reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Mój mąż też jak zobaczył ten monitor u znajomych to się na niego uparł, jednak 500 zł to troche za dużo. Szukałam używanych ale osiągaja wysokie ceny...

No fakt, cenę ma wysoką :baffled: Ale mój M twierdzi że nie będzie oszczędzał na zdrowiu i bezpieczeństwie Synka a tak przynajmniej moglibyśmy spokojnie spać w nocy, wiedząc że oddycha prawidłowo, albo nawet w dzien gdy dziecko śpi w pokoju obok za zamkniętymi drzwiami nie trzeba zaglądąć co 5 minut i patrzeć czy dobrze oddycha...Sama nie wiem, jeszcze pomyslę nad zakupem. W sumie udało nam się zaoszczędzić na wózku bo kupilismy używany, więc akurat byłoby na monitor :)

Mój mąż też jak zobaczył ten monitor u znajomych to się na niego uparł, jednak 500 zł to troche za dużo. Szukałam używanych ale osiągaja wysokie ceny...
Dzięki. Ja będę polować na używany jednak, bo rzeczywiście 5 stówek piechotą nie chodzi. A na Allegro znalazłam ten Angelcare nawet za 90zł.

Generalnie zgadzam się,że przeważnie problem jest z odpowiednio dobranym stanikiem, tyle, że np w moim przypadku piersi zachowują się jak kameleony:) Co cykl ew. jego faza to inaczej.. Mam więc różne rodzaje w zależności od etapu cyklu. Ale podczas karmienia nie zamierzam kombinować i kupię bez.

ja po Zuzi mam taki monitor
MONITOR ODDECHU BABYSENSE II wysylka gratis!!! (737711005) - Aukcje internetowe Allegro
jest bez niani bo mi akurat nie było to potrzebne bo nianie z kamerką kupiła mi mama w Stanach poza tym u nas w domu jest taki pogłos że słychać każdy szmer i bez niani:sorry2:
a ja chce kupić coś takiego
=====ELEKTRONICZNY ASPIRATOR DO NASA CLEANOZ====== (738194897) - Aukcje internetowe Allegro
bo czyszczenie nosa to dla mnie coś strasznego (właśnie mam w domu chorą dwulatkę która jeszcze nie potrafi dobrze wysiąkać nosa) więc chciałabym sobie tą czynność maksymalnie ułatwić o dziwo mój mąż nie protestuje ;-)
ewentualnie
http://www.allegro.pl/item736449492_aspirator_do_noska_dla_dzieci_od_3_miesiaca.html

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam dwa staniki do karmienia i one nie mają normalnych fiszbin, tylko to są chyba fiszbiny żelowe, tzn bardzo miękkie i giętkie, w ogóle ich nie czuc i nie uwierają, a ładnie trzymają piersi na swoim miejscu :happy:
ladny ten biustonosz co dalas:-)
No fakt, cenę ma wysoką :baffled: Ale mój M twierdzi że nie będzie oszczędzał na zdrowiu i bezpieczeństwie Synka a tak przynajmniej moglibyśmy spokojnie spać w nocy, wiedząc że oddycha prawidłowo, albo nawet w dzien gdy dziecko śpi w pokoju obok za zamkniętymi drzwiami nie trzeba zaglądąć co 5 minut i patrzeć czy dobrze oddycha...Sama nie wiem, jeszcze pomyslę nad zakupem. W sumie udało nam się zaoszczędzić na wózku bo kupilismy używany, więc akurat byłoby na monitor :)
ja nie bede kupowac monitora przy Mai nie uzywalam to teraz tez nie.poza tym cena masakryczna!!

a ja chce kupić coś takiego
=====ELEKTRONICZNY ASPIRATOR DO NASA CLEANOZ====== (738194897) - Aukcje internetowe Allegro
bo czyszczenie nosa to dla mnie coś strasznego (właśnie mam w domu chorą dwulatkę która jeszcze nie potrafi dobrze wysiąkać nosa) więc chciałabym sobie tą czynność maksymalnie ułatwić o dziwo mój mąż nie protestuje ;-)
ewentualnie
Aspirator do noska dla dzieci od 3 miesiąca (736449492) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez myślę o tym aspiratorze. Moja koleżanka poleca Fridę ale jestem chyba dziwaczka bo robi mi się niedobrze na myśl, że mam ciągnąć gilki ustami... Wiem, że jest filtr ale jakoś ten pomysł nie za bardzo mi się podoba...:sorry2:

Ja tez myślę o tym aspiratorze. Moja koleżanka poleca Fridę ale jestem chyba dziwaczka bo robi mi się niedobrze na myśl, że mam ciągnąć gilki ustami... Wiem, że jest filtr ale jakoś ten pomysł nie za bardzo mi się podoba...:sorry2:
mi to nie przeszkadza ale biorąc pod uwagę to że moje dziecko przy odciąganiu zachowuje się jak przy ataku padaczki :sorry2:to mam nadzieje że z tym będzie łatwiej a przynajmniej szybciej

I jak? Zadziałał kiedyś ? Tzn. przydał się czy może fałszywe alarmy powodował?
na szczęście nie fałszywych alarmów tez nie było czasami tylko zdarzało się że wyciągnęłam dziecko i zapomniałam wyłączyć monitor więc zaczynał wyć -strasznie głośno :sorry2:

reklama
Ja obawiam się, że na monitor mnie nie stać chwilowo :-( Ale za to zaszalałam na allegro i kupiłam jeszcze dodatkowe ciuszki i karuzelkę :-) Chociaż tyle:-)
Jeszcze muszę ciepłe ze dwie czapeczki dokupić, ale w sklepie we Wrocku widziałam tylko obwód główki 40 cm najmniejszy i Pani twierdziła, że to dla niemowlaka niby. Ale szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć! Przecież to strasznie dużo!!!

Załączniki

• dresik.jpg
    dresik.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 32
  • śpiochy.jpg
    śpiochy.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 36
  • karuzela.jpg
    karuzela.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 46
Do góry