nigdy bym taką przyczepką nie wyjechała na ulice ale po drogach polnych myśle, że taka przyczepka jest bezpieczna....

Nie wiem czy dopiero, bo ja widziałam pierwsze przyczepki jak Julia byla mala -a ta ma 5 lat. Dużo rzeczy sprzedają np styropianowe foteliki.

Widziałam u mnie w lasku jechał tatuś z dzieckiem małym.Niunio spał zadowolony z szybkiej jazdy pewnie :-) ,a tatuś szczęsliwy że nie musi monotonnie wózka pchać:-)
Tak, fajna sprawa te przyczepki. U nas sa one bardzo popularne, nawet sa takie do ktorych mozna plozy sniegowe zamontowac zamiast kolek na zime ;o) My bedziemy przyczepke kupowac w przyszlym roku, bo jak na razie to Madelen jest do tego za mala. Chcialabym, zeby dodatkowo w przyczepce byla regulacja oparcia.

reklama
  • Dzieci do lat 7 wolno przewozić na rowerze w specjalnych siodełkach (fotelikach). Dopuszcza to art. 33 ust. 2.
  • Nie wolno przewozić pasażerów na ramie, bagażniku itp. .... ART>>>>>>
  • UWAGA! W Polsce nie wolno przewozić dzieci w przyczepkach rowerowych. Takie przyczepki są bardzo popularne na całym świecie i są również dostępne w naszym kraju. Jednak ustawa jest nieubłagana i jednoznaczna: Art. 63. ust. 3 mówi co następuje: "Zabrania się przewozu osób w przyczepie, z tym że dopuszcza się przewóz:
    1) dzieci do szkół lub przedszkoli i z powrotem w przyczepie dostosowanej do przewozu osób, ciągniętej
    przez ciągnik rolniczy; 2) konwojentów, drużyn roboczych i osób wykonujących czynności ładunkowe w przyczepie ciągniętej przez ciągnik rolniczy [...]". Wyjątki od tego zakazu nie obejmują przyczepek rowerowych.
le voila :)
a ja myślę że sama przyczepka nie jest o tyle zabroniona co przyczepianie jej do roweru ale na spacer można tym wyruszyć na 3 kółeczkach i chyba mandatu się nie dostanie,
więc można bez problemu po lesie czy parku pochodzić.
w ustawie o której piszesz napewno nie piszą ze można przewozić do szkoły czy przedszkola taką właśnie przyczepką.. bo założę się że nie doczepi się tej przyczepki o której mowa do CIĄGNIKA:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry