reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Weri - mi sie wydaje ze wystarczy napewno:tak: A cos tam i tak jeszcze zawsze zabraknie a cos okaze sie niepotrzebne ale to pewnie w praniu wyjdzie, no a w koncu trzeba po cos chodzic na zakupy z naszymi pociechami zeby sie nimi pochwalic:-D:tak:
Teraz czeka Cie najtrudniejsza sztuka - wybrac co wziąść do szpitala, co ubrac malenstwu pierwszego dnia po narodzinach, a co na Wielkie Wyjscie do domu:-D
wlasnie specjalnie kupilam te malenkie rozowe spioszki rozmiaru 56 do szpitala ale nie wiem w co powinnam ubrac takie malenstwo czy bedzie malej wygodnie w spioszku a na wierzch kaftanik? nie bardzo wiem jak to zrobic:szok: oj cos czuje ze nieporadna ze mnie mama bedzie :)

reklama
Mi sie wydaje ze kaftanik moze byc troche wiekszy, ja wogole nie bede kupowac kaftaników na 56 bo rekawki to mozna troche podwinąć. A i tak jakis kombinezon na wierzch trzeba załozyc:tak:

Te ciuszki z tej strony są czadowe też sobie parę rzeczy zamówię. Gatunkowo są dobre? bo wyglądają super!!

Tych Koala nie kupiłam więc nie wiem, ale te drugie są całkiem okey.

sliczne ubranka tez mam podobne spioszki i kaftaniki z polski:-)
a ile czego masz ? to moja pierwsza dzidzia nie wiem z czego powinna sie skladac wyprawka
ja nie mam sie kogo zapytac powiedzcie czy tyle ciuszkow straczy:
rozmiar 56:
3 spiochy
komplet welurowy ocieplany kaftanik+spodenki
komplet welurowe ogrodniczki+bluzeczka
rozmiar 62:
6 body z krotkim rekawem
5 spiochow
3 pary spodenek
3 body z dlugim rekawem
2 kaftaniki z krotkim rekawem
4 pajace
4 kaftaniki z dlugim rekawem
2 welurowe spiochy
1 polarowy spioch
komplet welurowy pajac+kaftanik
2 polarki 1 sweterek z kapturkiem
4 pary niedrapek
3 pary bucikow bawelnianych 2 pary cieplejszych bucikow
4 pary grubych 6 par cienkich skarpetek
6 par czapeczek zawiazywanych 2 cieplejsze czapeczki
11 sliniaczkow ????????

Myślę, że to nawet za duzo, ale znawcą nie jestem-też pierwszy raz będę mamą :-)

Dziewczyny, a kiedy zamierzacie zacząć pranie i prasowanie ?? Ja najchętniej to już bym się za to wzięła, ale cała rodzina mnie powstrzymuje jakby się miała jakaś tragedia stać...:dry:
Słyszałam, że dobrym i nie drogim proszkiem jest Dzidziuś. A płyn do płukania też zamierzam kupić dziecięcy, 750 ml Dzidziusia kosztuje jakieś 4zł a Lovela 8zł. 2L Jelp Sensitive 13zł...To nie jest tak dużo, a osoby mające dzieci powiedziały, że takiego płynu starcza na długo bo nie leje się go litrami przecież :blink:

Czytałam też, że ktoś coś pisał o ciuszkach KOALA. Ja mam upatrzone na allegro od jakichś 3mscy i jak w końcu dostanę kase to od razu kupuję :-)
KOALA Komplet welur DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (705937254) - Aukcje internetowe Allegro
KOALA Pajac welurowy DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (690390374) - Aukcje internetowe Allegro

...nie wiem w co powinnam ubrac takie malenstwo czy bedzie malej wygodnie w spioszku a na wierzch kaftanik? nie bardzo wiem jak to zrobic:szok: oj cos czuje ze nieporadna ze mnie mama bedzie :)
weri
Nie mów tak. Będziesz wspaniałą mamą, zresztą jak my wszystkie :tak: Musimy się tylko przygotować na to że na początku "chwilę" nam zajmie zorientowanie się co jak należy zrobić... Zawitkowski mówi, że jesli przyjmiemy to do wiadomości i pogodzimy z faktem że na początku będziemy robić błędy to już osiągniemy połowę sukcesu, bo najgorsze to mieć do siebie pretensje o to że nie jest się idealnym itd...
Podobno nie jestesmy wstanie skrzywdzić nasze dzidzie bo instynkt nas uratuje:tak:
Wiadomo że początki będą trudne no ale zawsze będzie kogo zapytać - rodzinę, przyjaciół, no i siebie nawzajem na forum :blink:
Będzie dobrze :happy2:

weri
Nie mów tak. Będziesz wspaniałą mamą, zresztą jak my wszystkie :tak: Musimy się tylko przygotować na to że na początku "chwilę" nam zajmie zorientowanie się co jak należy zrobić... Zawitkowski mówi, że jesli przyjmiemy to do wiadomości i pogodzimy z faktem że na początku będziemy robić błędy to już osiągniemy połowę sukcesu, bo najgorsze to mieć do siebie pretensje o to że nie jest się idealnym itd...
Podobno nie jestesmy wstanie skrzywdzić nasze dzidzie bo instynkt nas uratuje:tak:
Wiadomo że początki będą trudne no ale zawsze będzie kogo zapytać - rodzinę, przyjaciół, no i siebie nawzajem na forum :blink:
Będzie dobrze :happy2:
no wlasnie nie bardzo mam kogo zapytac:sorry2: moge zadzwonic do mamy ale to nie to samo:-( no nic moze ten instynkt mnie uratuje:-) co do bycia idealnym to chyba nikt taki nie jest;-) wiec tym sie nie przejmuje byle by tylko malej bylo z nami dobrze to bede bardzo szczesliwa:happy2:

reklama
Dziewczyny, a kiedy zamierzacie zacząć pranie i prasowanie ?? Ja najchętniej to już bym się za to wzięła, ale cała rodzina mnie powstrzymuje jakby się miała jakaś tragedia stać...:dry:
Słyszałam, że dobrym i nie drogim proszkiem jest Dzidziuś. A płyn do płukania też zamierzam kupić dziecięcy, 750 ml Dzidziusia kosztuje jakieś 4zł a Lovela 8zł. 2L Jelp Sensitive 13zł...To nie jest tak dużo, a osoby mające dzieci powiedziały, że takiego płynu starcza na długo bo nie leje się go litrami przecież :blink:

A to nie są przypadkiem płyny do prania a nie płukania:confused: Ja sie nie spotkałam z takimi i zawsze musiałam kupować płyny Sensitiv, jak np Lenor:baffled:

Ja bym tez sie chętnie wzięła za pranie i prasowanie ale obawiam sie ze bym musiala to jeszcze raz robic bo wszystko zakurzeje do listopada:tak: Tak mysle we wrzesniu sie za to wezme powoli:tak:

Weri - bedziesz wiedziala wszystko, to jest taki instynkt, jak ja chodziłam z Zuzia na spacerki kiedy sie urodziła(był sierpien)
to obce osoby podchodzily do mnie i przykrywały ją kocykiem albo patrzyly na mnie jak na wyrodną matkę (była ubrana w body albo nawet w cienki pajacyk i przykryta pielucha flanelową) Niech same sie nakryją w 30 stopniowy upał kocem polarowym:no::wściekła/y: Ja sie rzadko radzilam w co ubrac bo bym zgrzala dziecko jak nic gdybym sluchala:tak:

Do góry