reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

kupiłam wózek!! :sorry: średnio szczęśliwa jestem, bo podoba mi sie jeszcze mneij niż średnio no ale co robić. Nie można narzekać tylko brać co jest :-(może jak przyjdzie to mi sie spodoba.
A z ciekawszych rzeczy to dziś w sklepie kupiłam kółko poporodowe :tak: poprzednio tez miałam ale pożyczyłam koleżance i nie wiem co ona z nim robiła ale ubyło normalnie z 70% wypełnienia.

na graco sie zdecydowalas? i na jaki kolorek? :)
a nie mozna by bylo uzyc zwyklego pomopowanego koleczka takiego w jakich dzieci ucza sie plywac? ;-)

reklama
na graco sie zdecydowalas? i na jaki kolorek? :)
a nie mozna by bylo uzyc zwyklego pomopowanego koleczka takiego w jakich dzieci ucza sie plywac? ;-)
tak na graco stadium.Wzięłam brązow, bo wczoraj w smmykku zobaczyłam ten czarny nazywo i az mnie odzuciło. Na razie kupiłam sam wózek. Później dokupie gondolę itp. zobaczę może ta co mam od starego wózka będzie pasować...
a kułko jak najbbardziej moze byc pompowane, jja nawet planowąłam takie kupić, bo to łatwiej przechować, mniej miesca zajmuje ale przegapiłam w lato a teraz juz nie ma.

no ja mam tez te kolo poporodowe zobacyzmy czy sie przyda ... :)
mi się przydało za pierwszym razem.

Własnie mój maz oświadczył, ze on się z położna do porodu umawia :-) nie wiem na kawę czy co? w końcu to ja mam rodzić a nie on :-D przedtem to on też sie umówił. W sumie dobrze, ja nie chciałam, bo szkoda mi kasy ale skoro on chce t ja tylko będę się czuła bezpieczniej, no i nie będę musiała czekac na izbie przyjęć 2 godziny nim mnie ktos obejrzy :sorry: tylko mamy położną z najbliższego szpitala a tam przyjmują od 38 tc. to jak Michaś urodzi się w terminie z ostatniego usg to raczej sie nei załapiemy ;-)

tak na graco stadium.Wzięłam brązow, bo wczoraj w smmykku zobaczyłam ten czarny nazywo i az mnie odzuciło. Na razie kupiłam sam wózek. Później dokupie gondolę itp. zobaczę może ta co mam od starego wózka będzie pasować...
a kułko jak najbbardziej moze byc pompowane, jja nawet planowąłam takie kupić, bo to łatwiej przechować, mniej miesca zajmuje ale przegapiłam w lato a teraz juz nie ma.

Najwazniejsze ze wozeczek jest i ze chlopcy beda mieli w czym jezdzic :-)

mam jeszcze pytanko w sprawie buteleczek... zamierzam kupic 2 duże i 2 małe albo 2 duze i 1 małą.... jednak zastanawiam sie nad firmą dużo osób mówi wśród moich znajomych ozeby albo z firmy Avent albo Nuk co Wy na to....
oczywiście chce karmić piersia ale na przyszłość...

mam jeszcze pytanko w sprawie buteleczek... zamierzam kupic 2 duże i 2 małe albo 2 duze i 1 małą.... jednak zastanawiam sie nad firmą dużo osób mówi wśród moich znajomych ozeby albo z firmy Avent albo Nuk co Wy na to....
oczywiście chce karmić piersia ale na przyszłość...

ja mam jedna 260 ml nuka dwie 125ml nawet nie wiem co za firma i 320 ml avent avent kupilam bo mam lektator aventu i zalezało mi zeby gwint pasowal wiec juz wzielam ta najwieksza... mysle ze na poczatek o ile bedzie potrzebna butelka to jedna mala i jedna 260 powinna wystarczac

reklama
wiecie co chodzilam dzis po aptekach i chcialam kupic husteczki alc. do pepuszka i widze, ze moge zapomniec....powiedzieli, ze oni tu uzywaja tylko wody na waciku do przeczyszczenia.... a jak zapytalam o cos do higieny intymnej zeby sie szybciej goilo po porodzie powiedzieli, ze mam w szpitalu zapytac po porodzie napewno mi cos doradza....a obie pomyslalam halo!!!!po porodzie to ja chce to odrazu miec i uzywac....co za dziwny kraj....:confused2:

na przemywanie polecają wszyscy tantum rosa do kupienia w aptece. Ja już mam. A do przemywania pępuszka to podobno najlepiej kupić spirytus w monopolowym i rozrobić z wodą w stosunku 3:1.
A że to dziwny kraj to prawda :))) jak każdy inny :)))

Do góry