reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Milencia, sprawdzilam jeden sklep ktory nazywa sie MOTHERCARE, robia w nim wlasnie takie male lozeczka, wiem bo sama widzialam u mnie w Anglii. Sprawdzilam i jest ich kilkanascie w Turcji wiec moze w Twojej miejscowosci albo niedaleko tez jest? Podaje link z adresami wszystkich tych sklepow w Turcji :-):-)turkey : europe : international stores : Other pages : mothercare
Zapytam jeszcze kolezanki gdzie ona kupila swoje bo w Mothercare sa dosc drogie i jak tylko mi odpowie to napewno dam Ci znac:-)
niestety te miasta sa bardzo daleko od mojego wiec bede musiala szukac cos na miejscu. :dry:

co do tego niebieskiego proszku to ja wiem o co chodzi. to tez male dzieciaczki moga uzywac gdy zatra lub odparza sobie pupcie od pieluszki. pamietam cos takiego z dziecinstwa ze wlasnie pupcia barwila sie na niebiesko :-D ale nazwy sobie chyba nie przypomne.

reklama
no wlasnie musze sobie zrobic pomiary. pokoik ciasny a to dlatego ze mamy wielkie loze ktorego sie nie da zlozyc do tego szafa na cala dlugosc sciany i 2 szafki nocne plus komoda i mala szafka. urzadzajac sypjalnie nie pomyslelismy o tym ze wlasnie dzidzia bedzie musiala byc z nami. znalazlam w internecie cusik podobnego VOX - Sypialnia wiec wolna przestrzen to mala litera L. dluzsza czesc pomiedzy szafa a lozkiem i krotrza przy drzwiach.

A moze po prostu poprzestawiajcie lub wyniescie do innego pokoju lub nawet piwnicy te szafki nocne, przesuncie lozko i miejsce sie znajdzie:tak: My tez mamy spora szafe, duze lozko i jedna komode w pokoju, a szafek nocnych specalnie nie kupowalismy bo malo miejsca a wiedzielismy, ze bedzie kiedys drugie dziecko i trzeba lozeczko wstawic:-D. I tak musimy troche poprzesuwac aby zrobic miejsce i aby pokoj byl w miare ustawny-nie bedzie to proste:tak:

ja też bym tak zrobiła. wyniosła jedną szafkę nocna i na jej miejsce wstawiła łóżeczko między scianę a wasze łóżko, albo nawet pod szafe (pod warunkiem, ze jest rozsuwana). A może łóżko postawić w druga stronę?
Musisz nam zrobić zdjęcie sypialni :-) a my ci ją przemeblujemy! :-)

u nas w pokoiku dziecięcym (zwanym zielonym pokoikiem), stoi wersalka i biurko. Pokoik jest maly i będizemy robić zabudowę. Już wersalka i biurko to prawie całe umeblowanie :-( A musimy zmieścić jeszcze jakieś mebelki, żeby było gdzie ciuszki i inne rzeczy schować... Trzeba będzie baaardzo kombinować, żeby coś tam wstawić.

A ja dziś postanowiłam z moim synkiem, że nowe mebelki kupimy dla niego a maluszek dostanie te po nim. Od roku mieszkamy w nowym domu i właściwie wszystkie meble mamy nowe tylko synio ma te z poprzedniego mieszkania. A pokój malucha jest wogóle nieumeblowany mamy więc duże pole do popisu. Narazie wstrzymuję się z zakupami bo wrazie co to najpierw będziemy pokoik przemalowywać ( teraz jest niebieski a ja bardzo chcę żeby był taki bardziej różowy :-)).
Narazie przegładamy katalog IKEI

Dziewczyny zycze udanych pomyslow na pokoiki :-):-)
Ja naszczescie mam duzy pokoik dla malenstwa ale narazie mam w nim mini salonik fryzjersko- kosmetyczny bo pracuje u siebie w domku wiec bede musiala z tego zrezygnowac ale i tak planuje dluzszy urlop gdy malenstwo sie urodzi wiec do stalych klientek moge dojechac a im i tak nie przeszkadzaloby robienie fryzurki czy pazurkow w pokoju goscinnym ale cos jeszcze z tym wymysle. :-)

na fotce nie moge ujac calego pokoiku a z telefonu nie wyglada to ok no ale tak obrazkowo to wyglada mniej wiecej jak na rysunku.

zaczelam sie powaznie zastanawiac nad tym czy by mi po prostu sam wozek nie wystarczyl chociaz na pierwsze miesiace a potem moze jakos sie wykombinuje. :confused:eh nie wiem:dry:

a co do wozka to chcialabym kupic na 4 takich samych kolach bo okolica jest piaszczystko kamienista wiec wozek powienien byc solidny tak zeby mi sie nie rozpadl po pierwszym wyjsciu ;-) podoba mi sie cos takiego SUPER EKSKLUZYWNY WÓZEK SAFARI TRAVEL+GRATIS!!! (624114773) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• pokoik.jpg
    pokoik.jpg
    7,7 KB · Wyświetleń: 40
u nas w pokoiku dziecięcym (zwanym zielonym pokoikiem), stoi wersalka i biurko. Pokoik jest maly i będizemy robić zabudowę. Już wersalka i biurko to prawie całe umeblowanie :-( A musimy zmieścić jeszcze jakieś mebelki, żeby było gdzie ciuszki i inne rzeczy schować... Trzeba będzie baaardzo kombinować, żeby coś tam wstawić.

Jak urodzil sie moj synek, to mielismy tylko jedna komode 4szufladowa na jego rzeczy i spokojnie nam wystarczyla. Dopiero pozniej, jak mial ponad rok czasu szukalismy innego rozwiazania.

reklama
Nataluniau nas tez na poczatku , chyba tez wlasnie tak do roczku, wystarczyla sama komoda 4 szufladowa.

Do góry