reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja wczoraj kupiłam synkowi do pokoju żyrandol :tak: taki chłopięcy, do tego muszę znaleźć firanki z autkami i będzie pięknie:tak:, chciałam kupić naklejki na ścianę, ale jednak zrezygnuję z nich, bo robimy gładź i kolorek (niebieski wpadający w fiolet), a gdyby naklejki nam się znudziły to klej może z farbą i gładzią odłazić więc szkoda ścian, ale jeszcze coś fajnego wymyślę, chyba, że macie jakieś pomysły?
a oto żyrandol dla Patryka:

reklama
fajniusi tem żyrandol.....:tak:
ja szczerze mówąc pomysłów nie mam...
bo po co się wysilać jak tu rzadko można komuś coś na ściany przyklejać czy jakoś tak:sorry2: z regóły właściciele się nie zgadzają ... więc wolę nie kombinować....

co do przeyłki ... patrzyłam że kurier z DPD kosztuje 44e za 30kg...
więc nie jest tak dużo.... a przesyłkę skompletuję wózek i łóżeczko więc będzie ok13kg+ok 18 kg... chyba się zmieszczę;-)

A dlaczego na początek oryginalne? Fajnie, że teskowe polecacie, właśnie ostatnio oglądałam. Rożnica w cenie diametralna, a jak w użytkowaniu?

Co do tego dlaczego na poczatek pampersy orginalne-bo wchlaniaja wiecej i kupke rzadka a taka jest wlasnie na poczatku.Ja z tych teskowych bardzo zadowolona bylam,niezbyt grube przewiewne bardzo podobne do pampersow .

a i kupilam 1 zabaweczke :) misia z pozytywka :) powoli bede puszczala maleństwu niech slucha muzyczki i pozniej zobaczymy jak juz bedzie na swiecie czy rozpozna :)

J puszczalam malemu takiego misia,po porodzie bardzo sie uspakajal sluchajac tej melodyjki,do dzis ma do niego sentyment:tak:

wczoraj przyszlo nam lozeczko i przewijak oto jak mniej wiecej bedzie wygladal kacik malej amelci:-) nie wiemy jeszcze jak ustawic lozeczko:sorry2: naklejki sama nakleilam a tatus pomalowal pokoj :)
sliczny pokoik..a gdzie naklejki kupilas w jakim sklepie i jaka cena bo sa super a ja tez mam mmozliwosc kupienia czegos w anglii
Dziewczyny czyli mam kupić 4 komplety śposzków z kaftanikiem i body z długim rękawem tak ???
Wszystko w rozmiarze 62 tak?
Na ile czasu to wystarczy? Nie przypuszczam, że moje dziecko będzie miało 60 cm po porodzie i ważyło 4000 kg :-)

Zakładam, że będzie miało 53 cm i ważyć będzie max. 3 400.
ja tez bym chciala zeby moje dziecko wazylo 3.400 i mialo 53cm ale zycie zyciem i nastawiam sie na drugiego olbrzyma:-)
Hmmmm :-)
Dobra to zamawiam teraz na allegro rozmiar 62 (3 komplety: spicohy, kaftaniki, body z dł. rękawem) jak będzie źle to wam zbiję tyłki :-)
Poza tym:
-czapeczkę 1 szt-taka cienka
- 3 kaftaniki rozmiar 68
- body 3 szt
pochwal sie linkami do ubranek ktore kupilas:-)

chciałam kupić naklejki na ścianę, ale jednak zrezygnuję z nich, bo robimy gładź i kolorek (niebieski wpadający w fiolet), a gdyby naklejki nam się znudziły to klej może z farbą i gładzią odłazić więc szkoda ścian, ale jeszcze coś fajnego wymyślę, chyba, że macie jakieś pomysły?
a oto żyrandol dla Patryka:

Madziek Żyranol świetny. A co do naklejek, sama się nad tym zastanawiałam jak urządzałam pokoik dla synka. Szkoda mi było tego pięknego koloru i gładkich ścian, ale spróbowałam i nie żałuję. Kupiłam z Disneya "Cars" są naprawdę dobrej jakości, nieodklejają się i nawet na czas remontu można przeklei na inną ścianę a potem z powrotem na swoje miejsce :tak:

Nasza Oliwia napewno przez pierwszy rok będzie w naszej sypialni. Narazie robię miejsce na jej ciuszki w komodzie i szafie :)
A i zakupiłam już kombinezon na zimę: baby mac PIĘKNY KOMBINEZON FIOLETOWY 0-3M (681058906) - Aukcje internetowe Allegro

