reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a tu moja wyprawka spioszkowa, mam jeszcze kilka na wieksze rozmiary ale nie zmiescily sie na sofie hehe, chyba zaczynam przesadzac i boje sie ze Oli i tak mi tego nie wynosi, ale najwyzej zostanie na nastepnego maluszka;-) a drogie nie byly wiec straty nie duze.

2 spiworki jeden 0-3m a drugi 6-12, nie kupowalam takiego pomiedzy bo zawsze bede miala za czym sie przejsc na miacho jak juz maly bedzie hehe

No i nie moglam odpuscic sobie zrobienia zdjecia poscielki ktora uszyla moja mama. Nie bardzo wierzy w swoje sily wiec chcialam zapytac czy wam sie podoba? :) poscielka jeszcze nie wyprana i wyprasowana wiec troszke sztywna na zdjeciu

Powiedz mamie, ze też taką chcę ;-):tak: jest boska, niepowtarzalna, taka inna- Piękna!!!!!!!!!!!!!
Szkoda, ze moja mama nie ma takiego talentu do szycia ani wyobraźni:-(

reklama
sliczne ubranka tez mam podobne spioszki i kaftaniki z polski:-)
a ile czego masz ? to moja pierwsza dzidzia nie wiem z czego powinna sie skladac wyprawka
ja nie mam sie kogo zapytac powiedzcie czy tyle ciuszkow straczy:
rozmiar 56:
3 spiochy
komplet welurowy ocieplany kaftanik+spodenki
komplet welurowe ogrodniczki+bluzeczka
rozmiar 62:
6 body z krotkim rekawem
5 spiochow
3 pary spodenek
3 body z dlugim rekawem
2 kaftaniki z krotkim rekawem
4 pajace
4 kaftaniki z dlugim rekawem
2 welurowe spiochy
1 polarowy spioch
komplet welurowy pajac+kaftanik
2 polarki 1 sweterek z kapturkiem
4 pary niedrapek
3 pary bucikow bawelnianych 2 pary cieplejszych bucikow
4 pary grubych 6 par cienkich skarpetek
6 par czapeczek zawiazywanych 2 cieplejsze czapeczki
11 sliniaczkow ????????
uważam, że to co masz w zupełności wystarczy, a w razie co zawsze możesz coś dokupić :)

Dziewczyny, a kiedy zamierzacie zacząć pranie i prasowanie ?? Ja najchętniej to już bym się za to wzięła, ale cała rodzina mnie powstrzymuje jakby się miała jakaś tragedia stać...:dry:
ja zamierzam poprać na początku września. na razie boję się, że jeszcze się zakurzą, ale we wrześniu wolę już mieć poprane i poprasowane, bo nigdy nie wiadomo kiedy mnie poród złapie :-)

Witam wszystkich!!! Czy rozkladacie lozeczko przed porodem??? czy dopiero jak bedziecie w szpitalu ktos sie tym zajmie czy wogole po wyjsciu ??
ja rozłożę gdzieś w październiku

Dziewczyny jeszcze raz dziekuje. Przekazalam mamie co pisalyscie na forum i cala czerwona jak burak siedziala i nie mogla uwierzyc ze naprawde sie wam podoba, wkoncu musialam jej pokazac co pisalyscie na komuterze bo i tak nie wierzyla. A dzis kombinuje co zrobic na nastepnej hehe. Ja bo jestem ciec do maszyny tzn nigdy sie nie uczylam ale zawsze chcialam sie nauczyc bo wyobrazni to mi nie brakuje, ale zostawiam to mamie :-)

Co do rozkladania lozeczka to ja rozloze po remoncie pokoiku Olivierka. Chce zeby sie przewietrzyl ten materac bo narazie mamy uzywany, wprawdzie w idealnym stanie ale wiecie jak to jest a nowego narazie sie nam nie oplaca kupowac, kupimy najwyzej jak maly bedzie starszy :tak:

A jezeli chodzi o pranie to dajecie normalnie do pralki czy recznie piezecie i pozniej pluczecie w plynie? i jak w pralce to na ile stopni?

Klaudia ja wrzucę do pralki na jakiś delikatny program. popytam znajomych mamuś ;) jak najlepiej prać :-)

Dziewczyny któraś z Was kupowała ten kocyk z Kubusiem Puchatkiem? KOCYK Koc POLAROWY KUBUŚ DISNEY 80/110 POLECAM! (695942203) - Aukcje internetowe Allegro
nie pamiętam która, a chciałam zapytać jak jest z jego grubością? czy on wystarczy do wózka na zimę? znaczy, żeby przykrywać nim maleństwo na spacerkach? czy jednak to powinien być grubszy koc?

