reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A jesli chodzi o moskitiere, to dokupila ja w wakacje, bo juz nie mogla dac sobie rady z owadami i sprawdzala sie znakomicie.

Ja z owadami poradziłam sobie po całości. Zamontowałam we wszystkich uchylnych oknach siatki :-D powiem Wam, że to cudowna sprawa, móc w lecie, w upalny wieczór mieć wszystkie okna otwarte na oścież, i zero komarów i innych robali, nie tylko dla dzidziusia, ale dla nas wszystkich :-D a siatki są w kolorze czarnym i wcale ich nie widać :tak:

reklama
Ja z owadami poradziłam sobie po całości. Zamontowałam we wszystkich uchylnych oknach siatki :-D powiem Wam, że to cudowna sprawa, móc w lecie, w upalny wieczór mieć wszystkie okna otwarte na oścież, i zero komarów i innych robali, nie tylko dla dzidziusia, ale dla nas wszystkich :-D a siatki są w kolorze czarnym i wcale ich nie widać :tak:

ze tez o tym wczesniej nie pomyslalam :-D:-D

Dziunko ja wystrzegam sie baldachimow czy moskitier - wg mnie to zbedne kurzolapy, ale kazdy ma swoje zdanie :) jak pomysle ze trzeba to prac co dwa tygodnie brrr :)
Dziunko kup co tobie sie najbardziej podoba :)
podzielam zdanie Kasi...najlepiej zbiera sie na tym kurz a poza tym nie podobaja mi sie baldachimy..ale kazyd ma swoj gust:-)
a to moje ostatnie zdobycze na ebay;-) strasznie sie ucieszylam bo kupilam 10 bodow za 3 funty (razem z przesylka:laugh2:) mam jakas manie kupowania zeczy dla malej te ciuszki juz na 3-6 miesiecy :-pniektore uzywane a niektore calkiem nowe:tak: ale mojego brata syn po miesiacu nosi rzeczy na 3-6 taka z niego kluseczka :laugh2:wyglada jak maly sumo:szok::-D

piekne ciuszki:-)ehh ja dopiero na wiosne udam sie na zakupki do Anglii i ebay tez bede obserwowac:-)

Jakby nie bylo to kurz mamy wszedzie ;-) Tak samo osadza sie na baldachimie, jak na lozeczku, firanach, polkach itp,itd, zreszta wszystkie dobrze wiemy :-) Dlatego bede go prac czesto, tak samo jak misie z karuzeli.

do dziewczyn z UK: zapiszcie sie po karte klienta z bootsa-mozna to zrobic online i dostaniecie darmowe kupony(miedzy innymi torba do wozka z kieszonka termo i mata do przewijania firmy pampers) Boots - Health and Beauty Shopping, Pharmacy, Prescriptions, Chemist - Boots
jak chcecie jakies info o promocjach czy kuponach itp to piszcie na priv bo ja sie zapisuje do roznych takich jak boots tesco czy hipp i dostaje sie kupony i znizki i czasem jakies probki darmowe:tak::-Dtrzeba korzystac jak daja:-D:-D:-D:-D

ja sie rejestruje na kazdej stronce tez :-) mysle ze kupony na pampersy przydadza sie najbardziej, wkoncu najwiecej sie ich kupuje a koszta sa dosc duze...

a mi dzis dojechal przewijak, pieluchy, dodatkowa posciel i kosmetyki z pl...wszystko gotowe...tylko rodzic:-D
no i mam w okncu krem na rozstepy , od dzis zaczynam smarowanie...mam nadzieje, ze bede rownie zadowolona co klaudzia....:tak:

No to zaczynaj kuracje :-):-) ja skonczylam juz pierwsze opakowanie-50 ml :sorry: ale smaruje wszedzie gdzie tylko mam rozstepy (wiec prawie cale cialo)

super ten dinus:-)ale kiedy Twoj synek zdazy w tym wszystkim pochodzic??;-)

jak nie zdazy pochodzic to nic, kupilam za grosze wiec zalowac nie bede a i tak planuje wszystko pozniej sprzedac na ebayu ;-)

a to moje ostatnie zdobycze na ebay;-) strasznie sie ucieszylam bo kupilam 10 bodow za 3 funty (razem z przesylka:laugh2:) mam jakas manie kupowania zeczy dla malej te ciuszki juz na 3-6 miesiecy :-pniektore uzywane a niektore calkiem nowe:tak: ale mojego brata syn po miesiacu nosi rzeczy na 3-6 taka z niego kluseczka :laugh2:wyglada jak maly sumo:szok::-D

sliczne ciuszki! ja mam kilka juz na 6-9 :-D zaczyna miejsca brakowac! wiecej juz nie kupuje hehehe przynajmniej sie postaram

