reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kam komentarze te same ale do roznych wygranych aukcji... a jak patrzylam to rzadko bylo cos negatywnego... a uzytkownik b. duzo sprzedaje...
to nie ma się nad czym zastanawiać....:tak:
też pisałam że ja się na tym nie znam za bardzo...
zawsze z zamówieniami chodze do brata i on mi "bada"czy wszystko ok....i mówi od kogo mam zamawiać;-)

reklama
Zdobycz z dzisiejszego polowania: miś-termofor (z tyłu ma kieszonkę, termofor jest gumowy) :-) nowy, z metką, za 14 zł :-D uwielbiam lumpeksy :rofl2:

Załączniki

• P8170093.jpg
    P8170093.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 28
dziewczynki co do koszów fajne ale jak dla mnie zbyt drogie więc pewnie kupię paklanki :))
mam pytanie do mam większych dzieciaczków. we wrześniu muszę kupić coś na roczek siostrzenicy. Myślałam o zabawkach z fisher price. może któraś z was coś konkretnego poleca, czym dziecko lubi się bawić ?? proszę o propozycje :)

Do turystycznego nie trzeba dodatkowego materacyka. Tam jest już i można śmiało podkłady kupić do takiego łóżeczka. Nawet ochraniaczy nie trzeba.
Natalka nie wiem czy widzialas ale niektore turystyczne lozeczka maja bardzo cienkie materacyki przez ktore czuc dno i takie materacyki mozna zlozyc na 3czesci..nie wiem czy tak wszystkie maja..ale wg mnie jak jest taki cienki materac to trzeba dokupic zwykly bo na cienkim dziecku bedzie niewygodnie!
Zdobycz z dzisiejszego polowania: miś-termofor (z tyłu ma kieszonkę, termofor jest gumowy) :-) nowy, z metką, za 14 zł :-D uwielbiam lumpeksy :rofl2:

slodki misiu:-)

dziewczynki co do koszów fajne ale jak dla mnie zbyt drogie więc pewnie kupię paklanki :))
mam pytanie do mam większych dzieciaczków. we wrześniu muszę kupić coś na roczek siostrzenicy. Myślałam o zabawkach z fisher price. może któraś z was coś konkretnego poleca, czym dziecko lubi się bawić ?? proszę o propozycje :)
polecam gąsiennice-gawędziarkę. Jest super zaróówno dla mlodszych jak i dla starszych. Mój syn ją uwielbia

Agissa fajny Misiek:-)
Dla siebie kupiłam koszulę do szpitala, na razie 1 szt ale myślę że 2 to min :dry:trzeba mieć.bieganie po stadionie sie opłaciło :-Dza koszulę dałam 15 zł gdzie wiekszośc to po 25 zł:-D

Załączniki

• DSCN0941.JPG
    DSCN0941.JPG
    68 KB · Wyświetleń: 26
Dziewczynki, wiem, że część z Was ma listę potrzebnych rzeczy dla dzidzi. Czy mogłybyście się nią ze mną podzielić? Mój złośliwy komputer mi moja pożarł a jak sobie pomyślę o tworzeniu nowej to aż mi się słabo robi :-) gdybyście tak pokaząly co macie to bym sobie tylko zmodyfikowała - dostosowała do własnych potrzeb. Przy okazji moze wyjdzie coś o czym zapomniałam

Ja mam cos takiego
Dokumenty
• dowód osobisty
• karta ciąży
• Książeczka Ubezpieczeniowa
• wyniki badań
* grupa krwi i czynnik Rh
* przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
* zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
* odczyn WR - badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży)
* wynik USG zrobionego po 36. tygodniu ciąży
* ostatnia morfologia i badanie moczu.
• skierowanie do szpitala, jeśli jest wymagane

Bielizna
• majtki jednorazowe z siateczki (kilka sztuk)
• staniki laktacyjne (2 sztuki)
• kapcie
• klapki pod prysznic
• szlafrok, 1-2 T-shirt
• koszule nocne, rozpinane
• skarpetki cieple
• odzież na wyjście

