reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziś i ja zrobiłam trochę zakupów. Kupiłam przewijak z ikei i maty też :))) do 3 miesiące zużyjemy :))))
Oprócz tego butelkę aventu 125 ml, nożyczki i obcinaczki, pieluchy tetrowe i flanelowe, wałeczki – podpórki dla śpiącego brzdąca :)))
a przez internet zamówię dziś też pościel, o tak :)))

reklama
ja chcialam dzis kupic kilka pieluch....ale w tesco nie bylo, w matalanie nie bylo, w bootsie nie bylo....chyba poczekam az przyjada te co mi mama kupila albo zamowie przez neta....

Justi też kupujesz pościel Mamo- Tato ??
Mam jeszcze pytania odnośnie butelek, sterylizatora elektrycznego i laktatorów.

Mam już butelki Tommee&Tippy, smoczki uspokajacze z tej firmy i jesli np okaze się, że nie moge karmic piersią to chcę kupić sterylizator elektryczny i wtedy chyba to też musi byc Tommee& Tippy prawda?
Żeby te butelki mi się tam zmieściły a w innym nie wiem czy się zmieszczą :-)

Odnosnie laktatorów to słyszałam , że najlepsze są ręczne i teraz mam pytanie, bo wiem, że ten Avent Isis jeste super, a ręczny Tommee&Tippy ktoś używał ?????

Jaki termometr trzeba kupić dziecku ???
Moja kuzynka jak była w szpitalu to trzxeba było miec swój termometr nie tylko dla dziecka ale tez dla siebie.

Ostatnia edycja:
z tego co ja czytalam to kosmetykow nie trzeba pamperow spakowalam okolo 10, tyleczek zalecaja myc woda i wacikiem ale ja kupilam husteczki huggis te dla noworodkow, trzy zestawy ciuszow,skarpetki albo buciki, kocyk,fotelik a i ja i tak zamierzam wziasc kremik do pupy

Dzieki :)

ja chcialam dzis kupic kilka pieluch....ale w tesco nie bylo, w matalanie nie bylo, w bootsie nie bylo....chyba poczekam az przyjada te co mi mama kupila albo zamowie przez neta....

Popatrz w TK MAXie bylam dzis i widzialam ladne kolorowe (zolte i liliowe) ale zwykle tez widzialam na dziale dzieciecym. U mnie w tesco zawsze sa, a no i w IKEI tez maja zwykle i kolorowe ze wzorkami ;-) jak sobie przypomne gdzie jeszcze widzialam to dam znac, zawsze mozesz zerknac na ebaya :-)

Mam już butelki Tommee&Tippy, smoczki uspokajacze z tej firmy i jesli np okaze się, że nie moge karmic piersią to chcę kupić sterylizator elektryczny i wtedy chyba to też musi byc Tommee& Tippy prawda?

Odnosnie laktatorów to słyszałam , że najlepsze są ręczne i teraz mam pytanie, bo wiem, że ten Avent Isis jeste super, a ręczny Tommee&Tippy ktoś używał ?????

tak pościel kupuje w mamo-tato :)))
mnie koleżanka pozyczyła swój laktator, własnie avent isis ręczny.

w tesco zrobili promocje i sie skonczyly, jak wiesz moje miasteczko jest malutkie i musialabym sie przejechac do northampton do tkmax a dzis mialam duzo nerwow i chyba lepiej jak zostane w domu....

Ja mma ich laktator i słyszałam dobre o nim opinie. Butelki też mam Tommee Tippy ale podgrzewacz kupuję innej firmy bo zalezy mi na tym aby miał podłączenie do gniazdka samochodowego np. taki:
PODGRZEWACZ WIELOFUNKCYJNY/AUTO&DOM -REWELACJA (724553415) - Aukcje internetowe Allegro

Laktator masz Tommmee??? Rozumiem, że jeszcze nie uzywałaś :-)
Aza , ale mi chodzi o sterylizator ,a nie podgrzewacz.
Wiesz cos o sterylizatorze ?

Jaki termometr jest potrzebny dla dziecka , a jaki dla nas do szpitala ?

Ostatnia edycja:
w tesco zrobili promocje i sie skonczyly, jak wiesz moje miasteczko jest malutkie i musialabym sie przejechac do northampton do tkmax a dzis mialam duzo nerwow i chyba lepiej jak zostane w domu....

ajj czytalm ze duzo nerwow dzis mialas, wspoczuje... i brak slow... faktycznie lepiej jak zostaniesz w domku a jak juz nerwy opadna wtedy mozesz poszukac ;-)

reklama
Laktator masz Tommmee??? Rozumiem, że jeszcze nie uzywałaś :-)
Aza , ale mi chodzi o sterylizator ,a nie podgrzewacz.
Wiesz cos o sterylizatorze ?

Jaki termometr jest potrzebny dla dziecka , a jaki dla nas do szpitala ?

A sorry, jakoś źle przeczytałam... :sorry:

Ja mam sterylizator do mikrofali Fisher Price bo kupiłam taki zestaw:
*A*ZESTAW DO STERYLIZACJI FISHER PRICE +GRATIS (729059957) - Aukcje internetowe Allegro

Laktatora no nie miałam okazji używać ale z tego co słyszałam jest dobry. Zdaje się że Kilolek go używała bo kiedyś pisała, że była zadowolona z niego.

Do góry