reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
dopiero wczoraj w nocy wylicytowalam musze czekac az mi przysla ale dam znac jak mi przyjdzie :tak:ten moj wyswietla na suficie obrazki z kubusia puchatka na tej lampce z przodu tez pojawiaja sie obrazki a co do melodii to jeszcze nie wiem :blink:

super projektor:-)oj wspolczuje tego co przezylas:-)ja tez czasami tak mam hehe:-)

Super projektor :)

A zauważyłyście te dziwne rozkojarzeniowe objawy?
Ja co rusz walnę się w coś głową lub inną częścią ciała (a to o otwarte drzwiczki od szafki, a to o kant stołu) a to mi cos z rąk wypadnie (najczęściej jak rano wyjmuję kotom puszkę żeby się ogrzała), ostatnio złapałam się na tym że zapominam słowa... a to strzaszne w moim zawodzie :-);-) wręcz dyskwalifikujące, już nie mówię o matematyce klasa I (czasem nawet dodawanie mi nie idzie). Mam tylko nadzieję że nie zapomnę psa wziąć ze spaceru do domu oraz że zapamiętam do którego szpitala mają mnie zawieźć na poród ;-)

Super projektor :)

A zauważyłyście te dziwne rozkojarzeniowe objawy?
Ja co rusz walnę się w coś głową lub inną częścią ciała (a to o otwarte drzwiczki od szafki, a to o kant stołu) a to mi cos z rąk wypadnie (najczęściej jak rano wyjmuję kotom puszkę żeby się ogrzała), ostatnio złapałam się na tym że zapominam słowa... a to strzaszne w moim zawodzie :-);-) wręcz dyskwalifikujące, już nie mówię o matematyce klasa I (czasem nawet dodawanie mi nie idzie). Mam tylko nadzieję że nie zapomnę psa wziąć ze spaceru do domu oraz że zapamiętam do którego szpitala mają mnie zawieźć na poród ;-)
Ja kilka nocy temu, próbowałam przejść przez zamknięte drzwi :-( Tak rąbnęłam o szybę, że rano obudziłam się z guzem na czole i obitym łokciem :baffled:

czy newborn to inne niż pampers 1? Boja mam 1 i one wcale nie mają wycięcia. Kiedyś, dawno te,mu widziałam reklamę pieluch z tym wycięciem ale w żadnym sklepie nie umieli mi powiedzieć, które to pieluchy.
Pampersy nie maja wyciecia na pepuszek, tylko najmniejsze Huggisy-ale nie wiem dokladnie jaki rozmiar. Ja uzywalam Pampersow i odwijalam, a dziewczyna na poprdowce uzywala wlasnie Hugiisow i mialy wyciecie.

To ja do tych zwierzaczków jeszcze nawiążę:-)
Mamy obecnie 2,5 psa i 3/4 kota:-)
Jeżeli ktoś miałby ochotę na 1/2 psa, to chętnie oddam w dobre ręce, bo mamusia się puściła i pod nogami plącze się teraz cudo nazwane przez nas roboczo Kluską:) Nie bardzo mam ochotę na 3. psa, więc szukam dla niej domu..
Kocio jest po przejściach:-( Przyplątała się do nas, a że cudna jest wiec została (nigdy nie chciałam KOTA!!) Ale na nią nie było sposobu, miłość od pierwszego wejrzenia:-)
Miesiąc temu dopadł ją pies sąsiadów i ledwo się wylizała. Ale na szczęście jesteśmy na dobrej drodze.
Jaka jestem szczęśliwa, że tu tyle kociar jest:-) Toxo oczywiście wciąż mi po głowie chodzi. Na początku ciąży robiłam badania i wynik był neg. Tylko cały czas mam to gdzieś w podświadomości.. Oczywiście kotem i kuwetą zajmuje się ja - mąż kiedyś powiedział NIE. Jeżeli chcę kota, to mam się nim zając i tyle. Napiszcie proszę jak można się zarazić, bo czytałam masę na ten temat, przerobiłam kilku weterynarzy i wiadomości sie raczej uzupełniają niż powtarzają:zawstydzona/y:
A to moje cuda:-)

Załączniki

• Zdjęcie061.jpg
    Zdjęcie061.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 23
  • Zdjęcie306.jpg
    Zdjęcie306.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 30
  • Zdjęcie327.jpg
    Zdjęcie327.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 28
Dziewczyny czy ktoras z Was kupowala moze taki zestaw laktatora: Avent - Laktator ręczny ISIS z systemem VIA (706306313) - Aukcje internetowe Allegro lub taki Avent - Laktator Ręczny ISIS +2x butelka + GRATIS (706308164) - Aukcje internetowe Allegro bo nie wiem ktory lepszy zestaw??dodam ze butelek nie potrzebuje...daradzcie plizz!!
Gie-oska ja mam ten drugi laktator, albo bardzo bardzo podobny bo zdjęcie trochę niewyraźne. Byłam z niego bardzo zadowolona. Przez 1,5mies używałam go non-stop i sprawił się bez zarzutu. myślę, że z czystym sumieniem mogę Ci go polecic.

reklama
Co do roztargnienia,na szkoe rodzenia zostało to nazwane "spowolnieniem" umysłowym, lub łagodniej "trudnościami z koncentracją". Teraz bardziej jest nam podobno potrzebny instynkt macierzyński, żeby się maleństwem zająć niż rozbuchany intelekt;-)

Do góry