reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

My tez wszystko sami....mysle, ze pl czesto jest tak, ze dostajesz cos od kolezanek po dzieciach czy od rodziny itp..

A ja wlasnie mialam ogromny problem z ciuszkami. Bo u nas kobiet w ciazy pod dostatkiem, gdzie sie nie spojrzysz, tam brzuchy :szok: az sie boje co to bedzie na porodowce. No i kazda trzyma ciuszki dla siostry, bratowej, szwagierki itp itd. A u mnie w rodzince od paru lat sami chlopcy, a po Julce pozbylam sie wiekszosci calkiem niedawno i strasznie zalowalam, jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy (ktorej zreszta sie nie spodziewalam, bo w koncu 3 lata staran i nic). No i musialam kupowac. Ale w koncu odnowilam kontakty na nk ze staaara kolezanka i od niej kupilam 2 ogromne siatki ciuchow za 70 zl (a dzien wczesniej w lumpie za 50 zl cztery rzeczy :sorry:).

Ktos sie pytal o materac do lozeczka turystycznego. To kupuje sie osobno.

A i jeszcze cos na temat tych wacikow LEKO. Ponoc nie sa dobre do pepuszka (choc przy pierwszej uzywalam) i z kim nie rozmawiam to odradza. Moze ktos cos slyszal na ten temat?

Pathanka ja sie obkupilam w podpaski tez duze firmy bella:
BELLA BABY Pieluszki jednorazowe 10szt - opinie o BELLA BABY Pieluszki jednorazowe 10szt
i pamietam, ze w szpitalu tez takie nam rozdawali jak ktorejs zabraklo. Mam teraz ok 10 paczek, ale wiem ze to malo :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No własnie, jak ktos moze od kogos dostać ciuszki itp lub kupic po na prawde dobrej cenie, to fajowo, bo ja mam jedna kolezanke z pol rocznym dzieckiem i ona dla siostry oddała wszystko bo ta drugie urodziła.
A ta liste, to i tak każda 'pod siebie' musi zweryfikować.

No własnie, jak ktos moze od kogos dostać ciuszki itp lub kupic po na prawde dobrej cenie, to fajowo, bo ja mam jedna kolezanke z pol rocznym dzieckiem i ona dla siostry oddała wszystko bo ta drugie urodziła.
A ta liste, to i tak każda 'pod siebie' musi zweryfikować.

tez bym sobie poczytala, ale 25 stron... to mnie przerasta :-D nie usiedze tyle na krzesle :zawstydzona/y:

Do dziewczyn z Wawy!!! Gdybyś któraś potrzebowała rożka nowiusiego 80cm/80cm moge załatwić za 19 zł. Teściowej kolezanka się zajmuje szyciem tego typu rzeczy:-)Ja się zaopatrzyłam akurat był seledynowy.Wrzucę fotkę pozniej bo padam po jezdzie...

no ja już mam... za 65 zł :eek: ale dzięki :-D , fajnie miec tesciową, co ma szyjące koleżanki :-)

ja nie kupowałam rożka... jeden dostaliśmy gratis z zestawem pościeli a drugi z wózeczkiem.... a ja i tak nie zamierzam używać....
pomagałam bratowej przy jej dzieciach i nosiłam bez rożka bo było wygodniej...
w rożku dawała do noszenia jak ktoś z rodzinki przyszedł w odwiedziny:tak:
albo nakrywała do spania;-)

ja nie kupowałam rożka... jeden dostaliśmy gratis z zestawem pościeli a drugi z wózeczkiem.... a ja i tak nie zamierzam używać....
pomagałam bratowej przy jej dzieciach i nosiłam bez rożka bo było wygodniej...
w rożku dawała do noszenia jak ktoś z rodzinki przyszedł w odwiedziny:tak:
albo nakrywała do spania;-)

ja mam rożek z usztywnieniem z gryki - rewelacyjny do odkładania dzidzi jak już uśnie, bo dzidzia nie czuje ze jest odkłądana, więc się nie wybudza :-D takie małe oszustwo....

co do bella baby - ja po każdym porodzie zużyłam po 3 paczki. Później w zupełności wystarczały always na noc..

ja mam rożek z usztywnieniem z gryki - rewelacyjny do odkładania dzidzi jak już uśnie, bo dzidzia nie czuje ze jest odkłądana, więc się nie wybudza :-D takie małe oszustwo....

co do bella baby - ja po każdym porodzie zużyłam po 3 paczki. Później w zupełności wystarczały always na noc..
j a też kupiłam taki rożek :))

właśnie gdzieś czytałam że tylko przez pierwsze dni są potrzebne te bella a później wystarczą zwykłe podpaski na noc i na pewn są wygodniejsze :))

j a też kupiłam taki rożek :))

właśnie gdzieś czytałam że tylko przez pierwsze dni są potrzebne te bella a później wystarczą zwykłe podpaski na noc i na pewn są wygodniejsze :))

a ze mnie tak lecialo, ze sporo paczek zuzylam w szpitalu i potem bylo mi w nich naprawde dobrze w domu. No i nieraz one nie starczaly, mimo ciaglego zmieniania. Fakt ze dochodzilam do siebie dwa tygodnie, wiec moze dlatego mi tyle ich zeszlo :sorry:. Na normalne przeszlam dopiero podczas pierwszego okresu.

No i przeciez te podpaski sa wygodne!! jak sie do nich przyzwyczaisz :)

reklama
Do góry