Kochane, dzieki wielkie za te linki do płynów do płukania dla dzieci, ale ja zielona jestem, naprawde nie mialam pojecia ze takie istnieją, zakupię napewno, tylko musze zdecydowac jakiej firmy proszku bede uzywac na poczatku i taki sam plyn kupie bo jakos mi sie wydaje ze tej samej firmy bedą mniej wiecej takie same skladniki a co za tym idzie mniej chemii.:tak:

Ja na poczatku wypłucze i dobrze wyprasuje, zreszta jak to zrobie kilka tygodni przed porodem to troche ulotni sie ta chemia;-) Jakbym zauwazyla jakies uczulenia czy cos to wtedy przestane. Zuzia nie miala uczulen wiec mam nadzieje ze jej brat tez nie bedzie mial:tak: Bo ja poprostu nie trawie niepłukanych rzeczy.

Co do prania to znając mnie pierwszy raz pewnie wypiorę elegancko z zapałem w ręku, pieknie wypłucze, i starannie wyprasuje:-D A po porodzie to z pewnoscia do pralki będe wrzucac:tak: Chociaz słyszalam ze najlepiej jak pralka ma funkcje podwójnego płukania i płucze w ciepłej wodzie (moja niestety nie ma takiej funkcji i płucze w zimnej). Moze bede prała w półautomacie...:confused::dry:

Co do łóżeczka to ja z pewnoscia rozłoze po porodzie bo bede miała turystyczne;-) Wczesniej je napewno wywietrze i przetestuje je córcia:tak:

Dziewczyny jeszcze raz dziekuje. Przekazalam mamie co pisalyscie na forum i cala czerwona jak burak siedziala i nie mogla uwierzyc ze naprawde sie wam podoba, wkoncu musialam jej pokazac co pisalyscie na komuterze bo i tak nie wierzyla. A dzis kombinuje co zrobic na nastepnej hehe. Ja bo jestem ciec do maszyny tzn nigdy sie nie uczylam ale zawsze chcialam sie nauczyc bo wyobrazni to mi nie brakuje, ale zostawiam to mamie :-)

Co do rozkladania lozeczka to ja rozloze po remoncie pokoiku Olivierka. Chce zeby sie przewietrzyl ten materac bo narazie mamy uzywany, wprawdzie w idealnym stanie ale wiecie jak to jest a nowego narazie sie nam nie oplaca kupowac, kupimy najwyzej jak maly bedzie starszy :tak:

A jezeli chodzi o pranie to dajecie normalnie do pralki czy recznie piezecie i pozniej pluczecie w plynie? i jak w pralce to na ile stopni?
Klaudia to co zrobi nam Twoja mama te posciele??:-)bedziemy naprawde wdzieczne:-)pranie normalnie w pralce piore tylko w proszku dla dzieci plus ewentualnie plyn do plukania
Klaudia ja wrzucę do pralki na jakiś delikatny program. popytam znajomych mamuś ;) jak najlepiej prać :-)

Dziewczyny któraś z Was kupowała ten kocyk z Kubusiem Puchatkiem? KOCYK Koc POLAROWY KUBUŚ DISNEY 80/110 POLECAM! (695942203) - Aukcje internetowe Allegro
nie pamiętam która, a chciałam zapytać jak jest z jego grubością? czy on wystarczy do wózka na zimę? znaczy, żeby przykrywać nim maleństwo na spacerkach? czy jednak to powinien być grubszy koc?
Madziak kupila ten kocyk...ja go kupie gdzies w pazdzierniku:-)bo jest slodki:-)

Klaudia to co zrobi nam Twoja mama te posciele??:-)bedziemy naprawde wdzieczne:-)pranie normalnie w pralce piore tylko w proszku dla dzieci plus ewentualnie plyn do plukania

Gosiu raczej jej nie namowie choc probowalam juz nie raz kiedys, twierdzi ze robi to dla przyjemnosci zrobienia czegos jako babcia a robiac hurtowo juz by ja to nie cieszylo, poza tym nie ma odpowiedniej maszyny zeby wszystko bylo profesjonalnie hehe nie przemowisz no... zawsze znajdzie jakas wymowke :-)

klaudzia dzis dopiero weszłam na forum i musze napisac ze czegos piekniejszego nie widziałam, bardzo oryginalna i pomysłowa, mama ma ogromny talent naprawde świetna robota.... brawa dla mamy...
a aco do wyprawki tez swietna....

reklama
Do góry