reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

W czym zamierzacie na poczatku kapać maluchy?
Ja przy Kubie używałam Oilatum ale teraz sama nie wiem. Nie chciałabym, by się niepotrzebnie przyzwyczajał do hipoalergicznych płynów.
Ja chciałabym coś jak najdelikatniejszego-najbardziej naturalnego. W Stanach są świetne kosmetyki (Agusisko pewnie potwierdzi) Burt's Bees. Ale nie wiem czy się opłaca je ściągać. Myślę o Bambino, ale pewnie dlatego, że kojarzy mi się z moim własnym dzieciństwem. Na pewno wykluczyłam Niveę i Johnsona, bo się złych opini nasłuchałam, ale co wybiorę - nie mam zielonego pojęcia !! Tym bardziej, że raczej nie ma szans, żeby potomstwo nie było uczuleniowcem, skoro oboje rodzice są :-(

reklama
Ja chciałabym coś jak najdelikatniejszego-najbardziej naturalnego. W Stanach są świetne kosmetyki (Agusisko pewnie potwierdzi) Burt's Bees. Ale nie wiem czy się opłaca je ściągać. Myślę o Bambino, ale pewnie dlatego, że kojarzy mi się z moim własnym dzieciństwem. Na pewno wykluczyłam Niveę i Johnsona, bo się złych opini nasłuchałam, ale co wybiorę - nie mam zielonego pojęcia !! Tym bardziej, że raczej nie ma szans, żeby potomstwo nie było uczuleniowcem, skoro oboje rodzice są :-(
a no właśnie, my wszyscy troje jestesmy alergikami.Chyba trzeba będzie jednak Oilatum używać. Teraz chcę wreszcie starszego od Oilatum odstawić (kilka razy próbowałam ale bez niego uczulenie na jedzonko wychodziło większe na skórze) i tez nie wiem na co powinnam zmienić. Muszę chyba w Rossamnie pobuszować. Najgorsze, że u mnie na tym zad... niewiele co jest w sklepach

a no właśnie, my wszyscy troje jestesmy alergikami.Chyba trzeba będzie jednak Oilatum używać. Teraz chcę wreszcie starszego od Oilatum odstawić (kilka razy próbowałam ale bez niego uczulenie na jedzonko wychodziło większe na skórze) i tez nie wiem na co powinnam zmienić. Muszę chyba w Rossamnie pobuszować. Najgorsze, że u mnie na tym zad... niewiele co jest w sklepach
my z mezem tez alergicy... juz kupilam Oilatum 500ml do maluszka.. i bedziemy potem przechodzic na normalne kosmetyki... ale z racji obaw o skorke malego i tego ze panicznie boje sie walki z ciemieniucha postawilam na Oilatum...
:)

W czym zamierzacie na poczatku kapać maluchy?
Ja przy Kubie używałam Oilatum ale teraz sama nie wiem. Nie chciałabym, by się niepotrzebnie przyzwyczajał do hipoalergicznych płynów.

Ja po urodzeniu będę kąpać w balneum w zasadzie to prawie to samo co oilatum tylko mi przy Zuzi jakoś bardziej podpasował (oilatum to chyba olej parafinowy a balneum sojowy) pa paru miesiącach przejdę na ten żel myjący z Musteli (jest odpowiedni dla alergików)

Dziewczyny, a ja mam trochę głupie pytanie: czym się myje wanienkę dla maluszka? Bo chyba nie zwykłymi środkami chemicznymi, jak dużą wannę? :confused:

Co do płynów do kąpieli, to słyszałam, że dobry jest natłuszczający z serii Ziajka, podobnie krem na odparzenia - podobno porównywalny, jeśli nie lepszy od tych z apteki (nawet do skóry atopowej), a o wiele tańszy.

a ja tam kupie znowu nivea baby u mnie sie sprawdzilo i tez chyba Oilatum tak profilaktycznie od czsu do czasu!!

swoja droga dziewczyny nie wiedzialam ze az tyle alergikow jest...bo z tego co piszecie to wiekszosc z Was to alergicy:no::no:!

Bura w sumie dobre pytanie..moze woda z mydlem??nie wiem??

Ja dostalam od przyjaciolki z Polski kosmetyki z nivei dla dzidziusia, wiec pewnie tego wlasnie bede uzywac, zreszta w Anglii jest tak marnyyyyy wybor ze narazie nivea bedzie chyba najlepsza z tego wszystkiego :) ;-)

Gosiu ja alergikiem nie jestem :-D Moj maz tez nie, tylko jego siostra ma alergie praktycznie na wszystko ale mam nadzieje ze mojego maluszka nie zlapie to swinstwo ;-)

A wczoraj kupilam kilka pierdolek potrzebnych mi do szpitala jak podklady, wkladki laktacyjne i majcioszki jednorazowe ;-) Przerazilla mnie wielkosc podkladow :szok: masakra poprostu :-) hehe

No i pojechalam do sklepu dla budowlancow i dekoratorow i kupilam juz farby do pokoiku, nocna lampke i zaslony ;-) ale sie ciesze, juz zaniedlugo zaczne ten remoncik :-):-)

A wczoraj kupilam kilka pierdolek potrzebnych mi do szpitala jak podklady, wkladki laktacyjne i majcioszki jednorazowe ;-) Przerazilla mnie wielkosc podkladow :szok: masakra poprostu :-) hehe

No i pojechalam do sklepu dla budowlancow i dekoratorow i kupilam juz farby do pokoiku, nocna lampke i zaslony ;-) ale sie ciesze, juz zaniedlugo zaczne ten remoncik :-):-)

pochwal sie zasloami,i lampka...:-)ja naszczescie tez nie jestem alergikiem ani moj m ani maja wiec mam nadzieje ze synek tez nie bedzie!!

reklama
Do góry