reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Na pewno w żadnym razie nie wolno masować ani głaskać brzucha, bo to powoduje skurcze (potwierdzam, mi faktycznie od razu twardnieje brzuch, kiedy np smaruję się balsamem).

a ja znowu od mojej gin dostalam taki niemiecki olejek do masazu przeciw rozstepom zalecany dla kobiet w ciazy... a na fissanie pisalo z tego co pamietam ze tez trzeba masowac az do poczucia ciepla :)

reklama
Ja delikatnie zawsze wmasowuje oliwkę w brzuszek:-)nie da się nie dotykac brzuszka przez całą ciazę:sorry2:Niunia czasem jak fika to wtedy przykładam rekę i głaszczę taki odruch i jeszcze gadam do Niej jaki zniej rozbójnik:-D

Znalazłam na Allegro coś takiego: ALEUT ODCISK BOBASA - EKSTRA PAMIĄTKA LUB PREZENT (708233519) - Aukcje internetowe Allegro
Fajna pamiątka - tak po latach wyciągnąć sobie odcisk maleńkiej stópki albo rączki :happy: Moja mama zatrzymała sobie bransoletkę z nazwiskiem, którą miałam na rączce w szpitalu. Aż się nie chce wierzyć, że się było takim maluszkiem :-D
my na pierwszy Dzień Babci podarowaliśmy babciom taki odcik stópki, tylko nie w pudełku, a w ramce, a dziadkowie na Dzień Dziadka dostali odcisk dloni. :-)

Wyjaśnijcie mi róznicę między pieluchą tetrową a flanelową które lepsze i dlaczego bo nie wiem :sorry2:
flanelowa jest duzo grubsza i tak właściwie to na przewijak się ją kładzie, albo przykryć mozna dziecko jak ciepło, bo szkoda na kupkę albo do odbeknięcia.

Ja dzisiaj tez poczyniłam trochę drobnych zakupów głownie kosmetycznych w rossmanie. No może nie takich drobnych, bo wydałam prawie 200zł :szok: a do kapieli kupiłam ostatecznie płyn Hippa. Szamponu na razie nei kupowałam, bo czytałam, ze lepiej z szamponem się wstrzymać aż dziecko będzie miało konkretne już włoski.

witam dziewczynki :-D
my już chyba zakończyliśmy nasze pierwsze zakupy:tak:
mamy wszystko do szpitala dla mnie (wielkość wkładek również mnie przeraziła :-D) dla dzidziusia , oraz pojedyńcze ciuszki do domu, wydaliśmy na wszystko jak narazie 500e + lista zakupów w pl takich jak kremy , maści i inne dodatki z apteki zakupione już w pl :kolejne 100e , został nam do kupienia tylko zestaw obcinaczek do paznokci i myjka do butelek oraz komplet pościeli i wózek który jest już wybrany tylko czekamy na dostawę koloru który wybraliśmy....

A tak wogóle będę mieć butelki szklane z pl... wczoraj kupiliśmy butelki plastikowe z AVENTu ale w nocy wyczytaliśmy w necie że są bardzo szkodliwe....:szok: więc dzisiaj zostały zwrócone i postanowiliśmy że będziemy używać tylko szklanych...
nawet spawnie nam poszły te zakupy... i wiem że mamy już wszystko... :-D
nawet poduszkę tą w kształcie litery "C" i specjalny podgrzewacz do butelek który jest podłączany do zapalniczki samochodowej:-) taki bajer ;-) hehe

Butelki plastikowe od nieznanych producentów (takie made in China) mogą żeczywiście zawierać niebezpieczne substancje np. bifenole, renomowani producenci Avent czy Tommee Tippe maja restrykcyjne normy zwlaszcza dla dzieci do lat 3 więc to niemożliwe aby ich produkty byly niebezpieczne. Ja zdecydowałam się na produkty Tommee Tippe.

No ja ekspertem nie jestem ale wyczytałam to na tym forum... i poczytałam linki które ta kobieta podesłała i wg mnie brzmi to groźnie...
bo w tych linkach jest napisane że butelki które wycofano w Kanadzie bo uznano za groźne w pl podobno spełniają normy więc zgłupiałam....
daję link:
TOKSYCZNE BUTELKI Z BPA m.in. AVENT !!!!!!! WAZNE !!!! - forum

No ja ekspertem nie jestem ale wyczytałam to na tym forum... i poczytałam linki które ta kobieta podesłała i wg mnie brzmi to groźnie...
bo w tych linkach jest napisane że butelki które wycofano w Kanadzie bo uznano za groźne w pl podobno spełniają normy więc zgłupiałam....
daję link:
TOKSYCZNE BUTELKI Z BPA m.in. AVENT !!!!!!! WAZNE !!!! - forum

Ka...M ja tez nie zgadzam sie ze aventy sa szkodliwe..pamietam jakis czas temu wlasnie tez ktos nakrecil afere ze aventy WSZYSTKIE sa szkodliwe a to sie okazalo ze byla pewno partia(ktora szybko zostala wycofana)z jakas literka na dnie..ja sprawdzalam wtedy wszystkie jakie mialam aventy i zadem nie byl z tym niby szkodliwym skladnikiem...poza tym nie chce mi sie wierzyc ze taka firma jak avent pozwolilaby sobie na takie cos!!
wlasnie przeczytalam jesli na dnie maja cyfre 7 to sa szkodliwe...

Ostatnia edycja:
reklama
Z tymi butelkami to tak samo jak z innymi produktami np z chusteczkami nawilżającymi do pupy. Na jakims forum (chyba gazeta.pl) jakaś dziewczyna studiująca chemię napisała że ona nie będzie używała tych chusteczek bo pełno chemii i tylko mąka ziemniaczana :sorry2:metody babcine tylko i wyłącznie.Z jednej strony ją rozumiem bo ma wiedzę ale z drugiej czy uchroni dziecko przed całą ta chemią?? No i ta mąka ziemniaczana już widzę jak w pieluszce są kluski i dziecko sie całe lepi:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry