reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja tez bym chciała piersia karmic, ale mam 2 duze i 1 małą tommee tippee oraz 1 dużą i 1 małą aventa. Nie zastanawiałam sie czy potrzebuje tyle czy nie, po postu kupilam i juz z głowy.

No to ja chyba przegięłam bo mam 2 małe i 2 duże Fisher Price i do tego 3 duże i 1 małą Tommee Tippee... Ale to tak w sumie niechcący wyszło....:sorry:

reklama
dziewczyny czy kupujecie podgrzewacz ja juz dość dawno znalazłam taki, co o nim sadzicie...
**PODGRZEWACZ - WSZYSTKIE BUTELKI - DO DOMU I AUTA (686127739) - Aukcje internetowe Allegro

Ja właśnie taki podgrzewacz będę miała gdyz bardzo mi zależy na tej przejściówce do auta. Pamiętam jak pracowałam w restauracji ile ludzi prosiło mnie żeby jakoś podgrzać np. słoiczek z jedzonkiem dla dzidzi. Ja jestem z tych co nie lubia się prosić więc taki podgrzewacz na wyjazdy się przyda :)))

I ja powoli kończę kompletowac wyprawkę. We wtorek dostałam wielkie pudło ubranek od koleżanki po jej 2 córkach, na razie do rozm 74. Potem obiecała sukcesywnie co jakiś czas większe przywozic. Poprałam już też wszystko, wykorzystałam ładną pogodę. Teraz najgorsze - prasowanie. No i w końcu się zmobilizowałam i odwiedziłam "mój" szpital, zapisałam co mam zabrac i chyba pora powoli kupic coś dla siebie do szpitala :confused2: i powoli myślec o spakowaniu torby. Choc jakos nie dociera do mnie że to już 8 miesiąc:shocked2: Strasznie szybko mi lecą te tygodnie.

no ja też mam już prawie wszystko! z większych zakupów to tylko zostało łóżeczko i wózek, no i parę pierdół dla siebie i dzidzi :-), ale to już na serio takie drobne rzeczy!

Na allegro od mamo-tato kupiłam 2 komplety pościeli i o ile jeden (różowy) jest super fajny, tak drugi (żółty) na zdjęciach miał bardziej wyraziste kolory! taki jakiś wyblaknięty jest, a jeszcze go nie prałam :-( nie wiem, może to tylko moje odczucie, może jak założę na łóżeczko, to będzie zupełnie inaczej wyglądało!
a i moja koleżanka strasznie się dziwi, że ja wszystko piorę i prasuję, bo ona, np. z pościeli to prała tylko poszewkę! a ja zamierzam prac wszystko co mi przyszło, cały komplet, łącznie z ochraniaczem, rożkiem itp. bo to strasznie "śmierdzi" nowością

Ja obiecałam to się pochwalę, dostałam w końcu ten biały rożek i przy okazji kupiłam jeszcze prześcieradło do kołyski
obraz 007 [50%].jpg obraz 009 [50%].jpg
A to moje dwa rożki, myślę że teraz mam dosyć:
obraz 023 [50%].jpg
No i jeszcze zdjęcie kołyski w orginale:
obraz 006 [50%].jpg

reklama
Hej!:) Widzę,że zaczynacie już prać ciuszki. Zastanawiałam się,kiedy zacząć to robić. Trochę dostałam " w spadku", trochę kupiłam. Dużo znalazłam w sklepach z używanymi ciuchami. Naprawdę super,że jest takie wyjście,bo często te ciuszki są niezniszczone, dobrego gatunku, no i tanie w porównaniu z nowymi. Tak czy inaczej,chyba wezmę z Was przykład, poczekam na słoneczny dzień i w końcu zrobię to upragnione pranie:D Nie mogę się doczekać widoku tych maleńkich portek,czy śpioszków na suszarce :) Pozdrawiam!! :)

Do góry