reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny a ja mam pytanie, jeżeli w angli np. zabawki sa tansze niz u nas, moze ktoras mogłaby mi zamówić z przesyłką do Pl, chodzi mi o chodziki, pchacze Fisher Prica?:zawstydzona/y:
z przesyłką wyjdzie na to samo... więc nie wiem czy jest sens....
sama to liczyłam bo myślałam ze w pl yniesie mnie tanej ... ale było bez różnicy:tak:

reklama
Kasiu te buciki sa rewelacyjne. Dziewczyna naprawde ma TALENT! wiem jaka to ciezka praca bo moje starsze ciotki z Polski robia takie *******ki i siedza calymi dniami... a zarobek marny. Powinna sie bardziej cenic bo naprawde taka cena za taka prace jest naprawde nie adekwatna.

No a jezeli juz mowi sie o pieniadzach to za chwile wystrzele z butow. Ostatnio pisalam ze raczka do prowadzenia w wozku mi sie zlamala, moj tata ja pospawal poskrecal wmiare swoich mozliwosci (tzn nic innego nie szlo zrobic by rama dalej funkcjonowala tak jak powinna) no i znowu sie zlamala....
Wiec zmuszona musialam wczoraj kupic nowa rame no bo ile bede pozyczac wozka od kolezanki... a samego siedziska z gonodla i zlamana rama nie mam co sprzedawac bo ani polowa mi sie nie zwroci.

Do tego meble Olivera zaczely sie rozpadac... szafa nie wytrzymala i nie chcacy wyrwalam jedna pare drzwi z zawiasow robiac wielka dziure.... a w nocy kilka tygodni temu przewrocila mi sie butelka z woda co zauwazylam dopiero rano a jak to przy meblach z IKEI tandetnych i najtanszych efektu mozecie sie domyślic. Tak wiec musialam zakupic mu nowe meble.

Oli strzaskal mi ekran w nowym telefonie i musze zakupic nowa szybe i ja wymienic samej lub maz zrobi a jest to dosc skomplikowane.... takze ciagle cos....

NIENAWIDZE ZAKUPOW OSTATNIO!!!!

oj.. biedna klaudzia...
jak już się wali to wszystko...:-(
ale nie ma co się denerwować.. mówi się trudno..
wiadomo że wszystko kosztuje , no ale nic się nie poradzi... ehhh

klaudzia współczuję,ale jak już zrobiłaś zakup to nam się pochwal:):)

dziewczyny znalazłam coś odnośnie kasków do raczkowania cytuj no i o termometrze też jest niezłe cytuję:

"Pewnie, że to bardzo trudne. Kiedy moje dzieci były małe, sama miałam elektroniczną nianię, mimo że mieliśmy dwupokojowe mieszkanie i było wyraźnie słychać, kiedy dzieci płaczą. Trzeba zacząć od małych kroków i być wyczulonym na absurdy, w które ten przemysł obfituje. Na wykładach, które prowadzę, często pokazuję taką małą żółtą kaczuszkę, którą ma w domu prawie każdy amerykański rodzic. To termometr, który sprawdza, czy woda w wanience ma odpowiednią temperaturę. Za moich czasów wystarczyła ręka albo łokieć. Co zabawne, na opakowaniu producent umieścił ostrzeżenie: 'Zanim włożysz dziecko do wanny, sprawdź ręką, czy woda nie jest zbyt gorąca'. Czy to nie absurd? Czy nie jest absurdem produkowanie kasku ochronnego dla raczkującego dziecka, bo może 'w wyniku uderzenia doświadczyć nieodwracalnych zmian w mózgu'? Zadzwoniłam do ordynatora największego oddziału pediatrycznego w Nowym Jorku, żeby zapytać, ile rocznie mają przypadków, kiedy dziecko w wyniku raczkowania doznało tych 'nieodwracalnych zmian w mózgu'. Odpowiedź brzmiała: zero! "
to jest z tego artykułu polecam bo fajny:-) Dzieci zielononóżki

klaudzia współczuję,ale jak już zrobiłaś zakup to nam się pochwal:):)

dziewczyny znalazłam coś odnośnie kasków do raczkowania cytuj no i o termometrze też jest niezłe cytuję:

"Pewnie, że to bardzo trudne. Kiedy moje dzieci były małe, sama miałam elektroniczną nianię, mimo że mieliśmy dwupokojowe mieszkanie i było wyraźnie słychać, kiedy dzieci płaczą. Trzeba zacząć od małych kroków i być wyczulonym na absurdy, w które ten przemysł obfituje. Na wykładach, które prowadzę, często pokazuję taką małą żółtą kaczuszkę, którą ma w domu prawie każdy amerykański rodzic. To termometr, który sprawdza, czy woda w wanience ma odpowiednią temperaturę. Za moich czasów wystarczyła ręka albo łokieć. Co zabawne, na opakowaniu producent umieścił ostrzeżenie: 'Zanim włożysz dziecko do wanny, sprawdź ręką, czy woda nie jest zbyt gorąca'. Czy to nie absurd? Czy nie jest absurdem produkowanie kasku ochronnego dla raczkującego dziecka, bo może 'w wyniku uderzenia doświadczyć nieodwracalnych zmian w mózgu'? Zadzwoniłam do ordynatora największego oddziału pediatrycznego w Nowym Jorku, żeby zapytać, ile rocznie mają przypadków, kiedy dziecko w wyniku raczkowania doznało tych 'nieodwracalnych zmian w mózgu'. Odpowiedź brzmiała: zero! "
to jest z tego artykułu polecam bo fajny:-) Dzieci zielononóżki
powiem że nie głupia ta kobieta była i to sprawdziła:tak:
takie rzeczy to ttylko bajery których nie ma potrzeby kupować a sprzedawcy chcżą tylko naciągnąć kupujących pisząc jaki top niebezpieczny jest upadek dziecka

reklama
dziewczyny mam butelki Avent i kupilam raczki do trzymania zeby pawelek sam ze mogl pic i ladnie mu to wychodzi ale strasznie oblewa sie bo czesto przewraca z raczki do raczki i chce kupic jeszcze ustniki do butelek ... tylko sa miekkie i twarde ... czym one sie roznia i jakie lepiej ? :)

Do góry