reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Cześć dziewczyny :) właśnie zrobiłam sobie zestawienie (w tym cenowe) zakupów dla malucha. Bardzo przydała mi się lista zamieszczona na forum :) Wielkie dzięki :)

Ponieważ kupiłam już wózek i fotelik, a także otrzymam wyprawkę ciuszkową (jak się okazało) poniżej zamieszczam listę odrobinę zmodyfikowaną o rzeczy niezbędne gdy jest się mamą po raz pierwszy (np pościel). Wszystkie rzeczy wybrałam na allegro i nie zastanawiałam się nad ceną :) czyli można jeszcze "utargować"

Mam nadzieję że się przyda:
1 Wózek + fotelik 500
2 Łóżeczko + materac 350
3 Pościel 11 el 260
4 Pościel 4 el x 2 228
5 Pościel do wózka x 2 84
6 Prześcieradełka x 6 162
7 Karuzela nad łóżeczko 189
8 Wyprawka (nowa do szpitala) 38
9 Śpiworek 25
10 Wanienka do kąpieli 25
11 Ręczniki kąpielowe x 2 72
12 Termometr kąpielowy 17,2
13 Termometr dla dzieci 22
14 Zestaw do paznokci 10,7
15 Szczotka dla niemowląt 33
16 Gruszka 13
17 Mydełko bambino 2
18 Chusteczki bambino 21
19 Oliwka Bambino 15,2
20 Waciki 3,5
21 Śliniaki BOBAS 9,9
22 Butelka 150 ml 28
23 Pieluszki tetrowe x 10 12
24 Pieluszki flanelowe x 10 27
25 Pieluszki jednorazowe mini jumbo pack 60
26 Podgrzewacz 70
27 Tabletki sterylizujące 28 szt 15
28 Sudocrem 250gr 48
29 Szczotki do smoczków i butelek 25
30 Termoopakowanie 35
31 Proszek do prania JELP 30
Razem 2430,5

Ostatnia edycja:
reklama
jak dla mnie to podsumowanie jest dosc wazne tyle ze i tak na pewno wyjdzie wiecej bo jeszcze ubranka wszelkiego rodaju. a tureckie ceny za takie pierdolki sa przerazajace.:baffled: taniej by mi bylo kupic wszystko w polsce i przywiesc ze soba :-p

jak dla mnie to podsumowanie jest dosc wazne tyle ze i tak na pewno wyjdzie wiecej bo jeszcze ubranka wszelkiego rodaju. a tureckie ceny za takie pierdolki sa przerazajace.:baffled: taniej by mi bylo kupic wszystko w polsce i przywiesc ze soba :-p

Milenia a nie masz mozliwosci leciec do Polski ?
Albo pozamawiac z Allegro i poprosic pozniej zeby rodzina Ci poslala?

ja juz we wtorek jak bede znala plec zaczne robic zakupy i liste.... mysle ze tak ze 150 zl miesiecznie poczatkowo wydawac bede na pierdolki to nie odczuje mam jeden + ze praktycznie wszytskie ubrania mam po siostry synku wiec dobrze ze na to nei musze wydawac pieniedzy :) dostalam tez podgrzewac butelke wkladki laktacyjne kolo poporodowe i takie pierdoly ale poczekam do wtorku wtedy bede juz wiedziala plec i zacznie sie szalenstwo zakupów :)

reklama
ja juz we wtorek jak bede znala plec zaczne robic zakupy i liste.... mysle ze tak ze 150 zl miesiecznie poczatkowo wydawac bede na pierdolki to nie odczuje mam jeden + ze praktycznie wszytskie ubrania mam po siostry synku wiec dobrze ze na to nei musze wydawac pieniedzy :) dostalam tez podgrzewac butelke wkladki laktacyjne kolo poporodowe i takie pierdoly ale poczekam do wtorku wtedy bede juz wiedziala plec i zacznie sie szalenstwo zakupów :)
ja tez po nastepnej wizycie u gina (podobno doktorka bedzie juz pewna czy to rzeczywiscie synek) zaczne stopniowo skupowac. ;-) nie ma co odkladac na ostatnia chwile. :tak:
tutaj tez bym miala sporo ubranek po synku siostry meza i po coreczce drugiej siostry meza ale tutaj nie ma takiego zwyaczaju dawania ciuszkow. jest to uwazane za cos niegrzecznego i nikt tak tutaj nie robi :eek: a by sie przydalo ;-) no ale coz jakos po malutku sobie pokupuje.
Milenia a nie masz mozliwosci leciec do Polski ?
Albo pozamawiac z Allegro i poprosic pozniej zeby rodzina Ci poslala?
niestety nie mam a taki wyjazd by mnie strasznie uradowal :laugh2:
a moja rodzinaka nie kupuje przez internet :sorry:

Do góry