reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
A ja zamówiłam już łózeczko - w sumie ostatni z większych zakupów :-):-)
Takie jak w załączniku tylko z szufladą na dole i misiem zamiast zajączka
Zostały już naprawdę drobiazgi

Mary dopiero teraz zauwazylam, lozeczko bardzo ladne :) poprosimy o fotki jak juz dojdzie i je skrecisz :)

Klaudzia u nas nie ma 70% spirytusu. Jest tylko 90% spożywczy, który kupuje się w monopolowym i trzeba go rozrabiać.
Pierwszy raz słyszę o recepcie na spirytus, a już dziecko jedno mam i ani pediatra na wizycie patronażowej a ni w szpitalu a ni w szkole rodzenia nikt o tym nie wspominał, a wręcz każdy pytał czy umiem rozrabiać, bo 90% poparzy skórę.

Tak sie wlasnie tez nad tym zastanawialam :confused2::confused2: hmmm... moze tutaj rozrabiaja od razu :confused2: napewno przed zakupem zapytam polozna...:tak:

hmmm, a mi dziewczyny, te ktore rodzily w uk, mowily,ze tutaj tylko woda pepuszek przemywaja....

siostra kupila mi sliczny kombinezonik z misiem, bialutki, jak nowy, z kapturkiem, rekawiczkami i zakrytymi stopkami za £1.50

Dziewczyny z Anglii!!
Pamietacie moze jakie sa ceny na tej promocji na Tommee Tippee laktatora i sterylizatora?? Jesli faktycznie dobre ceny to moze siostre poprosze bo mieszka w coventry i moze gdzies podjedzie. A ten sterylizator, to do mikrofali jest??

Ja kupowalam w Tesco w sobote i zaplacilam £10.99 za sterylizator (to jest taki do mikrofali, wklada sie na 4 min. i w komplecie sa 2 butelki 150ml gratis, smoczki na butelki, jeden zwykly smoczek dla dzidzi 0-3 m-cy, szczoteczka do czyszczenia, do tego nie uzywa sie tych tabletek czyszczacych). Reczny laktator kosztowal £12.22 i do niego sa dwa takie dozowniki gratis i jedna butelka 150ml. Kupilam tez 3 buteleczki na 260ml w komplecie ze smoczkami, za £5.49. Sterylizator elektryczny tez byl przeceniony ale nie pamietam ile kosztowal. Przelicz sobie na zlotowki po kursie i porownaj:)

Witam kochane, ja musze do weekendu znalezc w koncu lozeczko i posciel, zeby mi tescie mogli kupic i przyslam razem z wozkiem w koncu, bo wozek juz 2 tyg. w Polsce czeka:) W weekend tez zamierzam znow na jakies zakupy skoczyc i co nieco dzidzi kupic:)

wiecie co chodzilam dzis po aptekach i chcialam kupic husteczki alc. do pepuszka i widze, ze moge zapomniec....powiedzieli, ze oni tu uzywaja tylko wody na waciku do przeczyszczenia.... a jak zapytalam o cos do higieny intymnej zeby sie szybciej goilo po porodzie powiedzieli, ze mam w szpitalu zapytac po porodzie napewno mi cos doradza....a obie pomyslalam halo!!!!po porodzie to ja chce to odrazu miec i uzywac....co za dziwny kraj....:confused2:

Katrenki, ja w Polsce kupilam sobie Perfecta Mama plyn do higieny intymnej, ktory nadaje sie przed i po porodzie, ale na okres ''po'' kupilam saszetki Tantum Rosa w aptece, bo mi tu na forum polecano:) I w aptece rowniez powiedziano, ze super pomagaja w gojeniu ran i sa bardzo delikatne. Te saszetki malo miejsca zajmuja, popros kogos w Polsce zeby ci przeslali w kopercie, to nie bedziesz sie martwic.
Co do pepkow ja jeszcze nie myslalam, ale tutaj nie maja dzieci infekcji a sama woda przemywaja. Znajac siebie poprosze pewnie mame przed przyjazdem zeby mi w Polsce zakupila:) Jak zapytasz poloznej, ona ci powie ze tylko woda. Oni tutaj nie uzanaja zadnych masci i kremow jesli nie ma potrzeby. Nam na szkole rodzenia kazano myc dzieci sama woda przez pierwsze tygodnie, nie uzywac oliwk ani zadnych kremow na odparzenia, chyba ze takie sie zaczna robic.

Katrenki, ja w Polsce kupilam sobie Perfecta Mama plyn do higieny intymnej, ktory nadaje sie przed i po porodzie, ale na okres ''po'' kupilam saszetki Tantum Rosa w aptece, bo mi tu na forum polecano:) I w aptece rowniez powiedziano, ze super pomagaja w gojeniu ran i sa bardzo delikatne. Te saszetki malo miejsca zajmuja, popros kogos w Polsce zeby ci przeslali w kopercie, to nie bedziesz sie martwic.

no i mam kolejne zlecenie dla szwagierki :-) bedzie musiala leciec do apteki hehe i posylac, naszczescie tesciowa jest naczelniczka na poczcie wiec codziennie bez problemu mi wysle :-)

reklama
kupiłam wózek!! :sorry: średnio szczęśliwa jestem, bo podoba mi sie jeszcze mneij niż średnio no ale co robić. Nie można narzekać tylko brać co jest :-(może jak przyjdzie to mi sie spodoba.
A z ciekawszych rzeczy to dziś w sklepie kupiłam kółko poporodowe :tak: poprzednio tez miałam ale pożyczyłam koleżance i nie wiem co ona z nim robiła ale ubyło normalnie z 70% wypełnienia.

Do góry