Madziek Żyranol świetny. A co do naklejek, sama się nad tym zastanawiałam jak urządzałam pokoik dla synka. Szkoda mi było tego pięknego koloru i gładkich ścian, ale spróbowałam i nie żałuję. Kupiłam z Disneya "Cars" są naprawdę dobrej jakości, nieodklejają się i nawet na czas remontu można przeklei na inną ścianę a potem z powrotem na swoje miejsce :tak:

Nasza Oliwia napewno przez pierwszy rok będzie w naszej sypialni. Narazie robię miejsce na jej ciuszki w komodzie i szafie :)
A i zakupiłam już kombinezon na zimę: baby mac PIĘKNY KOMBINEZON FIOLETOWY 0-3M (681058906) - Aukcje internetowe Allegro

wklej zdjecie pokoiku z naklejkami:-)

Jednak narazie kupiłam tylko kaftaniki rozmiar 68 (7,90 /szt), mniejsze dostanę od kuzynki, która ma 2 tygodniową córeczkę :-)
Dodatkowo kupiłam rożek (16,70/szt), czapeczkę po kąpieli (4,80/szt) i 2 prześcieradła do łóżeczka (14,00/szt)
Za śpiochami i body rozejrzę się we Wrocku w jakichś sklepach skoro tak piszecie, że nie wszystko się opłaca kupowac na allegro ze względu na koszty za przesyłki.
Oto fotki moich pierwszych (prócz wózka i maty edukacyjnej) zakupów :-)

safari_zwykly.jpg

2002d3889ba69b22.jpg

b26099af7f9554b3.jpg

pistacjowy_piesek__nowe.jpg

bananowe_koniki.jpg

pistacjowymis_sm.jpg

Cześć dziewczyny, ja do tej pory bałam się większych zakupów, ale... już chyba czas się zacząć za wszystkim rozglądać :-) Model wózka już mam wybrany. Postawiłam na model tradycyjny
ROAN MARITA, KOLEKCJA 2009! OD 24h, WYS. O ZŁ (678001255) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajnie buja się w nim dzieciątko, a gondola jest naprawdę duża :-)

Widzę, że są na forum osoby z Wrocławia więc od razu podpytam. Do tej pory byłam tylko w jednej hurtowni ASKOT na sztabowej, czy może ktoś słyszał o innej? Będę wdzięczna za podpowiedź :-)

Olica byłaś może w hurtowni BAJKA we wrocku?? tam jak ostatnio patrzyłam to ceny jak na allegro ale plusem jest to że widzisz co kupujesz i możesz dotknąć a pieluchy chyba były nawet tańsze...

reklama
Jednak narazie kupiłam tylko kaftaniki rozmiar 68 (7,90 /szt), mniejsze dostanę od kuzynki, która ma 2 tygodniową córeczkę :-)
Dodatkowo kupiłam rożek (16,70/szt), czapeczkę po kąpieli (4,80/szt) i 2 prześcieradła do łóżeczka (14,00/szt)
Za śpiochami i body rozejrzę się we Wrocku w jakichś sklepach skoro tak piszecie, że nie wszystko się opłaca kupowac na allegro ze względu na koszty za przesyłki.
Oto fotki moich pierwszych (prócz wózka i maty edukacyjnej) zakupów :-)

safari_zwykly.jpg

2002d3889ba69b22.jpg

b26099af7f9554b3.jpg

pistacjowy_piesek__nowe.jpg

bananowe_koniki.jpg

pistacjowymis_sm.jpg
super zakupki a daj linka od kogo kupilas rozek bo bardzo mi sie podoba..i faktycznie na allegro czasami nie jest taniej niz w sklepie
Cześć dziewczyny, ja do tej pory bałam się większych zakupów, ale... już chyba czas się zacząć za wszystkim rozglądać :-) Model wózka już mam wybrany. Postawiłam na model tradycyjny
ROAN MARITA, KOLEKCJA 2009! OD 24h, WYS. O ZŁ (678001255) - Aukcje internetowe Allegro
Bardzo fajnie buja się w nim dzieciątko, a gondola jest naprawdę duża :-)

Widzę, że są na forum osoby z Wrocławia więc od razu podpytam. Do tej pory byłam tylko w jednej hurtowni ASKOT na sztabowej, czy może ktoś słyszał o innej? Będę wdzięczna za podpowiedź :-)
oj hurtowni we wrocku jest troche:-)jest baby maxx na bielanach wroclawskich, i w psarach..bardzo duze hurtownie to sa.jest Bajka na dlugosza,askoty na sztabowa,braniborska i jeszcze gdzies..kolo factory tez jest hurtownia dziecko sie nazywa...

Do góry