reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Tetrisal S, roztwór soli krople do nosa, 10 ml 7.62 pln 1 7.62 pln
icon_shopPhoto.gif
Nivea Baby, żel do mycia ciała i włosów, 250 ml 14.13 pln 1 14.13 pln
icon_shopPhoto.gif
Filtry higieniczne, Frida, 1 opakowanie (10 szt) 2.57 pln 2 5.14 pln
icon_shopPhoto.gif
Linomag, maść, 30 g 5.99 pln 1 5.99 pln
icon_shopPhoto.gif
Gerber, wkładki laktacyjne, 36 szt 14.87 pln 1 14.87 pln
icon_shopPhoto.gif
Bambino, krem ochronny, 150 ml 6.49 pln 1 6.49 pln
icon_shopPhoto.gif
Bella, podpaski Medica Plus, 10 szt 2.96 pln 1 2.96 pln
icon_shopPhoto.gif
Bambino, mydło dla dzieci, 100 g 1.19 pln 1 1.19 pln
icon_shopPhoto.gif
Hipp, herbata dla kobiet karmiących, 200 g 16.28 pln 1 16.28 pln
icon_shopPhoto.gif
Nivea Baby, krem na każdą pogodę, 50 ml 11.89 pln 1 11.89 pln
icon_shopPhoto.gif
Linomag, szampon dla niemowląt i dzieci, 150 ml 7.47 pln 1 7.47 pln
icon_shopPhoto.gif
Linomag, olejek do kąpieli dla dzieci i niemowląt, 150 ml 7.40 pln 1 7.40 pln
icon_shopPhoto.gif
Ziajka, maść pośladkowa przeciw odparzeniom, 50 ml 5.78 pln 0 0.00 pln

icon_shopPhoto.gif

i co wszytsko znalazlas w aptece itp ? bo brakuje mi kilku rzeczy a nie chce mi sie latac i szukac wszytskiego wiec mysle zeby isc na latwizne... ?

reklama
Cos dla dziewczyn z ANGLII

Znalazlam wlasnie stronke z Polskimi i innymi kosmetykami ktorych nie ma w Anglii. Sa tez kosmetyki dla dzieci z nivei :-) ja skorzystam napewno :tak:
Strona byla podana na dziecko.co.uk wiec mysle ze nie sa to zadne przekrety... kosmetyki wychodza drozej niz w polsce no ale czasami nie ma wyjscia.

Twoje Kosmetyki

Ja mam dwie paczki 1 i dwie 2 wiec przez pierwszy miesiac do sklepu nie bede musiala leciec po pampersy:tak:

A co do tego tantum rosa to czy on tez sie nadaje do gojenia rany po cesarskim cięciu, jakby w razie coś??

A i jeszcze na początku pisałyście o podkładach na łóżko i do przewijania, czy je mozna kupic w aptece czy gdzie??
Ja kupiłam paczke tych podkładow ale w auchanie za nie całe 13zł, koło pieluch leżą
Podkład do przewijania Bella Happy 10szt 60x90 (742457929) - Aukcje internetowe Allegro
i na allegro 10szt podkładów z Seni kupiłam. Na poczatek powinno mi wystarczyc.
Aha, tylko zwroc uwage na allegro na wielkosc tych podkladow, bo te akurat są duze, niech cie cena nie zmyli w innych, bo po prostu mogą być małe.

a ja jak patrzę na tą listę to zastanawiam sie po co jednocześnie "żel do mycia ciała i włosków", oraz "szampon do włosów dla niemowląt"??
po co tyle specyfików pakować dzidziusiowi na główkę??
i tak samo z maściami na odparzenia,... uważam że 1 z 1 firmy będzie wystarczająca....:tak:

ooo, widze, ze trafilam na temat pieluszek.
dla dziewczyn z uk, w asdzie, do 27.09.09 jest baby and toddler event i jest duzo promocji, np.
pieluszki pampers baby dry mega pack, packowane po 3 paczki czyli 3x48 = 144 za £12. kupilam rozmiar 3 (4-9 kg). znajac moje szczescie i moja wage urodzeniowa (4650g :zawstydzona/y: ) dzidzia bedzie duza :-(
niewiem czy inne rozmiary maja inna ilosc pieluszek

chusteczki pampers sensitive (rumianek, aloes) 12 paczek x 63= 756 sztuk za £9
chusteczki huggies, chyba 9 paczek za £7
butelki aventu - 4 szt + 4 smoczki, avent starter kit czy cos za pol ceny - z £20 na £10

dodatkowo, jesli dostalyscie to bounty welcome pack, w jednej z ksiazeczek byl kupon na huggies newborn kit (zawiera 27 pieluszek new born 2-5 kg, chusteczki i taki plastikowy pojemnik na chusteczki, travel czy cos. bez kuponu kosztuje to £5, teraz w promocji za £4, z kuponem za darmo.

