Kasiiula
mamusia Pawełka :)
u mnie synek mial spodnie i kurteczke na chrzest specjalna biala wiec bez kombinezonu ... a kureczke moge i teraz nakladacDziewczyny, ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi super strojami dla chrzczonych dzieciakówCzy zimą dziecko nie ma na sobie i tak kombinezonu? Czy kombinezon też musi być jakiś specjalny? Na ostatnich chrzcinach byłam z 15 lat temu i niewiele pamiętam
![]()
nie moze w sumie to zalezy od ksiedza bo sa rozni .... jeden pozowli drugi nie ....Zostawię to bez komentarza
A jak juz jestesmy przy temacie chrzin, to nie wiecie czy chrzesny moze miec slub cywilny. Moj kuzyn mial byc chrzesnym od poczatku, ale ze im sie dzidzius trafił to wzieli slub cywilny na jesieni a koscielny chca w tym roku w lato. Niestety chrzest Julka bedzie przypadal jak jego wójek będzie zył (ze sie powtórze) w zwiazku niesakramentalnym i pewnie nie bedzie mogl malego podawac.
zeby chrzcic trzeba isc do spowiedzi ... i wyspowiadac sie wiec watpie ze ksiadz da rozgrzeszenie z zycia w zwiazku nieskaramentalnym .... mojemu szfagrowi dal ksiadz rozgrzeszenie < zostal popraoszony na chrzestnego> ale mieli wziasc z moja siostra slub koscielny ... no i wzieli ... a inny ksiadz pozwolil aby chrzestni byli po rozwodzie jedno i drugie ... wiec co ksiadz to obyczaj i swoje prawa