reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Prawie z Bielska, mieszkam w Kozach ;-)

Gawit świetny kombinezon w super cenie.
to bardzo bardzo blisko mnie ;-)

Nie pamietam czy byl poruszany temat łóżeczek... Co myslicie o tym?? Jest bardzo proste i praktyczne, bo przy dobrym materacu starczy na długo.
KLUPŚ ŁÓŻECZKO TAPCZANIK SZUF BARTEK II SOSNA (706547201) - Aukcje internetowe Allegro
wygląda ok ale ja wolałabym zobaczyć na żywo bo zdjęcie nie zawsze oddaja jakość wykonania

reklama
u mnie w mieście w każdym sklepie z rzeczami dziecięcymi są właśnie łużeczka KLUPŚ i są dobrej jakości. Gdyby nie to że dostanę w spadku łóżeczko to pewnie też bym je kupiła :))

Dziewczyny sliczne te wasze nabytki :-):-)

to bardzo bardzo blisko mnie ;-)

Luandzia ja pochodze ze Skoczowa, zawsze na urlopie w Polsce jezdze do Bielska na zakupy :-) Szkoda dziewczyny ze nie zgadalysmy sie wczesniej to mozna bylo urzadzic zakupki w Bielsku w 3 :)

A moj mezus zakupil dzis sterylizator i butelki aventa na promocji :) w zestawie elektryczny sterylizator parowy, 2 butelki, 2 smoczki do butelek(czyli wsumie 4) , 2 smoczki uspakajacze 0-3 miesiace, szczotka, jakies proszki do sterylizacji, miesci 6 butelek na raz + laktator i jakies akcesoria. Wydaje mi sie ze dobry zakup bo wsumie ogolnie kosztowalo to 25 funtow czyli jakies 125zl

No i wygralam 2 aukcje na spodnie ciazowe. wkoncu bede miec w czym chodzic. Spodnie sa uzywane ale pisza ze w idealnym stanie. zobaczymy ;-)

A moj mezus zakupil dzis sterylizator i butelki aventa na promocji :) w zestawie elektryczny sterylizator parowy, 2 butelki, 2 smoczki do butelek(czyli wsumie 4) , 2 smoczki uspakajacze 0-3 miesiace, szczotka, jakies proszki do sterylizacji, miesci 6 butelek na raz + laktator i jakies akcesoria. Wydaje mi sie ze dobry zakup bo wsumie ogolnie kosztowalo to 25 funtow czyli jakies 125zl
kochana a gdzie to taka promocja? znaczy w jakimś sklepie? bo szwagierka leci niebawem do PL, to może bym ją poprosiła, zeby mi kupiła taki zestaw, bo tutaj w PL to ceny koszmarnie wysokie :(

kochana a gdzie to taka promocja? znaczy w jakimś sklepie? bo szwagierka leci niebawem do PL, to może bym ją poprosiła, zeby mi kupiła taki zestaw, bo tutaj w PL to ceny koszmarnie wysokie :(

Gawit w kazdym wiekszym TESCO w Anglii powinny byc ;-) Naprawde sie oplaca :) Kosztuje dokladnie 26,60. Sprawdzalam teraz na allegro w Polsce i tam kosztuja ponad 300zl jezeli sie nie myle.

mary_mary śliczny ten niebieski miś, ja na takie coś też poluję tylko nigdzie oprócz allegro nie widziałam takich ubranek. A kombinezonik mam prawie identyczny, tyle że różowy :blink:
:tak:

moze naiwne pytanie : mam podobne dwa misiowe i jeden taki na zewnatrz... tylko co ja mam z tymi misiowymi robic kiedy ubierac bo ja tez juz glupieje od tego wszystkiego :baffled:

po drugie kupujecie szaliczek i rekawiczki? bo w niektorych kombinezonach lapki sa odkryte :(

Ostatnia edycja:

Ja wracajac do rozmow o laktatorach. Przypomnialam sobie jedna wade mojego elektrycznego Gaja Tuffii, dosc istotna chyba. On dosc glosno chodzi. Nie wiem jak inne, ale tego dosyc slychac. Ja zamykalam sie w innym pokoju bo Macio sie stresowal.
A dzis ogladalam na allegro Aventu isis, reczne, w zestawie z 2 butelkami 125ml. Chodza po ok 120-130zl. To dobra cena? Nie mam w ogole porownania, ile w sklepach, itd

ja za swoj w sklepie zaplacilam 131zl.. wiec ominela mnie przesylka a i z uznaniem ewentualnej reklamacji jest prosciej :tak:

reklama
Ja słyszałam, że dziecko powinno miec jedną warstwę więcej niz dorosły, tylko trzeba pamiętać, że warstwą jest tez kocyk czy kołderka w wózku a na wiosnę i lato nawet chusta.
Na pewno lepiej ubrać chłodniej niz przegrzac dziecko - ostatnio mówił tak pediatra w programie na TVN Style.

jak czytalam ostatnio jedno z czasopism o dzieciaczkach bylo pytanie odnosnie faktow i mitow na temat spacerow zimowych ... i bylo wlasnie poruszone zagadnienie podwojnego ubierania itp... wg ich odpowiedzi tyle samo warstw co rodzice dzidzius powinien miec :):-)

Do góry