Kosmetyki i artykuły higieniczne
• kosmetyki (dezodorant-najlepiej bezzapachowy, pasta do zębów, szczoteczka, delikatne
mydło, mydło / płyn do higieny intymnej, szampon, kosmetyki do makijażu,
szczotka do włosów, nożyczki, pilniczek do
paznokci, pomadka do wysuszonych ust)
• ręczniki (co najmniej 2-3),krem do buzi
• ręcznik papierowy, jednorazowy (może służyć do wycierania
krocza)
• podpaski nocne (np. pieluchy Bella, największy rozmiar)
• wkładki laktacyjne (np. Bella, Gerber-ultracienkie, bez
ceratek-pakowane po 24 sztuki.)
• papier toaletowy
• jednorazowa maszynka do golenia
• LAKTATOR

Żywność i napoje
• woda niegazowana
• soki (najlepiej jabłkowy, gruszkowy, z aronii, winogronowy)
• ulubiona herbata, kawa bezkofeinowa.
• przysmaki energetyczne (czekolada, ulubione ciasteczka itp.)
• owoce (jabłka, śliwki kalifornijskie) surowe lub z kompotu

Inne
• karta telefoniczna, ewentualne telefon komórkowy
• aparat fotograficzny, kamera, filmy, baterie
• książka, krzyżówki, czasopismo
• talerz, kubek, sztućce
• leki, które przyjmujesz
• drobne pieniądze

TO CO POTRZEBNE BEDZIE MALUSZKOWI

• skarpetki/ rękawiczki ochronne do założenia na dłonie
• szczotka do włosów
• kilka koszulek i kaftaników i pajacyków/śpioszków lub
• kilka sztuk body i pajacyków
• 2 czapeczki
• pieluszki (jednorazowe lub tetrowe, z ceratkami)
• skarpetki
• kocyk, rożek
• krem do pupy (np. Linomag, Tormentiol)
• ręczniczek, można też wykorzystać pieluszki tetrowe
• ubranie na wyjście ze szpitala

reklama
a nam udalo sie odkupic dzisiaj fotelik samochodowy maxi cosi malo uzywany ma dopiero pol roku do tego folia i daszek przeciwsloneczny wypiore pokrowiec i bedzie jak nowy pasuje swietnie do naszego wozka zaplacilismy okolo 200 zlotych(40 funtow nowy w promocji 79.99 £)
dotego kupujac w tesco zbieramy punkty ktore teraz mozna powajac i dostalismy bony na dzial dzieciecy to wzielismy za darmo kubelek na zuzyte pieluszki i 5 wkladow :-)
Pielęgnacja - Tommee Tippee Pojemnik na zużyte pieluszki

Weri ja tez mam taki kubelek :)
Dostalam od cioci i tez kupila go na promocji w Tesco ;-) a punkty warto zbierac ja ostatnio dostalam bony warte 40 funciakow :) a jezeli przejdziesz na EON (prad albo gaz to jest, nie jestem pewna) to oni daja punkty do tesco za placenie rachunkow automatycznie ;-)

dzięki
A masz tez to co potrzebne będzie w domu?

Przylaczam sie do prosby Kilolka :-):-):-)
Moja lista jakas taka nijaka mi sie wydawala i wyrzucilam :)

A ja dzis dziewczynki kupilam w IKEI wanienke, kocyk i pudelka takie zwykle zeby pochowac rozne pierdolki (przykleje jakies naklejki na nie i beda cacy) przy przewijaku, pieluszki kolorowe i kilka malych pierdolek.

A czy ktoras z was moglaby polecic jakies ladne dywany nie koniecznie dzieciece ale moga byc i w ladnych odcieniach? Szukalam wczoraj na allegro ale zlapal mnie skurcz w rece i mialam dosc po 5 minutach. a tu w Anglii sam syf :dry: ????

Do góry