majeczka02
Fanka BB :)
Ja urodziłam synka 2 listopada 2008 i dostałam receptę na spirytus dwókrotnie. Jeszcze resztkę mam nawet schowanąPierwszy raz o tym slysze...
Jak rodzilam 3 lata temu w Zgorzelcu to nie dostalam:-(
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja urodziłam synka 2 listopada 2008 i dostałam receptę na spirytus dwókrotnie. Jeszcze resztkę mam nawet schowanąPierwszy raz o tym slysze...
Jak rodzilam 3 lata temu w Zgorzelcu to nie dostalam:-(
A ja zamówiłam już łózeczko - w sumie ostatni z większych zakupów :-):-)
Takie jak w załączniku tylko z szufladą na dole i misiem zamiast zajączka
Zostały już naprawdę drobiazgi
Klaudzia u nas nie ma 70% spirytusu. Jest tylko 90% spożywczy, który kupuje się w monopolowym i trzeba go rozrabiać.
Pierwszy raz słyszę o recepcie na spirytus, a już dziecko jedno mam i ani pediatra na wizycie patronażowej a ni w szpitalu a ni w szkole rodzenia nikt o tym nie wspominał, a wręcz każdy pytał czy umiem rozrabiać, bo 90% poparzy skórę.
70%?Ja urodziłam synka 2 listopada 2008 i dostałam receptę na spirytus dwókrotnie. Jeszcze resztkę mam nawet schowaną:-)
W Irlandii dokładnie tak samo. Jednak wolałam przy okazji wizyty w Pl zanabyc sobie fiolet na spirytusie bo jakoś nie wierzę w tą wode...hmmm, a mi dziewczyny, te ktore rodzily w uk, mowily,ze tutaj tylko woda pepuszek przemywaja....
Dziewczyny z Anglii!!
Pamietacie moze jakie sa ceny na tej promocji na Tommee Tippee laktatora i sterylizatora?? Jesli faktycznie dobre ceny to moze siostre poprosze bo mieszka w coventry i moze gdzies podjedzie. A ten sterylizator, to do mikrofali jest??
wiecie co chodzilam dzis po aptekach i chcialam kupic husteczki alc. do pepuszka i widze, ze moge zapomniec....powiedzieli, ze oni tu uzywaja tylko wody na waciku do przeczyszczenia.... a jak zapytalam o cos do higieny intymnej zeby sie szybciej goilo po porodzie powiedzieli, ze mam w szpitalu zapytac po porodzie napewno mi cos doradza....a obie pomyslalam halo!!!!po porodzie to ja chce to odrazu miec i uzywac....co za dziwny kraj....![]()
Katrenki, ja w Polsce kupilam sobie Perfecta Mama plyn do higieny intymnej, ktory nadaje sie przed i po porodzie, ale na okres ''po'' kupilam saszetki Tantum Rosa w aptece, bo mi tu na forum polecanoI w aptece rowniez powiedziano, ze super pomagaja w gojeniu ran i sa bardzo delikatne. Te saszetki malo miejsca zajmuja, popros kogos w Polsce zeby ci przeslali w kopercie, to nie bedziesz sie martwic.