reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny, a kiedy zamierzacie zacząć pranie i prasowanie ?? Ja najchętniej to już bym się za to wzięła, ale cała rodzina mnie powstrzymuje jakby się miała jakaś tragedia stać...:dry:
Słyszałam, że dobrym i nie drogim proszkiem jest Dzidziuś. A płyn do płukania też zamierzam kupić dziecięcy, 750 ml Dzidziusia kosztuje jakieś 4zł a Lovela 8zł. 2L Jelp Sensitive 13zł...To nie jest tak dużo, a osoby mające dzieci powiedziały, że takiego płynu starcza na długo bo nie leje się go litrami przecież :blink:

Czytałam też, że ktoś coś pisał o ciuszkach KOALA. Ja mam upatrzone na allegro od jakichś 3mscy i jak w końcu dostanę kase to od razu kupuję :-)
KOALA Komplet welur DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (705937254) - Aukcje internetowe Allegro
KOALA Pajac welurowy DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (690390374) - Aukcje internetowe Allegro
Ja też mam Dzidziusia - sprawdzony przez koleżanki, świetnie dopiera, a nie uczula.

reklama
A to nie są przypadkiem płyny do prania a nie płukania:confused: Ja sie nie spotkałam z takimi i zawsze musiałam kupować płyny Sensitiv, jak np Lenor:baffled:
Hmm znalazłam na allegro, kiedyś był jeszcze jeden płyn jakiś zagraniczny na "C" ale nazwa mi z głowy wyleciała(ciążowa skleroza:dry:)
LOVELA Płyn do Płukania 750 ml Koncentrat (707159435) - Aukcje internetowe Allegro
DZIDZIUŚ Płyn 750 ml do Płukania (707118521) - Aukcje internetowe Allegro
Dzidziuś jest akurat powyżej 3lat ale dla niemowląt też był
Jelp Sensitive-płyn hypoalegiczny do płukania 2L (704422647) - Aukcje internetowe Allegro

Klaudia pościel po prostu cudo! Nie wiedziałam, że można takie coś wyczarować rękoma(a nie robotem maszyną w fabryce)... Śliczna, wszystkie ci zazdrościmy jak widać heh ;)

ja dzisiaj zamierzam kupić w realu 13 częsciową wyprawkę dla maluszka :)) czytałam w gazetce że jest na promocji za 49,95 tylko tam pisało że jest od 6-18 miesięcy, ale poszłam rano i były od 0-3 miesięcy (tylko zapomniałam kasy). Wieczorem na pewno kupie bo przyda się do szpitala :)

A to nie są przypadkiem płyny do prania a nie płukania:confused: Ja sie nie spotkałam z takimi i zawsze musiałam kupować płyny Sensitiv, jak np Lenor:baffled:
własnie ja tez nie widzialam do płukania ale ja mieszka m na zad....
Tak czy inaczej na razie na pewno nie będę płukać w płynie, bo wydaje mi się, ze im mniej chemi tym lepiej a po proszku dla dzieci ciuszki nie sa tak nieprzyjemne jak po tych zwykłych. Starszemu do tj pory nie płuczę. Fakt, że wyjątkowo długo piorę mu ciuchy w proszku dziecięcym ale on ma alergię na masę rzeczy. Teraz trochę mu przechodzi. Sporo rzeczy testujemy, wprowadzamy, sprawdzamy czy jeszczee uczula. Jak próbowałam prać w zwykłym pproszku to nigdy nie wiedziałąm czy wysypka jest od jedzenia czy od proszku. Zwłaszca, ze on ma wysypke wyłącznie na ramionach.

A co do ubierania to trzeba tez pamiętać, ze nie wszystkie dzieci ubiera się tak samo, bo kazde jest inne. Jedno będzie wolalo ciepełko, inne wręcz prrzeciiwnie. Mojemu Kubie bylo ciiąge gorąco i wiecznie był przez to niezadowolony. Jak zaczęlam go ubierac tak jak siebie wreszcie zaczął być szczęśliwy, a ja tez jestem gorąca kobieta i wiecznie mi gorąco, a mój mąz zwyle ma co najmniej jedną warstwę więcej niż ja, bo on z koleji zmarźluch. Zwykle wygląda to tak, ze my z Kubą jestesmy półnadzy (i budzimy sensację na ulicy), a tatuś okutany w co się da. Kuba byl najszczęśliwszy najlepiej funkcjonował kiedy raz po wielkiej wichurze wyłaczyli nam prąd a zatem nie działało ogrzewanie - w grudniu i mielismy w domu tylko 12 stopni.

Witam wszystkich!!! Czy rozkladacie lozeczko przed porodem??? czy dopiero jak bedziecie w szpitalu ktos sie tym zajmie czy wogole po wyjsciu ??

Witam wszystkich!!! Czy rozkladacie lozeczko przed porodem??? czy dopiero jak bedziecie w szpitalu ktos sie tym zajmie czy wogole po wyjsciu ??
ja właściwie moge powiezieć, zejuz mam rozlożone :-) na razie spi w nim jeszcze sttarszak, ale w ttym tygodniu muszę juz koniecznie kupic mu nowe ale tego już na pewno nie bede składać.

Ja tak rozłoże w październiku bo mały będzie z nami w sypiali więc chcemy się przyzwyczaić do nowego mebla i przewietrzyć materacyk :))) ale póki co nawet materacyka nie mamy!

W Mothercare sa tylko wózki Quinny z tego co pamiętam.
a mnie wlasnie ten wozio interesuje:-)musze sie w koncu przejsc do tego sklepu:-)
Dziewczyny, a kiedy zamierzacie zacząć pranie i prasowanie ??
Czytałam też, że ktoś coś pisał o ciuszkach KOALA. Ja mam upatrzone na allegro od jakichś 3mscy i jak w końcu dostanę kase to od razu kupuję :-)
KOALA Komplet welur DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (705937254) - Aukcje internetowe Allegro
KOALA Pajac welurowy DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (690390374) - Aukcje internetowe Allegro
cudne te ciuszki:-)ja bede prac dopiero wpazdzierniku przy pierwszym dziecku uzywalam Jepha i lovele

ja bede rozkladac gdzies 2tyg przed porodem tj za pierwszym razem!!

reklama
Do góry