reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Właśnie dostałam laktator Tommee Tippee :))) Uważam , że zrobiłam świetny interes gdyż gratis były jeszcze 3 duże butelki a jak patrzyłam to za same te butelki wydałabym między 50 a 60 zł. Ja zaś za caly komplet czyli laktator (wraz z małą butelką) i te 3 duże butle dałam 105 zł więc myślę, że bardzo przystępna cena :)))

reklama
ubranka dla newborna możesz nigdy nie założyć - kuzynowi urodził się teraz syn - 61 cm - taki długi :szok::szok: nóżek by z pewnością nie wcisnął w ubranka newborn, a jeszcze zalecają , żeby dzieci miały trochę luzu nie krępującego ruchów, więc zazwyczaj ubiera się choć lekko za duże ubranka.

A podwójne pieluchowanie stwietrdzić może lekarz ortopeda przy pierwszym badaniu usg biderek, które wszystkie niemowlaczki muszą przejść. Choc prawdą jest, ze za czasów "naszych mam" pieluchowano wszystkie dzieciaki tak po prostu :confused:

moja kumpela urodziła znów taą małą dzidzię że ciuszki na newborn miała długo.....
a na początku były na nią nawet za duże:szok:
a to takie malutkie jest....
nie wiem do kiedy mam czekać z kupnę tych ciuszków... no bo jak tu mozna wyczuć czy dzidzia mała czy nie będzie.....:sorry2:

ja używałam nożyczek z zaokrąglonymi końcówkami ale to kwestia wprawy ja obcinaczkami nigdy nawet sobie nie obcinałam bałabym się że przyszczypie maleńkie paluszki.

A co do pieluch to ja napewno bede używac jednorazówek. Moj synek miał uczulenie na pampersy te z wyciągiem z aloesu a na inne firmy nie a z pampersów to mógł nosić tylko te sleep and play. Za to te biedronkowe to miłam wrażenie że jak nasikał to robiły się twarde jak kamień lidlowskich nie uzywałam bo tu u mnie w pobliżu lidla nie ma. Używamy jeszcze huggisów ale już tylko do spania bo wdzień mały sika na nocnik.

Właśnie dostałam laktator Tommee Tippee :))) Uważam , że zrobiłam świetny interes gdyż gratis były jeszcze 3 duże butelki a jak patrzyłam to za same te butelki wydałabym między 50 a 60 zł. Ja zaś za caly komplet czyli laktator (wraz z małą butelką) i te 3 duże butle dałam 105 zł więc myślę, że bardzo przystępna cena :)))
zrobiłaś świetny zakup. też zamierzam kupić ten laktator i butelki ale już chyba nie trafię na taką super ofertę jak Ty :-(, udało Ci się :tak:życzę coby dobrze służył ;-)

Dziewczyny kupujecie podkłady do przewijania ? http://www.allegro.pl/item682808446_podklady_do_przewijania_5szt_idealne_do_szpitala.html
potrzebne czy nie ????

Ostatnia edycja:
Dziewczyny porażka w sklepach z odzieżą dla ciężarnych:confused: byłam w H&M wszystkie spodnie i spodenki ogromniaste!!! W koncu kupiłam zwykłe spodenki z bawełny bo obłędu można dostać.
Przechodziłam koło sklepu dzieciecego MOTHERCARE i patrzę obiżka -30% myślę sobie a zerknę przez szybkę..i co widzę śpioszki po obniżce 79 zł:-D:-D

Na końcu wycieczku kupiłam w carrefourze dla Niuni czapeczkę za 14, 95 bo to akurat chcę nowiusie.

Załączniki

• DSCN0913.jpg
    DSCN0913.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja dzis bylam w hurtownii i widzialam troche rzeczy porownalam ceny i nie oplaca sie na allegro bo dodatkowo przesylka wiecej wyjdzie juz mniej wiecej wiem co mam kupic itp wiec jutro zaczynam robic liste :) jezeli mamusie doswiadczone moga niech napisza mi jakie butelki potrzebne sa ml ? mysle o jednej malej np do herbatek czy cos i jedna wieksza bo nigdy nie wiadomo jak z mlekiem bedzie i lepiej miec w zapasie tylko ml nie wiem :) a i kupilam 1 zabaweczke :) misia z pozytywka :) powoli bede puszczala maleństwu niech slucha muzyczki i pozniej zobaczymy jak juz bedzie na swiecie czy rozpozna :)

reklama
zrobiłaś świetny zakup. też zamierzam kupić ten laktator i butelki ale już chyba nie trafię na taką super ofertę jak Ty :-(, udało Ci się :tak:życzę coby dobrze służył ;-)

Dziewczyny kupujecie podkłady do przewijania ? Podkłady do przewijania 5szt. idealne do szpitala (682808446) - Aukcje internetowe Allegro
potrzebne czy nie ????
Ja kupiłam 2 szt. Z myślą, że mogą mi się przydać po porodzie. W hurtowni płaciłam 2,50 za 1 szt.

Do góry