reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

a gdzie chcesz kupic lozeczko? tam gdzie jak kupilam kiddicare dostarczaja do irlandii(Do you deliver outside of the UK?
Kiddicare.com only ships to the Mainland UK and our courier (shipping company) classes the following as off-shore Islands which we also deliver too:
Isle of Man, Isle of Wight, Northern Ireland, Republic of Ireland) ,
w mothercare np. tez dostarczaja ale nie ma opcji dostawy na nastepny dzien,
toysRus dostarcza do polnocnej irlandii:happy2: jest tez argos:-)
w pl na allegro.....:sorry2:
już zadaliśmy pytanie 3 sprzedającym te same łóżeczka ... i wszędzie odmowa wysyłki za granicę....:sorry2:
nie wiem czy moja mama załątwi jakiegoś kuriera i czy on trafi na to zadupie na którym będziemy mieszkać za 2 tyg......:dry:

reklama
weri, zazdroszczę osobnego pokoiku dla dzidzi :)))) Fajnie, że i łóżeczko i wszystko szykujesz! my raczej rozstawimy łóżeczko i zaczniemy wszystko układać 1,5 miesiąca przed rozwiązaniem, czyli w pażdzierniku.
:)))
a bo ja jestem w goracej wodzie kapana ja juz prawie wszystko mam! brakuje mi wozka i pare drobiazgow:sorry2: a co do pokoju to niestety nie mamy osobnego mala bedzie miala swoj kacik w naszej sypialni my mamy tylko sypialnie i salon a i tak bym wolala zeby dzidzia mieszkala z nami przez pierwsze miesiace zeby miec ja na oku;-) moze na zdjeciu tak wyglada ze to osobny pokoik ale ja tylko uchwycilam szafe i lozeczko:happy2:

już zadaliśmy pytanie 3 sprzedającym te same łóżeczka ... i wszędzie odmowa wysyłki za granicę....:sorry2:
nie wiem czy moja mama załątwi jakiegoś kuriera i czy on trafi na to zadupie na którym będziemy mieszkać za 2 tyg......:dry:
moze mozecie zlatwic jakiegos polaka ktory wozi paczki z i do polski? u nas w anglii pelno sie takich oglasza sa i firmy i prywatni kierowcy wtedy mama kupi a ktos odbierze i wam zawiezie:happy2:

też tak myślę.... trzeba kogoś załatwić obkupić się w pl a jemu dać pakę i niech przyjeżdża .... hehe :-p
mam nadzieję że ona będzie wiedziała jak załatwić to wszystko bo czasem to śmiać mi się chce jak my się dogadujemy:-p
że wogóle się dogadujemy.... ja jestem zakręcona ale mama jeszcze bardziej chyba.... heheh

a próbowałaś u producenta? oni tez czasem wysylaja wiec moze jeszcze da sie cos zrobic

a bo ja jestem w goracej wodzie kapana ja juz prawie wszystko mam! brakuje mi wozka i pare drobiazgow:sorry2: a co do pokoju to niestety nie mamy osobnego mala bedzie miala swoj kacik w naszej sypialni my mamy tylko sypialnie i salon a i tak bym wolala zeby dzidzia mieszkala z nami przez pierwsze miesiace zeby miec ja na oku;-) moze na zdjeciu tak wyglada ze to osobny pokoik ale ja tylko uchwycilam szafe i lozeczko:happy2:
to rzeczywiście tak wygląda :)))
Ja też mam urządzić kącik dla dzidzi w naszej sypialni, bo mamy sypialnie i salon tylko. Nasza sypialnia nie jest duża, bo ma około 11m2 i najwięcej miejsca zajmuje łózko. Musimy jakoś poprzestawiać :)))

ja dzis bylam w hurtownii i widzialam troche rzeczy porownalam ceny i nie oplaca sie na allegro bo dodatkowo przesylka wiecej wyjdzie juz mniej wiecej wiem co mam kupic itp wiec jutro zaczynam robic liste :) jezeli mamusie doswiadczone moga niech napisza mi jakie butelki potrzebne sa ml ? mysle o jednej malej np do herbatek czy cos i jedna wieksza bo nigdy nie wiadomo jak z mlekiem bedzie i lepiej miec w zapasie tylko ml nie wiem :) a i kupilam 1 zabaweczke :) misia z pozytywka :) powoli bede puszczala maleństwu niech slucha muzyczki i pozniej zobaczymy jak juz bedzie na swiecie czy rozpozna :)
Hej Kasiula! Widzę, że jesteś z Białegostoku. Ja zamierzam się tam wybrać po zakupki jakoś tak na początku sierpnia. W sumie mam tyle samo do Warszawy, ale Białystok znam lepiej. Słyszałam co nie co o hurtowniach u Was (Baby, Fartlandia, Bambino), ale nie wiem w której są najkorzystniejsze ceny przy dobrej jakości produktach. Byłabym wdzięczna za info.

