reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

u mnie to tez malutki ten pokoik moj na jednej scianie mam zabudowana szafą i biurkiem na całej długosci a po przeciwnej na styk wchodzi szafka nocna łoze i druga szafke nocna ... szafki pójdą won ;) i łóżko maksymalnie przesune do okna i bede miala miejsce na lozeczko i komode na rzeczy maluszka... mam nadzieje ze sie zmiesc :p bo planowac to mozna gorzej jak cm zabraknie ;)

reklama
Ja nie mam z tym problemu, poki co wynajmujemy mieszkanie w Szkocji, przed porodem planujemy wynajac wieksze, wiec bedziemy tak szukac, zeby dzidzia weszla z nami do sypialni, bo na poczatku bede musiala byc caly czas przy niej. Potem jak bedzie miala ok. 2 latka bedzie mogla spac w oddzielnym pokoiku, ale teraz sie o to nie martwie:)

Co do lozeczka, jak bedzie chlopiec to tez zdecyduje sie na turystyczne, moj brat ma takie i jego synek szaleje ile wlezie, lozeczko jest wygodne i ciezko sie o nie potluc:) a jak dziewczynka to male, proste drewniane lozeczko z jakas piekna, wyszukana posciela:)

Wozek zamierzam kupic dopiero ok. 6-7 m-ca wiec jeszcze czas, ale zagladam na wasze linki, bo moze cos juz znajde.

Natalunia - u nas tak samo, w zupelnosci starczyla komoda 4 szufladowa, ewentualnie jakas mala szafeczka do tego by sie przydala na posciel, recznik, rozki, kocyki i na kosmetyki. My do tego poswiecilismy dwie male poleczki w naszym regale:tak: Uwazam ze zamiast duzo mebli lepiej zapewnic sobie i malenstwu więcej przestrzeni do przemieszczania sie:-D

Milencia - nie wiem, nie sądze ze wózek to dobre rozwiazanie, tez jest dosc duzy, pewnie taki jak lozeczko a gorzej nim manewrowac po pokoju miedzy meblami. Pozatym musisz wziąśc pod uwage ze nasze dzieci urodza sie w listopadzie a wtedy jest dosyc deszczowo i bys musiala po kazdym spacerze czyscic kólka zanim wstawisz wozek do pokoju. Najlepszym rozwiazaniem chyba by bylo lozeczko turystyczne ktore mozna np na dzien zlozyc a na drzemke polozyc malca wlasnie w wozku w innym pokoju albo poprostu na zabezpieczonym łóżku a w nocy dzidzius bedzie mial swoje przytulne lozeczko no i bedzie bezpieczniejsze niz w wozku.

na fotce nie moge ujac calego pokoiku a z telefonu nie wyglada to ok no ale tak obrazkowo to wyglada mniej wiecej jak na rysunku.

zaczelam sie powaznie zastanawiac nad tym czy by mi po prostu sam wozek nie wystarczyl chociaz na pierwsze miesiace a potem moze jakos sie wykombinuje. :confused:eh nie wiem:dry:

a co do wozka to chcialabym kupic na 4 takich samych kolach bo okolica jest piaszczystko kamienista wiec wozek powienien byc solidny tak zeby mi sie nie rozpadl po pierwszym wyjsciu ;-) podoba mi sie cos takiego SUPER EKSKLUZYWNY WÓZEK SAFARI TRAVEL+GRATIS!!! (624114773) - Aukcje internetowe Allegro
ja raczej odradzam ten wózek jesli nastawiasz się na długie użytkowanie.Mam dokładnie taki sam. Jako terenówka jest super!! Wjedzie wszedzie i nic go nie rusza. Jako głęboki byłam z niego bardzo zadowolona ale jak przerobiłam na spacerówkę to wogóle nie dawal się użytkować. Z rączką z przodu przeważa jeśli dziecko się wychyli do przodu. A jesli przeloży się rączkę do tyłu to zarówno w spacerowce jak i w głebokim wózku trzeba ogromnej siły żeby go prowadzić. Jakoś źle wyważony jest środek ciężkości, bo wcale nie daje się skręcić.

