reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Laktator masz Tommmee??? Rozumiem, że jeszcze nie uzywałaś :-)
Aza , ale mi chodzi o sterylizator ,a nie podgrzewacz.
Wiesz cos o sterylizatorze ?

Jaki termometr jest potrzebny dla dziecka , a jaki dla nas do szpitala ?

Sterylizatory zazwyczaj sa uniwersalne, mam taki zwykly do mikrofalowki, jest o wiele tanszy niz elektryczny, a czytalam o nim duzo pozytywnych opinii, musisz tylko sprawdzic wysokosc sterylizatora i butlelek, ja zauwazylam, ze wiekszosc buteleczek jest niskich i pekatych, chcialam kupic butelki dr brown, ale one sa takie wysokie a mam sterlizator aventu wiec zatrzymam sie na butlach medeli, ktore dostalam razem z laktatorem, chociaz mam wielka nadzieje, ze bede uzywala je tylko sporadycznie.

Jesli chodzi o termometry to czytalam wiele artukulow na ten temat i wszedzie pisze, ze dla malenkich bobaskow najlepsze sa do dupki, bo pomiar jest najbardziej adrekwatny i zabiera nie dluzej niz 5 sek, trudno bobaskowi wlozyc termomert pod paszke, a te do uszka i te do czola nie pokazuja temperatury zbyt dokladnie, co sprawdza sie przy starszych dzieciach, ale nie malutkich bobaskach, gdzie wazna jest kazda kreseczka. Tyle co wyczytalam :)
A dla siebie kup taki, jaki bedzie ci pasowal, wiem, ze rtenciowki sa juz calkowicie wycofane ze sprzedazy, ale zwykly elektryczny powinien starczyc.

Sterylizatory zazwyczaj sa uniwersalne, mam taki zwykly do mikrofalowki, jest o wiele tanszy niz elektryczny, a czytalam o nim duzo pozytywnych opinii, musisz tylko sprawdzic wysokosc sterylizatora i butlelek, ja zauwazylam, ze wiekszosc buteleczek jest niskich i pekatych, chcialam kupic butelki dr brown, ale one sa takie wysokie a mam sterlizator aventu wiec zatrzymam sie na butlach medeli, ktore dostalam razem z laktatorem, chociaz mam wielka nadzieje, ze bede uzywala je tylko sporadycznie.

Jesli chodzi o termometry to czytalam wiele artukulow na ten temat i wszedzie pisze, ze dla malenkich bobaskow najlepsze sa do dupki, bo pomiar jest najbardziej adrekwatny i zabiera nie dluzej niz 5 sek, trudno bobaskowi wlozyc termomert pod paszke, a te do uszka i te do czola nie pokazuja temperatury zbyt dokladnie, co sprawdza sie przy starszych dzieciach, ale nie malutkich bobaskach, gdzie wazna jest kazda kreseczka. Tyle co wyczytalam :)
A dla siebie kup taki, jaki bedzie ci pasowal, wiem, ze rtenciowki sa juz calkowicie wycofane ze sprzedazy, ale zwykly elektryczny powinien starczyc.

Ja swój termometr sprawdzałam ze zwykłym rtęciowym i pokazywał tyle samo. Poza tym mozna temperature dziecka mierzyć nie budząc go ze snu. Można również sprawdzić temperature np. kaszki. Taki bajerek ale może się przyda. Poza tym moim zdaniem w XXI w. nie ma co dziecko męczyć wkładaniem termometru do pupci ale oczywiście to moje zdanie ;-) Każdy musi sam sprawdzić, ja jestem bardzo zadowolona z wyboru :-)

a oto moje darowane ciuszki....

