reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny, ja nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi super strojami dla chrzczonych dzieciaków :cool: Czy zimą dziecko nie ma na sobie i tak kombinezonu? Czy kombinezon też musi być jakiś specjalny? Na ostatnich chrzcinach byłam z 15 lat temu i niewiele pamiętam :rofl2:
u mnie synek mial spodnie i kurteczke na chrzest specjalna biala wiec bez kombinezonu ... a kureczke moge i teraz nakladac :)
Zostawię to bez komentarza:wściekła/y::no:

A jak juz jestesmy przy temacie chrzin, to nie wiecie czy chrzesny moze miec slub cywilny. Moj kuzyn mial byc chrzesnym od poczatku, ale ze im sie dzidzius trafił to wzieli slub cywilny na jesieni a koscielny chca w tym roku w lato. Niestety chrzest Julka bedzie przypadal jak jego wójek będzie zył (ze sie powtórze) w zwiazku niesakramentalnym i pewnie nie bedzie mogl malego podawac.
nie moze w sumie to zalezy od ksiedza bo sa rozni .... jeden pozowli drugi nie ....
zeby chrzcic trzeba isc do spowiedzi ... i wyspowiadac sie wiec watpie ze ksiadz da rozgrzeszenie z zycia w zwiazku nieskaramentalnym .... mojemu szfagrowi dal ksiadz rozgrzeszenie < zostal popraoszony na chrzestnego> ale mieli wziasc z moja siostra slub koscielny ... no i wzieli ... a inny ksiadz pozwolil aby chrzestni byli po rozwodzie jedno i drugie ... wiec co ksiadz to obyczaj i swoje prawa :p

reklama
Kasiula - no bo po rozwodzie mogą byc bo rozwod to nie grzech, tylko zycie z kims innym po rozwodzie to grzech;-):rofl2:

No a z tym potencjalnym chrzesnym to jest tak ze mieszka teraz na wsi w innej parafi, a jak byl u jego rodzicow ksiadz po kolędzie to powiedzieli ze w pracy jest;-) i nic nie mowili o slubie, wiec mysle ze jego parafia nic nie wie, no bo chyba z urzedu nie wysylaja nic do parafii:sorry: I mysle ze by przeszlo, ale jakos mi kurcze tak glupio i nie bardzo pasuje zeby tak nakłamac przy chrzcie:rofl2:tyle ze totalnie nie mam nikogo innego zeby wziasc za chrzesnego

A chrzesna Zuzi (moja kolezanka)byla u spowiedzi przed chrzcinami i nie dostala rozgrzeszenia:-p bo miala romansik z zonatym facetem. Ale poszla do komuni a pozniej sie wyspowiadala z tego:-p Dobrze ze mi o tym nie powiedziala, tylko niedawno sie przyznala bo bym ja chyba pocwiartowała:rofl2::wściekła/y:

zaszalałąm na allegro.... :-D

Załączniki

• IMG_5383_allegro.jpg
    IMG_5383_allegro.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 40
no nieźle a co jest w tych pakunkach się pochwalisz??

zaszalalas:p to teraz sie pochwal co w kazdej paczusce sie znajduje:-)

ee, starsza córa zmieniła upodobania i teraz chce ubrania w czerni i fiolecie, wiec próbujemy nadac jej styl ukochanej Hanny Montany :-D a po sklepach nie chce mi sie chodzic :confused2:
ale na poczcie, jak dałam awizo, to pani krzyknela na zaplecze - "przyszla ta pani po te 16 poleconych i 3 paczki!!!" i wszyscy sie zaczeli na mnie gapic :zawstydzona/y::-D

ee, starsza córa zmieniła upodobania i teraz chce ubrania w czerni i fiolecie, wiec próbujemy nadac jej styl ukochanej Hanny Montany :-D a po sklepach nie chce mi sie chodzic :confused2:
ale na poczcie, jak dałam awizo, to pani krzyknela na zaplecze - "przyszla ta pani po te 16 poleconych i 3 paczki!!!" i wszyscy sie zaczeli na mnie gapic :zawstydzona/y::-D
:-D:-D:-D

ja jak cos zamawiam na allegro doczekac sie nie moge paczek :-D:-D:-D

reklama
Do góry