reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczynki a tak wogole to kupujecie jakies kurteczki na jesien zanim urodzicie?? ja do swoich z zeszlego roku nie mieszcze sie w zaden sposob... przedewszystkim w piersiach sie nie zapne a co dopiero o brzusiu... a jezeli kupujecie to cos taniego i tak zeby tylko przechodzic ten okres a pozniej kupicie nowa jak juz brzuszek opadnie czy odrazu cos w czym sie zmiescicie przed i po?;-);-);-)
ja nie kupuję żadnych:no:
tym bardziej że sama wies jakie są u nas zimy:-p mam 2 kurtki takie jesienne ... w jednej się dopinam w 2 w piersiach nie ,...i mam jedną zimową w uk kupiłam w zeszłą zimę... i jest troche taka luźna na mnie... więc spoko :tak: mam jeszcze jedną która też była z tych bardziej obcisłych taka cieplejsza.. no ale również piersi mi ją rozpinają:-D
ale na szczęście mam 1 cieplejszą i 1 jesienną więc jeszt spoko

reklama
klaudzia ja będę w polarku chodzić więc kupie jakiś większy, bo w nic się innego nie zapne, a szkoda kasy na jakieś kurtki bo są drogie. Nie wiadomo ile ci już spadnie po porodzie i raczej nie będziesz miała zbyt częstych okazji wychodzić na początku bo małe dziecko to zanim się przyzwyczaisz to możesz już się dopiąć w coś z przed ciąży :))

ja nie kupuję żadnych:no:
tym bardziej że sama wies jakie są u nas zimy:-p mam 2 kurtki takie jesienne ... w jednej się dopinam w 2 w piersiach nie ,...i mam jedną zimową w uk kupiłam w zeszłą zimę... i jest troche taka luźna na mnie... więc spoko :tak: mam jeszcze jedną która też była z tych bardziej obcisłych taka cieplejsza.. no ale również piersi mi ją rozpinają:-D
ale na szczęście mam 1 cieplejszą i 1 jesienną więc jeszt spoko

Kam ty sie we wszystko zmiescisz... pamietaj ile ja mam kg wiecej hehe i nie ma mowy zebym w cokolwiek sprzed ciazy teraz weszla :-D

klaudzia ja będę w polarku chodzić więc kupie jakiś większy, bo w nic się innego nie zapne, a szkoda kasy na jakieś kurtki bo są drogie. Nie wiadomo ile ci już spadnie po porodzie i raczej nie będziesz miała zbyt częstych okazji wychodzić na początku bo małe dziecko to zanim się przyzwyczaisz to możesz już się dopiąć w coś z przed ciąży :))

Tak tez myslalam... Ale cos cieplejszego i tak musze kupic :dry: bo narazie z cieplejszych rzeczy do ktorych sie mieszcze mam......... ermmmm jeden sweterek :dry: tak reszta to krotki rekawek lub bluzy mojego meza ktore nosze po domku

hej, no wzięło mnie na zakupy wreszcie.. szaleję :-) oprócz rożka kupiłam przewijak i ręczniczek z kapturkiem .. i 20 pieluch tetrowych.
Ale zatrzymałam się nad poduszką do karmienia, bo są dwa rodzaje się okazało :szok:, szukałam troszkę w necie, ale nie znalazłam - jaką wybrać? taka płaska, czy taka z sypkim wypełnieniem? macie jakieś opinie na ten temat?

Iza, ja bym wybrała płaską bo dzidzia na płaskim ma leżeć, nie potzrebuje masażu :)))
Ja mam taką poduszkę rogal do spania 190 cm i ona później ma być też do karmienia więc nie inwestuję w nową.

A ja juz po zakupach dzisiejszych no i znowu zalamka... zamiast kupic cos dla siebie obkupilam meza.... no a na slonia takiego jak ja to jednak nic ciekawego tu nie szyja heh.... nie wiem co bede nosic jak naprawde przyjda chlodniejsze dni :dry::dry:

nie przejmuj się klaudzia napewno coś kupisz....:tak:
ja też zawsze jak mam sobie coś kupić to D wraca z zakupami a ja zła że na mnie to nic nie ma:sorry2::-D

dziś tutaj jak makiem zasiał...:szok: szok normalnie...

a ja wlasnie wrocilam z carboot. pierwszy raz pojechalam:tak: ale jazda

kupilam lozeczko z nowiutkim materacem, jeszcze w folii za £30, z wypasiona karuzela gratis.sam materac mial cene £85, kojec za £5 (ladny, ale widac,ze uzywany (brudny) , jednak za ta cene wzielam.kombinezony,polarki, buciki,pajacyki, za £1 albo £0.50.
klaudzia, mam nawet tego tygryska co ty, a raczej 2 :zawstydzona/y: nie identyczne i w roznych rozmiarach (jeden bardzo cieply komb.nezon 3-6mies, a drugi kostium) i jeszcze kurczaczka

mata do przewijania, taka jakby nieco dmuchana, posciel do moses basket (samego kosza jeszcze nie kupilam, byly po £5,ale takie sobie)
kupilam taka torbe z aventu, myslalam,ze z butelkami, za £2, a to okazalo sie,ze kupilam drugi laktator (mam identyczny w domu ):zawstydzona/y:
szczerze, to nawet nie pamietam, co jeszcze, musze isc do samochodu wypakowac i sprawdzic

Ostatnia edycja:
reklama
a ja wlasnie wrocilam z carboot. pierwszy raz pojechalam:tak: ale jazda

kupilam lozeczko z nowiutkim materacem, jeszcze w folii za £30, sam materac mial cene £85, kojec za £5 (ladny, ale widac,ze uzywany, jednak za ta cene wzielam.kombinezony,polarki, buciki,pajacyki, za £1 albo £0.50.
klaudzia, mam nawet tego tygryska co ty, a raczej 2 :zawstydzona/y: nie identyczne i w roznych rozmiarach.

mata do przewijania, taka jakby nieco dmuchana, posciel do moses basket (samego kosza jeszcze nie kupilam, byly po £5,ale takie sobie)
kupilam taka torbe z aventu, myslalam,ze z butelkami, za £2, a to okazalo sie,ze kupilam drugi laktator (mam identyczny w domu ):zawstydzona/y:
szczerze, to nawet nie pamietam, co jeszcze, musze isc do samochodu wypakowac i sprawdzic
super zakupy! przede wszystkim za super ceny! eh jak mi tu w PL carbootów brakuje ;-) jedna z niewielu rzeczy za którymi tęsknię :-D

Do góry