Załączniki

• P6290001.jpg
    P6290001.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 46
  • P6290002.jpg
    P6290002.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 49
  • P6290003.jpg
    P6290003.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 45
  • P6290004.jpg
    P6290004.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 44
  • P6290005.jpg
    P6290005.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 40
  • P6290006.jpg
    P6290006.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 41
My dostalismy od znajomego taki termometr
http://www.kappa-medyczny.pl/go/_info/?id=466
Ale do dziecka to on chyba niebardzo hmmm/? :-)

Wiecie przykłada się do czoła ten termometr i gotowe.
On działa jak czytnik cen w sklepie :-)

Mój tez sie przykłada do czoła. On jest dobry ale gdy dziecko ma spocone czółko wtedy mój ma przekładkę do ucha gdyz pot może sfałszować wynik. Jeśli nie jesteś pewna czy dobrze mierzy do sprawdź ze zwykłym rtęciowym. Ja tak zrobiłam i mierzy idealnie :)))

Ja tez
Ja swój termometr sprawdzałam ze zwykłym rtęciowym i pokazywał tyle samo. Poza tym mozna temperature dziecka mierzyć nie budząc go ze snu. Można również sprawdzić temperature np. kaszki. Taki bajerek ale może się przyda. Poza tym moim zdaniem w XXI w. nie ma co dziecko męczyć wkładaniem termometru do pupci ale oczywiście to moje zdanie ;-) Każdy musi sam sprawdzić, ja jestem bardzo zadowolona z wyboru :-)

Ja tez tak sobie mysle o tym termometrze do dupki, ze nie tego ;p wlasnie sie dziwilam jak to mozliwe, ze jest zalecany, osobiscie tez myslalam o takim do uszka, bo szybko i bezinwazyjnie, poza tym ten ktory ty masz jest rewelacyjny, bo zapisuje temperatur i latwiej ja monitorowac czy spada czy sie podwyzsza, super sprawa, te tutaj do dupki, sa takie specjalnie profilowane, ze nie wsadzi sie ich gleboko, tylko tak troszenke, a nie kurka jako traume pamietam jak mama mierzyla mi jako dziecku temp w dupencji i mialam wrazenie, ze wklada mi tam caly termometr i trwalo to wiecznosc grrrr nienawidzilam tego! a ja jeszcze mam watpliwosci jaka temp wody uzywac do kapieli i skad wiadomo, czy nie jest za ciepla, jakos nie ufam swojemu cialu, bo ja kapie sie we wrzatku wiec dla mnie kazda temp bedzie ok, sa termometry do wanienek? Glupie pytanie, ale nie chcialabym krzywdy bobaskowi zrobic.

Ja tez

Ja tez tak sobie mysle o tym termometrze do dupki, ze nie tego ;p wlasnie sie dziwilam jak to mozliwe, ze jest zalecany, osobiscie tez myslalam o takim do uszka, bo szybko i bezinwazyjnie, poza tym ten ktory ty masz jest rewelacyjny, bo zapisuje temperatur i latwiej ja monitorowac czy spada czy sie podwyzsza, super sprawa, te tutaj do dupki, sa takie specjalnie profilowane, ze nie wsadzi sie ich gleboko, tylko tak troszenke, a nie kurka jako traume pamietam jak mama mierzyla mi jako dziecku temp w dupencji i mialam wrazenie, ze wklada mi tam caly termometr i trwalo to wiecznosc grrrr nienawidzilam tego! a ja jeszcze mam watpliwosci jaka temp wody uzywac do kapieli i skad wiadomo, czy nie jest za ciepla, jakos nie ufam swojemu cialu, bo ja kapie sie we wrzatku wiec dla mnie kazda temp bedzie ok, sa termometry do wanienek? Glupie pytanie, ale nie chcialabym krzywdy bobaskowi zrobic.

Są termometry do wody. Ja miałam nie kupować ale jak byliśmy w hurtowni to termometr w kształcie hipcia był jedyną rzeczą jaką mój mąż wrzucił do koszyka więc nie chciałam zabierać mu tej satysfakcji z wyboru :)))

reklama
Agusisko widzę, że Ty też jestes taka "mądrutka" i lubisz się taplac w gorącej wodzie :-)
Ja kupiłam termometr do wody dla dziecka, bo jestem kiepskim królikiem doświadczalnym w sprawdzaniu zimna czy ciepła :-)

Jak np myję ręce i mąż włoży swoje do mycia to wydaje dźwięk AŁAAAAA :-)
A jak skończe się myc prysznicem i nie zakrecam wody tylko jemu przekazuje prysznic to słyszę "Chcesz mnie poparzyć ?! " :-D

Do góry