reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

czyli te tabletki co dalas link moga byc tez do tych elektrycznych sterylizatorow??
te tabletki nie sa do sterylizatorów tylko zamiast. Nalewasz do wiaderka czy miski zimnej wody i wrzcasz tabletkę. Jak sie rozpuści wkładasz do tego wszystko co chcesz wysterylizować i czekasz chyba 15 minut. Ja uzywałam tabletek jak byłam z chorym synem w szpitalu i nie miałam jak sterylizować. Z tej serii sa tez plyny do sterylizacji np podłogi (choć ja uważam to za przesadę) i chusteczki - super w podróży.

reklama
(...)
U mnie są podobne ceny - jak jest nowy towar, to jest po 45 zł, a w najtańszy dzień 12 zł (jeszcze niedawno było 10). Naprawdę się opłaca tam robić zakupy, ale wiadomo - niektórzy się brzydzą, albo nie mają cierpliwości do grzebania. Ja jestem z tych beznadziejnie uzależnionych ;-)
U nas do niedawna bylo 7zl/kg teraz 10zl. Nie wiem jak jest w innych. Ten jeden sobie upatrzylam i jest ok. A wiem, ze innych ciuchbudow jest masa w miescie:tak:, tylko gdzie...
Ja nie uwazam, ze to obrzedliwe. Co za roznica, czy dostane uzywane, czy kupie uzywane-na to samo wychodzi. A jak nie ma skad dostac, to najlepsze wyjscie. I czesto firmowki sie trafia, np H&M, nawet w najtanszy dzien. Ja tez jestem uzalezniona-jak juz tam wejde, to zawsze sporo kasy zostawie...Ciekawe czy we wrzesniu tez dam rade tam siedziec;-):-D- z tym duzym brzuch:-D

A nizej fotka kurteczki-reszte pokaze kiedy indziej, bo mam zapakowane. A ona byla na wierzchu:-)

Proszę bardzo :-) Chciałam zrobić zakupy na zimę, bo mam mało ciepłych śpioszków. Mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarami. Bardzo się cieszę z tego niebieskiego śpiworka (czy co to jest) - jest z miękkiego polarku, myślę, że będzie idealny po kąpieli. Szkoda, że tylko jeden :happy2: Do tego jeszcze wygrzebałam 4 kaftaniki i jedną bawelnianą czapeczkę dla noworodka. Jestem zadowolona z zakupów, ale myślałam, że się wykończę - jednak takie grzebanie to dla mnie zbyt duży wysiłek :-(
sliczne ciuszki:-)
A nizej fotka kurteczki-reszte pokaze kiedy indziej, bo mam zapakowane. A ona byla na wierzchu:-)

piekna kurteczka ile kosztowala??

Royanna śliczna kurteczka! Ja mam fioła na punkcie maleńkich kurteczek. Mam dwie - granatową i beżową, kiedyś się nie powstrzymałam (jeszcze przed ciążą) i kupiłam bo były takie słodkie :-) Teraz się przydadzą, chociaż pewnie będę wolała ubierać małe w kombinezony (wygodniej i cieplej).
Ja też się nie brzydzę - w końcu piorę te wszystkie ciuchy porządnie, a to, że noszone? Jak kupię coś w normalnym sklepie, to i tak po pierwszym praniu będzie wyglądało tak samo. Zresztą nie kupuję ubrań w zwykłych sklepach, bo po co mam wydawać np 40zł czy 60zł za byle bluzkę, skoro mogę mieć za 3 zł porządną firmówkę, która będzie lepiej się układała, będzie porządniej uszyta i do tego niepowtarzalna :happy2: A poza tym zaspokajam w ten sposób swój instynkt łowiecki :evil:

ja nie wiem czy zdecydowałabym się na rzeczy z drugiej ręki dla małego dziecka....
chyba bym się trochę bała.... nigdy nic nie wiadomo....:sorry2:
Dlaczego?? Wszystko się wypierze, wyprasuje, żadna bakteria tego nie wytrzyma:-) Ja się bardziej obawiam chorych ludzi na ulicy czy sklepie co będa zagladac do wózka niż czystych ubranek po jakimś bobasku. No ale jak kogoś stac na nowiutkie to tylko się cieszyć:-)

Gosiu, nie wiem, bo ja wtedy wydalam 40zl na 4kg ubran-2 wielkie reklamowy:-D. Kurteczka lekka, wiec pewnie wyszloby ok 2.5-3zl:tak:
no nie dobilas mnie to cena..ja tez chce taka kurteczke:-)
Dlaczego?? Wszystko się wypierze, wyprasuje, żadna bakteria tego nie wytrzyma:-) Ja się bardziej obawiam chorych ludzi na ulicy czy sklepie co będa zagladac do wózka niż czystych ubranek po jakimś bobasku. No ale jak kogoś stac na nowiutkie to tylko się cieszyć:-)

zgadzam sie:-)

reklama
Ja tez sie pod tym podpisuje:tak::-D

Do góry