reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Chrzestni nie moga miec cywilnego slubu , a jesli chodzi o mieszkanie ze soba przed ślubem to wszystko zalezy czy ksiadz o tym wie ;-)Jesli nie to bez problemu osoba moze byc chrzestnym/chtrzestna :-)

To chyba tylko wymysl parafii bo w prawie koscielnym chyba nic takiego nie ma:) co ma slub chrzestnych do rzeczy? Przeciez chrzestny nie musi miec w ogole slubu, moze to byc mlodszy brat, wazne zeby mial bierzmowanie i przystapil do spowiedzi przed chrztem.

reklama
To chyba tylko wymysl parafii bo w prawie koscielnym chyba nic takiego nie ma:) co ma slub chrzestnych do rzeczy? Przeciez chrzestny nie musi miec w ogole slubu, moze to byc mlodszy brat, wazne zeby mial bierzmowanie i przystapil do spowiedzi przed chrztem.

To ma to ze skoro sa po cywilnym to mieszkaja i sypiaja ze soba, a to grzech skoro bez slubu i nie maja prawa do spowiedzi;-) tan prawo maja, gorzej z rozgrzeszeniem :-D

To ze dla kosciola ślub cywilny to zycie w grzechu :-D

To ma to ze skoro sa po cywilnym to mieszkaja i sypiaja ze soba, a to grzech skoro bez slubu i nie maja prawa do spowiedzi;-) tan prawo maja, gorzej z rozgrzeszeniem :-D

Dokładnie :-D:-D:-D

To nie trzeba mowic ze zyja w grzechu:) Po prostu to jest chrzestna a to chrzestny i tyle, nie podaje sie chyba wszystkich danych chrzestnych? Poza tym to zalezy od ksiedza i parafii, nasza przyszla chrzestna nie ma koscielnego a swoje dziecko jakos ochrzcila.
My bedziemy chrzcic w czerwcu dopiero, bo wtedy bedziemy w Polsce po raz pierwszy, mala bedzie juz siedziala na kolankach:)

pianistka - nie wiem czy wszedzie tak jest ale u nas ksieza chodza po koledzie po domach i pytaja sie o rozne sprawy i zapisuja sobie;-) a chrzesni musza miec zaswiadczenie ze swojej parafii ze moga byc chrzesnymi. Moj potencjalny chrzesny miszka w innej parafii wiec mysle ze nie wiedza w jego parafi o slubie, ale jakos tak mi niesmacznie klamac:-p:sorry:

Dziewczyny co myslicie o zalozeniu nowego watku pt. "Mega okazje - promocje" . Moglybysmy informowac sie na bierzaco o jakis promocjach itd. W tym watku jest tyle roznych tematow ze nie idzie sie polapac :-D Czekam na opinie.
Ja ostatnio kupilam pampersy Pampers-<3> 96szt za 49.99 i chusteczki Pampers 4 op za 19.99. Jak dla mnie to wielka promocja bo normalnie 62szt sa za ok 54zl a chusteczki 1 op ok 8zl

Dziewczyny co myslicie o zalozeniu nowego watku pt. "Mega okazje - promocje" . Moglybysmy informowac sie na bierzaco o jakis promocjach itd. W tym watku jest tyle roznych tematow ze nie idzie sie polapac :-D Czekam na opinie.
Ja ostatnio kupilam pampersy Pampers-<3> 96szt za 49.99 i chusteczki Pampers 4 op za 19.99

ilona tworz watek, uwazam dobry pomysl:tak: a najwyzej sie go wytnie:-p
ja uzywam chusteczek z auchan, malemu nic nie jest a kosztuja teraz 2,50:)

Ja ostatnio kupilam pampersy Pampers-<3> 96szt za 49.99 i chusteczki Pampers 4 op za 19.99. Jak dla mnie to wielka promocja bo normalnie 62szt sa za ok 54zl a chusteczki 1 op ok 8zl
:tak:

reklama
Dziewczyny poradzcie... chcialam malej kupic lezaczek/bujaczek taki przenosny. Ale przewaznie wszystkie sa do 9 kg. czyli nie wystarczylby na dlugo bo mala juz wazy 6kg. Widzialam ze sa do 18kg z Fisher price, ale, ale czy one sa wygodne dla dziecka?

Do góry