Ten proszek to nadmanganian potasu, używam przy zapaleniu pęcherza i daje dużą ulgę i kosztuje całe 1,70 zł ;-)

A ja dziś postanowiłam z moim synkiem, że nowe mebelki kupimy dla niego a maluszek dostanie te po nim. Od roku mieszkamy w nowym domu i właściwie wszystkie meble mamy nowe tylko synio ma te z poprzedniego mieszkania. A pokój malucha jest wogóle nieumeblowany mamy więc duże pole do popisu. Narazie wstrzymuję się z zakupami bo wrazie co to najpierw będziemy pokoik przemalowywać ( teraz jest niebieski a ja bardzo chcę żeby był taki bardziej różowy :-)).
Narazie przegładamy katalog IKEI

Nad jakimi meblami z ikei sie zastanawiacie??

Dziewczyny macie jakies namiary gdzie mozna kupic jakies rybaczki ciazowe np lniane aby byly nie za grube na lato??dzis ubralam swoje rybaczki i sa ciazne w brzuszku:-(

Milencia - nie wiem, nie sądze ze wózek to dobre rozwiazanie, tez jest dosc duzy, pewnie taki jak lozeczko a gorzej nim manewrowac po pokoju miedzy meblami. Pozatym musisz wziąśc pod uwage ze nasze dzieci urodza sie w listopadzie a wtedy jest dosyc deszczowo i bys musiala po kazdym spacerze czyscic kólka zanim wstawisz wozek do pokoju. Najlepszym rozwiazaniem chyba by bylo lozeczko turystyczne ktore mozna np na dzien zlozyc a na drzemke polozyc malca wlasnie w wozku w innym pokoju albo poprostu na zabezpieczonym łóżku a w nocy dzidzius bedzie mial swoje przytulne lozeczko no i bedzie bezpieczniejsze niz w wozku.
no wlasnie, masz racje. dobrze ze mam jeszcze sporo czasu na rozmyslanie co tu wykombinowac bo naprawde nie wiem. :sorry2:

ja raczej odradzam ten wózek jesli nastawiasz się na długie użytkowanie.Mam dokładnie taki sam. Jako terenówka jest super!! Wjedzie wszedzie i nic go nie rusza. Jako głęboki byłam z niego bardzo zadowolona ale jak przerobiłam na spacerówkę to wogóle nie dawal się użytkować. Z rączką z przodu przeważa jeśli dziecko się wychyli do przodu. A jesli przeloży się rączkę do tyłu to zarówno w spacerowce jak i w głebokim wózku trzeba ogromnej siły żeby go prowadzić. Jakoś źle wyważony jest środek ciężkości, bo wcale nie daje się skręcić.
kilolku dzieki za opinie. ja narazie rozgladam sie tak internetowo a szczerze to nawet nie wiem jakie sa tu wozki w sklepach no i w cenach tez sie jeszcze nie orietuje. ale na pewno chce zeby wozek byl z 4 jednakowymi kolami. chyba musze sie bardziej porozgladac na tureckich stronkach.

kilolku dzieki za opinie. ja narazie rozgladam sie tak internetowo a szczerze to nawet nie wiem jakie sa tu wozki w sklepach no i w cenach tez sie jeszcze nie orietuje. ale na pewno chce zeby wozek byl z 4 jednakowymi kolami. chyba musze sie bardziej porozgladac na tureckich stronkach.

Ja polecam wozek BEBECAR, wlasnie jeden taki odebralam:) musze stwierdzic ze prowadzi sie znakomicie (bylo proba generalna z 13kg zwierzem).

reklama
Ja polecam wozek BEBECAR, wlasnie jeden taki odebralam:) musze stwierdzic ze prowadzi sie znakomicie (bylo proba generalna z 13kg zwierzem).

no co Ty zwierzaka wozisz w wozku hehe:-)daj linka jaki masz konkretnie model:-)ja sie jeszcze znastanawiam nad quinnym buzz albo speedem!!

Do góry