reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
No ja wczoraj odpakowąłam i złożyłam wózek. I musze przyznać,żę jestem zadowolona. Oczywiście ma swoje minusy (jak to chyba każdy wózek) ale jest stabilny, wygląda na solidny, ma naprawde duże kółka jak na skrętne, a i kolor w realu nie jest taki zły, zwłaszcza, że ma troche kremowego więć rozjaśnia całość. Tylko teraz nie mogę nigdzie znaleźć do niego gondolki (tej wkładki - nosidełka) w takim samym kolorez. Nawet toreb nie ma w tym kolorze. Nosidełka sa tylko czarne albo granatowe :dry:ehhh ja nie urok to ...
Podzwonię jeszcze po sklepach, ale jak patrzyłam w ofertach to nie mają wcale tych nosidelek, a na alegro tylko 1 sprzedawca. Jak się nie uda to pewnie będę musiała się zdecydować na czarne.
Moje stare tzn od starego wózka nawet pasuje ale tak na styk :dry:jest problem z wyjmowaniem, bo trzeba na pionowo odkręcić by wyjąć, a to już się mija z celem, bo bym wolała starszaka wziać za łapkę a malucha w nosidełko i tak ruszyć po schodach,a z malcem na ręku to nie wiem czy ta operacja mi sie uda ;-) w każdym razie nie będzie bezpieczna.
A no i to moje stare nosidelko jest ciemnooliwkowe, jak wlożyłam to tak strasznie ponuro się zrobiło.

Czaiłam się od tygodnia na allegro na dwie chusty NATI używane. Niesttety ie powiodło sie, ale jestem w szoku, bo nowa kusztuje 180 zł a te poszły po 150 :szok: bez sensu moim zdaniem kupować używaną za 90% ceny.
Zdecydowałam się jednak, ze kupię polską tkaną jednolitą. Jeden sprzedawca budzi szczególnie moje zaufanie, bo ma rózne rodzaje chust i nosidel ergonomicznych, widać, ze zna się na rzeczy.
VOMBATI Lniana chusta wiązana *Powietrze* 4,6m (738748445) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny kupujecie duzo rzeczy w rozmiarze 56 i 62 czy wiecej 68....wiem ze niektóre z Was tam za granica nie maja rozmiarówek ale tak czysto teoretycznie bo policzyłam wczoraj ile czego mam z rzeczy któr mam od kolezanek i tak....
56- 5szt body z krótkim rękawem, 6 szt śpiochów i 1 kaftanik- wiec tego nie za duzo....
62-body długi rekaw 4szt, kaftaniki 5szt, spiochy 4szt
68-body dł. rękaw 2szt, kaftaniki 5 szt, pajac 2szt, spiochy 2szt
do tego 2 kurteczki, 2 kombinezony, 1 dres 62, 4 koszulki, 1 niedrapki, 3 grube bluzy, 1 cienka bluza, 5 spodenek...

nie wiem teraz ile czego dokupic i w jakich rozmiarach....

Ja na 62 mam naprawdę sporo. Trzeba się liczyć z tym, ze 68 to maluch zacznie nosić dopiero koło lutego. Ja co prawda wszystko mam po starszym, a na 68 to naprawdę makabrycznie duzo, bo w tym rozmiarze to maluch chyba najdłużej chodzi (i najczęście gście ten rozmiar przynoszą), ale wszystko to na strychu i nie zamierzam tego przed Bożym Narodzeniem na pewno ruszać.

Na peno musi dokupić ilka kaftaników lub body z długim rekawem na 56, bo w same śpioszki raczej nie ubierzesz, z gołymi łapkami ;-)
a reszta to zależy jak często zamierzasz prać, bo przy 5-6 zmianach ubranek to musisz jesienią co drugi dzień prać żeby wyschło. I wtedy tylko reczne wchodzi w grę, bo za mała ilość na wsad do pralki. Ja starałam się mieć wszystkiego na co najmniej tydzień. Tak żeby móc raz w tygodniu zrobić normalne pranie w pralce, ale to zalezy co sie komu chce. Ja leniwa jestem i nikt mnie nie zmusi do przeprania choćby 3 sztuk ręcznie :zawstydzona/y:

też tak uważam jak klaudzia:-)
najwyżej jak będzie ciut za długie to nic się nie stanie...
ja tego najmniejszegoi rozmiaru wogóle nie kupowałam....:-p chyba że faktycznie będzie za duże wszystko to dryndne siorce żeby mi do spitala mniejsze kupiła i przywiozła... u nas i tak wszystko pakowane po 5 więc jak mi taką paczkę kupi to będzie luz:-D
a za dużych czyli tych na 68 chyba by wychodziło z mojej rozmiarówki też nie kupiłam bo jak przyleci rodzinka z pl to mi poprzywożą polskie barddzsiej kolorowe;-) niż tutaj... no i po bratanicy mama ma mi zabrać więc czekam narazie bo sama nie wiem jakie tam będą rozmiarki....

Ja na 56 mam bardzo mało. Ze 3 pajace, pare śpiochow i body z krotkim i dlugim rękawem. 4spodnie dresowe troche skarpetek i ze dwa swetry na zamek i 1 bluze. No i pare koszulek z dlugim rekawem.
Nie liczyłabym na pranie raz na tydzien. Jetsem pewna, ze potrzebne beda czesciejsze prania.

Ide zobaczyc jak tam rosól...

reklama
fajniutka, ja tez poluję na kołyskę, ale szukałam wiklinowej . Znalazłam nawet jedną w sklepie za 215 zł, ale trzeba jeszcze do niej dokupić i materacyk i komplet pościeli z wkładem i ostatecznie razem wychodzi niezła sumka

Do góry