reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Tetrowych pieluch mam 20szt i dzis kupiłam 3 flanelowe, bo a noż sie gdzies przydadza.

Poza tym dokupilam poszewki na kołdre i podusie, stelaz do baldachimu, termomert do wanienki i szczotke do własków z naturalnym włosiem, czyli ostatnie drobiazgi.

A co do tego tantum rosa to czy on tez sie nadaje do gojenia rany po cesarskim cięciu, jakby w razie coś??
rraczej nie, bo w ulootce jest napisane, ze to na rózne dolegliwości pochwy typu grzybice, odparzenia itp oraz rany poporodowe. Tylko oczywiście różnie się stosuje w różnych sytuacjach.

Kilolek, tantum rosa to nie jest płyn do higieny, taki myjący, tylko coś zamiast wody??
nie, on nie ma właściwości myjących, jedynie lecznicze. Ale raczej nie stosuje się tego z płynem do higieny. Najwyżej najpierw sie umyć, a później przemyć tantum rosa.

doradzcie tylko ile pieluch tetrowych trzeba kupic??jak uwazacie??wczesniej mialam chyba z 80 ale to tylko dlatego ze tesciowa w szpitalu pracowala i podwedzila przez moja cala ciaze no i tego nie musialam kupowac:zawstydzona/y:;-)a teraz niestety musze sie sama zaopatrzyc..
ja mam 10

ja poprosilam mame zeby mi kupila 2 saszetki no i czekam az kuzyn wroci w niedziele i wezmie mi wszystko to co tam sobie zamowilam...juz nie moge sie doczekac....:tak:
to ja chyba przesadzilam :szok::-D poprosilam mame kolezanki, ktora przyjezdza za 3 tyg o 10 saszetek, a potem jeszcze moja mame, ktora przyjezdza na sam porod, o kolejne 10 (boje sie,ze majac dwie daty porodu, mama mze przyjechac za pozno). chyba odwolam te ostatnie :-D

mnie na ranę krocza największą ulgę przyniosły takie okłady z zamrożonej ligniny nasączonej w riwanolu dawali to w szpitalu tantum rosa używałam ale krótko na mnie lepiej działał właśnie zwykły riwanol

ja pieluch tetrowych mam chyba z 30 jeszcze dokupie z 10 flanelowych wydaje mi się że akurat tego nigdy nie za dużo ja używałam ich praktycznie do wszystkiego na przewijak do wanienki do odbeknięcia żeby przetrzeć buzie itd

reklama
Do góry