Royanna wlasnie tego sie boje, ze samego bobasa na chwile nie zostawie... a wiem ze to przesada a z monitorem chyba bym sie bezpieczniej czula... ale znowu one strasznie drogie - 500zl :(
Dlatego ja juz powiedziałam rodzinie ze jeśli na coś faktycznie chcą się przydać to zeby sie zrzucili... Dla 1os to duży wydatek, ale jakby zebrać rodzeństwo, ciotki, wujków, kuzynów itd to wyjdzie po 30-40zl na łebka... :tak:

Bylam na zakupkach i zahaczylam o lumpeksik. No i oczywiscie nie moglam wyjsc z golymi rekami i wypatrzylam sliczny, bezowy(kremowy) kombinezonik od spdu na polarku roz 62 OskarMini. Mam juz wrawdzie jeden na ten rozmiar ale ciut cienszy i z nozkami, a ten jest grubszy i nie ma lapek ani nozek, wiec jak co, to ,maluszek ciut dluzej ponosi:) Zakup wyniosl mnie dokladnie 12zl, wiec mysle, ze warto. A jest sliczny

Bylam na zakupkach i zahaczylam o lumpeksik. No i oczywiscie nie moglam wyjsc z golymi rekami i wypatrzylam sliczny, bezowy(kremowy) kombinezonik od spdu na polarku roz 62 OskarMini. Mam juz wrawdzie jeden na ten rozmiar ale ciut cienszy i z nozkami, a ten jest grubszy i nie ma lapek ani nozek, wiec jak co, to ,maluszek ciut dluzej ponosi:) Zakup wyniosl mnie dokladnie 12zl, wiec mysle, ze warto. A jest sliczny

poprosze o zdjecie:-)

Ja nie.
Jak szlam do wc to nie, ale wziasc prysznic to pakowalam malego w fotelik samochodowy i szedl razem ze mna...taka nadgorliwa bylam:sorry:
Ale teraz sobie obiecuje, ze bede go zostawiac w lozeczku:tak:. Musi byc dobrze!
W domu to ja się, aż tak nie boję, ale najgożej to się boję co z dzieciątkiem robić w szpitalu. Na Zaspie jesteśmy w pokoju z dziećmi, odwiedziny są w osobnym pokoju do którego musimy dojść.
Mamy się regularnie podmywać i brać prysznic, często też zmieniać podkłady, a co wtedy zrobić z dzieckiem??? Położna nam mówiła że w domu też zostawiamy same dziecko, ale to do mnie nie przemawia, a zostawianie z obcą "koleżanką" z pokoju sama nie wiem. powiedzcie mi jak wy sobie z tym poradziłyście?

reklama
W domu to ja się, aż tak nie boję, ale najgożej to się boję co z dzieciątkiem robić w szpitalu. Na Zaspie jesteśmy w pokoju z dziećmi, odwiedziny są w osobnym pokoju do którego musimy dojść.
Mamy się regularnie podmywać i brać prysznic, często też zmieniać podkłady, a co wtedy zrobić z dzieckiem??? Położna nam mówiła że w domu też zostawiamy same dziecko, ale to do mnie nie przemawia, a zostawianie z obcą "koleżanką" z pokoju sama nie wiem. powiedzcie mi jak wy sobie z tym poradziłyście?
Bralam prysznic jak ktos do mnie przychodzil w odwiedziny, siusiac chodzilam jak maly spal i zostawialam wtedy dziecko na sali przy jednej mamie. Czasem wpzilam do poloznych do pokoju noworodkow. W szpitalu niestety nieregularnie sie podmywalam:zawstydzona/y:, dbac zaczelam o siebie dpiero w domu, wlasnie z tej przyczyny, ze nie bardzo co jest zrobic z dzieckiem.

Do góry