sa tez inne promocje, ale musialam sie streszczac, mozna sprawdzic na necie na stronie asdy

przyznaje,ze nie mam zielonego pojecia o dzieciach, caly czas sie ucze czytajac miedzy innymi bb :tak: i zastanawiam sie, ile paczek tych new born pieluch potrzebuje? czy 27 szt mi wystarczy czy mam kupic jeszcze, czy tez poczekac, az sie urodzi i zobacze ile wazy? ;-)
ile mniej wiecej idzie dziennie pieluch?
czy ktos zna nazwe preparatu na ciemieniuszko? (to chyba nie ten watek :sorry:)

ja rowniez chce i zamierzam kupic pampersy od 4 kg wzwyz...moje dzieciaczki mialy 4 kilo wiec wole takie...ale chyba nawet mniejszych niema...nawet niezauwazylam nbo zawsze rozgladam sie od 4 kg...a ja mam od bardzo dawna upatrzona tutaj firme..jesli chodzi o kosmetyki dla niemowlakow i dzieci...ale niestety nie moge wam chyba poradzic ich poniewaz ta firma jest tylko w holandii..z tehgo co sie orientuje...ta firma nazywa sie ZWITSAL..wszystkie kosmetyki tekj firmy sa koloru zoltego(opakowania)bardzo ladnie pachna...sa dosc drogie no ale wiadomo ze na dosc dlugo takie kosmetyki starczaja...moze ktoras z was zna ta firme albo jest to mozliwosc zamowienia albo w pl jakos do kupienia..to bardzo polecam...ta firma jest jedna z najlepszych firm w holandii...a do pupci zamierzam kupic sudocrem-wyprobowalam na moim mateuszu jak byl maly i uwazam ze do pupcio najlepszy...zadnych odparzen..a jak juz sie zrobi gdy sie nie uzywa tego kremu tylko jakies posypki to sudocrem szyko goi rany.:tak:ale sie rozpisalam...
doradzcie tylko ile pieluch tetrowych trzeba kupic??jak uwazacie??wczesniej mialam chyba z 80 ale to tylko dlatego ze tesciowa w szpitalu pracowala i podwedzila przez moja cala ciaze no i tego nie musialam kupowac:zawstydzona/y:;-)a teraz niestety musze sie sama zaopatrzyc..

Dziewczyny ja wracam do tematu z przed kilku dni. onosnie sofy/fotela do karmienia w pokoiku dzieciecym. tak jak obiecalam wklejam fotke mojego bujanego fotela, w ktory mozna opieradlo pochylic do tylu i wyciagnac nogi do gory.

jaki piękny pokoik!

Helenka ja piorę w dzidziusiu :) a pampersy mam jedną paczkę tych najmniejszych 1, a teraz dokupię jeszcze jedną 2, a potem się zobaczy :)

anja27 ja mam 20 pieluch tetrowych, ale z 4-5 zamierzam pociąć na mniejsze kawałki, popodszywać, żeby mieć do wycierania buźki małej, bo przecież do buźki taka wielka jest nie potrzebna, a dziewczyny mówiły, że jak się dziecku uleje i wytrze się pieluszką, to ona szybko zaczyna brzydko pachnieć i trzeba ją dać do prania :)

Katerenki ja właśnie takie tantum rossa kupiłam, tylko, że w PL można te szaszetki kupować na sztuki, nie trzeba całego opakowania. a swoją drogą ponad 10 funtów to troszkę drogawo. ja za jedną saszetkę płaciłam 2, 5 zł :) no, ale faktycznie jak nie ma wyjścia, to trzeba zapłacić, bo przecież w Anglii pewnie nic podobnego do tantum nie mają

Ostatnia edycja:
reklama
Laski, ja mam 5paczek tych najmniejszych pieluch (pampers i happy) pakowanych po około 40szt. Wierzcie mi, że na dobe bedziecie zuzywac około 10 pieluch,jak nie lepiej!! I rozmiaru 2 mam jedną wieksza paczke. New born więcej nie kupuje, ale mysle że nie mam ich za duzo.

Do góry