reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

My kupujemy detektor oddechu pieluszkowy - czyli przypinany do pieluszki :) - za wiele przeczytałam na ten temat :) i paliłam jak smok lata całe jakby coś... wolę kupić detektor :)

Zmiana nastroju (moje ulubione body)
śliczniutkie! Gdzie takie można kupić??? Ja uwielbiam świąteczne ubranka :-)

Jest fajny monitor oddechu połączony z elektroniczną nianią:

BEZDECH-ANGELCARE AC 401 MONITOR ODDECHU NOWOŚ (690267713) - Aukcje internetowe Allegro

Wydatek faktycznie spory. Kupiłabym go bez zastanowienia, ale nie wiem czy wystarczy nam pieniążków :(
ja byłam z synkiem w szpitalu na okoloporodowe zapalenie pluc to mial wlaśnie taki w łóżeczku. Większośc dzieci miała. Tylko bez niani, bo my matki i tak leżałyśmy na podlodze przy łóżeczkach, a właściwie pod, bo całe się nie wieścilysmy w tych "gigantycznych" salkach i nogitrzeba było juz pod łózkiem trzymać :baffled:

ale czy ten ma odbiornik bezprzewodowy, który np. można postawic w sypialni rodziców? bo to jest moim zdaniem najwazniejsza funkcja w tych bezprzewodowych.
z tego co ja wiem, co nam lekarze w spzitalu wyjaśniali to lepiejj by odbiornik stał przy łóżku dziecka, bo to dziecko ma przede wszystkim ten pisk uslyszeć. Wtedy się budzi i samo automatycznie zaczyna oddychać, duzo szybciej niż kiedy rodzic do niego podbiegnie i je obudzi..

reklama
ja jestem świadoma tego że takie coś na świecie istnieje..
ale nie zamierzam zakładać że mogłoby sie to stać u mnie:no:
moja braytowa ma dwójkę dzieci ciągle paliła i sa zdorwe jak ryby a detektora nie potrzebowała...
jśli moje dziecko miałoby jakies problemy po urodzeniu lub coś by mu wykryto to zakupię detektor
:tak:

hej:-)

ktoś kiedyś mi mówił o tym monitorze ale nie wiem jaka to była firma włączał się kilka razy jak dziecko spało i budził się, Mama nie była zadowolona, myślała że dziecko chore i za każdym razem leciała na złamanie karku( podobno dzieci mogą oddychać nie miarowo ) po jakimś czasie zrezygnowała z tego monitora a dzidzia ma sie świetnie.

mnie niestety na to urządzonko nie stać pewnie bym go zakupiła no ale cóż z jednym synkiem dałam rade to i z drugim brzdącem dam rade sama bede czuwać;-)

tez przeszło mi przez mysl kupienie czegos takiego no ale suma straszna wiec popytam najpierw wsród znajomych(chyba któras kolezanka miałą) a pozniej dopiero bede myslec....

Ja normalnie świra dostałam!!! na punkcie zakupów. Dobrze, ze jest przed wyplata i na swoim koncie mam tylko 23 zł, bo bym normalnie rodzinęz torbami puściła. Nie wiem co mi się stało, chyba już czuję ten nadchodzący wielkimi krokami III trymestr, który nawiasem mówiąc mój maz wyczytał - ma się zacząć jutro :szok:
ciągle siedzę w necie i oglądam i juz bym z chęcią kupiła wszystko.Całe szczęście do normalnych sklepów nie mogę wchodzić, bo moj łobuz pół sklepu chce wynieść inaczej bym z pewnościa oczyściła portfel.

A my dzis w Realu kupilismy dla maluszka znowu paczke Pampersow-Gigant Pack nr2 108szt za ok 50zl i 3 pary malusich skarpetek:)

Ale wyliczylam, ze czasem korzystniej jest upic Jumbopaka(94szt) jesli jest w promocji za ok 42zl(coraz zadziej niestety...)

No i 3 pary kapcioszkow dla Maciejka(z mysla o przedszkolu m.in.) i kaszki na kolacjie i na sniadanko dla niego:). Dobrze, ze jak na razie nie jest zazdrosny o malenstwo:) i jego zakupy-pampersy chowa pod swoje lozko, kolo swoich ktore ma na noc zakladane.

zazdroszcze Wam ja poki co jeszcze nic nie kupuje... mysle ze jeszcze wczesnie... ale pewnie jak zaczne to bedzie ciezko... narazie tylko ogladam i wklejam linki co mi sie podoba i co musze kupic :-)

reklama
a ja dzisiaj dostałam od siostry 10 reklamówek wielkich ciuchów i zaczęłam przeglądać, ale za dużo tego i przy czwartej wysiadłam i zabiorę się za to jak będę znała płeć bo nie wiem czy zostawiać sukienki czy nie. A później muszę to poukładać wielkościowo i zobaczyć co jeszcze potrzeba. Do tego dostałam komodę z przewijakiem i wanienką do 3 miesięcy, większą wanienkę na stojaku, fotelik samochodowy i sama jeszcze nie wiem co tam jest :)) cieszę się bardzo bo dużo zaoszczędzimy :))

Do góry