reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

W takim razie nie powinnas przyjmowac po dzieciach w rodzinie, od znajomych ;-)bo to tak samo:tak:
No nie do końca tak samo bo po rodzinie i znajomych wiesz czego możesz się spodziewać (przynajmniej z założenia) tzn chodzi mi przede wszystkim o jakieś choroby skórne... nie wszystko w pralce się wypierze i nie wszystkie bakterie zostaną zniszczone mimo pozornej czystości... i muszę zgodzić się z Ka..m, że dla dziecka (szczególnie małego) o ile sytuacja by mnie nie zmuszała, nie zdecydowałabym się na zakupy w lumpexie...:sorry2:

reklama
No nie do końca tak samo bo po rodzinie i znajomych wiesz czego możesz się spodziewać (przynajmniej z założenia) tzn chodzi mi przede wszystkim o jakieś choroby skórne... nie wszystko w pralce się wypierze i nie wszystkie bakterie zostaną zniszczone mimo pozornej czystości... i muszę zgodzić się z Ka..m, że dla dziecka (szczególnie małego) o ile sytuacja by mnie nie zmuszała, nie zdecydowałabym się na zakupy w lumpexie...:sorry2:
O jakich chorobach skórnych mówisz??? Nie słyszałam, żeby ktoś kiedyś miał u dziecka choroby skóry tylko dlatego że ma ubranka z 2 ręki.Bujdy na resorach:-D Choroby to mogą być ale z niedbalstwa, złych kosmetyków , jakieś optarcia itp.

Moj synek mial bardzo wrazliwa skorke a na szczescie nic mu nie bylo od takich ubranek, wiec ja sie nie boje:tak:. Po to saa wczesniej chemicznie odkazane, aby wszystko wybic, a potem prane juz normalnie...

royanna
bardzo się cieszę, że twój synek niczego nie złapał. Mówię tylko, że nikt mnie nie przekona, że ciuszki z ciucholandu są bezpieczne dla Maleństwa. A jeśli ktoś pyta o jakie choroby mi chodzi - to mówię o chorobach skórnych jak chociażby świerzb itp Oczywiście, że można zarazić się jakimś świństwem podając komuś rękę na ulicy, ale jestem osobą która jednak woli dmuchać na zimne i jeśli chodzi o dziecko małe wolałabym kupić 2szt śpioszków zamiast 10szt z drugiej ręki.
A w odkażanie chemiczne nie wierzę.
Któraś z was tutaj napisała że cyt "nikt tu na nikogo nie krzyczy" ale z drugiej strony to już któraś sytuacja na tym forum kiedy ktoś o odmiennym zdaniu zostaje po prostu napadnięty...
To że nie podam konkretnie przypadku takiego zakażenia z imienia i nazwiska nie oznacza dla mnie że niebezpieczeństwo nie istnieje tak jak i nie znam osobiście osoby chorej na hiv a mimo wszystko uważam że stosowanie prezerwatyw jest pierwszorzędnym obowiązkiem dojrzałego człowieka...
Z jednej strony sterylizatory do butelek a z drugiej ciuszki z ciucholandu...? Mnie to nie pasuje i już a jęsli kogoś uraziłam to niezamierzenie

Ostatnia edycja:
To się nie nazywa atak tylko wymiana zdań:-) a mogę mieć swoje prawda?? Dajmy spokój z tymi ciuszkami już:-D Każda z Nas robi jak chce i już:-)I każda na pewno wie najlepiej:-)Nie mam zamiaru nikogo krytykować.Chcę zaznaczyć jedno nie czuję się gorszą mamą( przyszłą) tylko dlatego że coś mam używanego:-)

To się nie nazywa atak tylko wymiana zdań:-) a mogę mieć swoje prawda?? Dajmy spokój z tymi ciuszkami już:-D Każda z Nas robi jak chce i już:-)I każda na pewno wie najlepiej:-)Nie mam zamiaru nikogo krytykować.Chcę zaznaczyć jedno nie czuję się gorszą mamą( przyszłą) tylko dlatego że coś mam używanego:-)
A czy ktoś powiedział że jesteś gorszą mamą?? :shocked2:
Mówię tylko że dla mnie jest różnica czy mówimy o rzeczach używanych od znajomych/rodziny czy od obcych.

(...)
Któraś z was tutaj napisała że cyt "nikt tu na nikogo nie krzyczy" ale z drugiej strony to już któraś sytuacja na tym forum kiedy ktoś o odmiennym zdaniu zostaje po prostu napadnięty...(...)
Ja tu nie widze napasci, tylko wymiane pogladow:tak:
Wiec nie ma co sie unosic:tak:
Wczesniej pisalam, ze kazda z nas robi jak uwaza ze dla niej i dziecka najlepiej:tak:
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Ja tu nie widze napasci, tylko wymiane pogladow:tak:
Wiec nie ma co sie unosic:tak:
Wczesniej pisalam, ze kazda z nas robi jak uwaza ze dla niej i dziecka najlepiej:tak:
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Dokładnie po to jest to forum:-) każdy się dzieli swoimi spostrzezeniami. Trzeba mieć twarde dowody żeby sądzić że uzywane ubranka to nosicielstwo chorób skórnych po wypraniu ,prasowaniu, i Bóg wie co jeszcze.Gdybać można sobie zawsze...Zastanawia mnie jak piorą w szpitalach np.pościel??No chyba się nie da wyżej niż 100st celcjusza:-) i proszki mają takie superaśne??

royanna ja sie nie unoszę tylko pytam kto mi da gwarancje że te ciuszki zostały odkażone i są bezpieczne??!????!!

cleo - pierzesz ciuszki dziecka w 100stopniach...? intersujące
Dobra, dajmy już spokój bo to chyba do niczego nie prowadzi....

reklama
royanna ja sie nie unoszę tylko pytam kto mi da gwarancje że te ciuszki zostały odkażone i są bezpieczne??!????!!

cleo - pierzesz ciuszki dziecka w 100stopniach...? intersujące
Dobra, dajmy już spokój bo to chyba do niczego nie prowadzi....
A gdzie ja napisałam że ciuszki piore w 100st????

Do góry