reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dziewczyny ja mam pytanie do was czy będziecie używać Tantum Rosa? i w plynie ten czy w saszetkach... pytanie do mam doswiadoczonych ktore uzywaly jakie lepsze
ja używałam i bardzo polecam. Zaczęłam dopiero w 3 dobie, bo nie kupiłamw cześniej i dopiero 3 dnia mąz mi kupił. I wystarczyły 2 dni używania. 2 dni później mialam już wszystko pięknie zagojone. Miałam w saszetkach, nawet nie wiedział, ze jest w płynie. Z resztą jjak mąż poszedł do apteki to mu baba całe opakowanie kazała kupić. 10 saszetek, a ja zużyłam 2 :sorry:jeszcze na kilkoro dzieci mi starczy :-) Rozpuszczałam w butelce 0,5. W ulotce jest, ze to musi być przegotowana woda. I po każdej wizycie w łazience się tym podmywałam i osuszałam ręcznikiem jednorazowym. Jestem mega zadowolona, bo ja rany kroocza bałam sie najbardziej z całego porodu. Mojej mamie goiło się 6 miesięcy, bałam sie, ze mi też będzie sie tak goić, zwlaszcza, ze wszyscy mi mówili, ze 5-6 tygodni to norma, a ja w 5 dobie wróciłam do domu już bez szwów i spokojnie usiadłam na drewnianym krześle. Moją mamę to aż zatkało z wrażenia jak to zobaczyyła.

Dziewczyny ja wracam do tematu z przed kilku dni. onosnie sofy/fotela do karmienia w pokoiku dzieciecym. tak jak obiecalam wklejam fotke mojego bujanego fotela, w ktory mozna opieradlo pochylic do tylu i wyciagnac nogi do gory.

ja używałam i bardzo polecam. Zaczęłam dopiero w 3 dobie, bo nie kupiłamw cześniej i dopiero 3 dnia mąz mi kupił. I wystarczyły 2 dni używania. 2 dni później mialam już wszystko pięknie zagojone. Miałam w saszetkach, nawet nie wiedział, ze jest w płynie. Z resztą jjak mąż poszedł do apteki to mu baba całe opakowanie kazała kupić. 10 saszetek, a ja zużyłam 2 :sorry:jeszcze na kilkoro dzieci mi starczy :-) Rozpuszczałam w butelce 0,5. W ulotce jest, ze to musi być przegotowana woda. I po każdej wizycie w łazience się tym podmywałam i osuszałam ręcznikiem jednorazowym. Jestem mega zadowolona, bo ja rany kroocza bałam sie najbardziej z całego porodu. Mojej mamie goiło się 6 miesięcy, bałam sie, ze mi też będzie sie tak goić, zwlaszcza, ze wszyscy mi mówili, ze 5-6 tygodni to norma, a ja w 5 dobie wróciłam do domu już bez szwów i spokojnie usiadłam na drewnianym krześle. Moją mamę to aż zatkało z wrażenia jak to zobaczyyła.

no ja tego sie boje tez najbardziej ale mysle ze wlasnie bede tak jak mowisz rozpuszcze w wodzie pol litra i bede za kazdym razem podmywac sie i mam nadzieje ze szybko wylecze :)

Dziewczyny ja wracam do tematu z przed kilku dni. onosnie sofy/fotela do karmienia w pokoiku dzieciecym. tak jak obiecalam wklejam fotke mojego bujanego fotela, w ktory mozna opieradlo pochylic do tylu i wyciagnac nogi do gory.

cudny pokoik dla ksiezniczki :)

reklama
dziewczyny mam dziś zamiar kupić pampersy i napiszcie mi prosze czy te żóty lepiej kupic 1 tzn od 2-5kg czy 2 od 3-6kg bo widziałam w realu promoje 89zł za 2 opakowania tylko nie pamiętam które to były.....
czy moze lepiej kupi po jedny opakowaniu tego i tego... albo jedna paczke zótych i jedna ta active baby od 4-6 kg
mam nadzieje ze nie zagmatwałam za bardzo :-)

kolejne pytanie dotyczy proszku widziałam tak dzidziusia, lovela i jelp.... bardziej byłabym skłonna loveli ale chce poznac Wasze zdanie...

Do góry