Hej Kasiula! Widzę, że jesteś z Białegostoku. Ja zamierzam się tam wybrać po zakupki jakoś tak na początku sierpnia. W sumie mam tyle samo do Warszawy, ale Białystok znam lepiej. Słyszałam co nie co o hurtowniach u Was (Baby, Fartlandia, Bambino), ale nie wiem w której są najkorzystniejsze ceny przy dobrej jakości produktach. Byłabym wdzięczna za info.

w bambino bylam wczoraj szukalam mojego wozka i lozeczka co wypatrzylam ale nie ma akurat ale naprawde sa inne sliczne... porownywalam ceny i np pieluszki tetrowe 1.9 biale kolorowe 4 zl rozek (ladny kolorowyc) 30 zl reczniki do kapieli 20 zl tez ladne i jakosciowo sliczne body kaftaniki itp za 5-6-7 zl mozesz kupic butelki aventu jakos drogo mi tylkop wyszly ale musze sprawdzic pojemnosc bo moze pojemnosc pomyliłam :) tyle tam tego wsyztskiego ze normalnie nie wiedzialam co mam patrzec i wogole :) i kupilam pozytywke taka grajaca maskotke to roznica z przesylka jakbym kupowala to 8 zl zaoszczedzilam :) do fartlandii pojade dzis jezeli moj luby wczesniej wroci z roboty bo samochod zabral i nie mam jak tam dotrzec ;) wiec pozniej zdam ci relacje a o baby nie slyszalam nie wiesz na jakiej ulicy sie ona miesci ?

a co do pieluszek np i tp... mysle ze mi bialych z 5 straczy do wytarcia buzki itp i kilka kolorowych wiec jak na allegor kosztuje jedna 1.3 nawet to koszt wysylki 13 zl !! wiec i tak nie kalkuluje sie :)

reklama
w bambino bylam wczoraj szukalam mojego wozka i lozeczka co wypatrzylam ale nie ma akurat ale naprawde sa inne sliczne... porownywalam ceny i np pieluszki tetrowe 1.9 biale kolorowe 4 zl rozek (ladny kolorowyc) 30 zl reczniki do kapieli 20 zl tez ladne i jakosciowo sliczne body kaftaniki itp za 5-6-7 zl mozesz kupic butelki aventu jakos drogo mi tylkop wyszly ale musze sprawdzic pojemnosc bo moze pojemnosc pomyliłam :) tyle tam tego wsyztskiego ze normalnie nie wiedzialam co mam patrzec i wogole :) i kupilam pozytywke taka grajaca maskotke to roznica z przesylka jakbym kupowala to 8 zl zaoszczedzilam :) do fartlandii pojade dzis jezeli moj luby wczesniej wroci z roboty bo samochod zabral i nie mam jak tam dotrzec ;) wiec pozniej zdam ci relacje a o baby nie slyszalam nie wiesz na jakiej ulicy sie ona miesci ?

a co do pieluszek np i tp... mysle ze mi bialych z 5 straczy do wytarcia buzki itp i kilka kolorowych wiec jak na allegor kosztuje jedna 1.3 nawet to koszt wysylki 13 zl !! wiec i tak nie kalkuluje sie :)
No to faktycznie różnice między hurtownia a Allegro są kolosalne! Ja ostatnio spisywałam ceny produktów razem z przesyłkami i z tego co piszesz widzę, że absolutnie nie kalkuluje się zamawiać rzeczy przez internet- no chyba, że takie, których gdzie indziej nie można znaleźć, albo te naprawdę pokaźne (jak łóżeczko i wózek). Dzięki wielkie za relację :D Jak weszłam ostatnio na jakieś białostockie forum to dziewczyny pisały o tym, że w Bambino jakość nie jest zbyt dobra, ale widzę, że to nie do końca prawda... A Baby jest na ul. Upalnej (Fartlandia też tam jest tylko po przeciwnej stronie ulicy) w budynku żłobka a wejście od tyłu (info z forum). Jak zwiedzisz to daj znać :)

Do góry