reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A ja dzisiaj byłam w ciucholandzie :-) Za 13zł kupiłam całą siatę śpiochów, bo tego brakowało mi najbardziej. Nie mam pojęcia, co jeszcze będzie mi potrzebne, tzn ile sztuk czego i jakie rozmiary :-( Myślę, że to już wyjdzie w praktyce, jak małe przyjdą na świat. Na pewno muszę kupić jeszcze kilka czapeczek w różnych rozmiarach i różnej grubości i 2 kombinezony na zimę. Do tego kocyki, rożki, śpiworki i chyba będzie komplet jeśli chodzi ubranka i okrycia.

reklama
Możesz kupić tabletki sterylizujące jeśli będziesz karmiła piersią lub sterylizator na wodę jeśli karmienie butelką :) TABLETKI STERYLIZUJĄCE Milton ~~Sklep W-wa (648725930) - Aukcje internetowe Allegro
czyli te tabletki co dalas link moga byc tez do tych elektrycznych sterylizatorow??
nadal sie waham. Głównie dlatego, ze do tych ze stanów nie ma nosidełek i fotelików w tych samych kolorach. Więc musiałabym dokupić w innym kolorze : czarnym, granatowym albo bordo a nie bardzo będzie to pasowało. Fotelik to wiadomo niewielkie ma znaczenie kolor, no ale nosidełko będę woziła cały czas przez kilka miesięcy,
ja bym tak kupila ten ze stanow bo ma sliczny kollorek a nosidelka pouzywasz z pol roku i koniec:-)
a u mnie od wczoraj juz wozio stoi w domciu:-Dmusze tylko cyknac pare fotek i wkleic...tak sobie patrze na niego i ciesze sie jak glupi do sera...hehehe:-Dno wkoncu to nie male pieniadze a ile musialam sie nagadac i przekonywac swojego M:tak:tylko tak teraz mam popl na pol odcvzucia ze moglabym jeszcze poczekac bo ponoc kupujac wozek za wczasu cos sie tam zapesza:baffled:ah...ten moj charakterek..nigdy nie dogodzisz;-)
Anja nie marudz co masz zapeszyc??Dawaj lepiej zdjecia a nie marudzisz:-)
A ja dzisiaj byłam w ciucholandzie :-) Za 13zł kupiłam całą siatę śpiochów, bo tego brakowało mi najbardziej. Nie mam pojęcia, co jeszcze będzie mi potrzebne, tzn ile sztuk czego i jakie rozmiary :-( Myślę, że to już wyjdzie w praktyce, jak małe przyjdą na świat. Na pewno muszę kupić jeszcze kilka czapeczek w różnych rozmiarach i różnej grubości i 2 kombinezony na zimę. Do tego kocyki, rożki, śpiworki i chyba będzie komplet jeśli chodzi ubranka i okrycia.

Kurcze dziewczyny gdzie wy takie ciucholandy macie..ja tez chce:-)BUra prosze porobic zdjeccia dzisiejszym nabytkom plizz..ja tak lubie ogladac co nakupowalyscie:-)

Kurcze dziewczyny gdzie wy takie ciucholandy macie..ja tez chce:-)BUra prosze porobic zdjeccia dzisiejszym nabytkom plizz..ja tak lubie ogladac co nakupowalyscie:-)
Proszę bardzo :-) Chciałam zrobić zakupy na zimę, bo mam mało ciepłych śpioszków. Mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarami. Bardzo się cieszę z tego niebieskiego śpiworka (czy co to jest) - jest z miękkiego polarku, myślę, że będzie idealny po kąpieli. Szkoda, że tylko jeden :happy2: Do tego jeszcze wygrzebałam 4 kaftaniki i jedną bawelnianą czapeczkę dla noworodka. Jestem zadowolona z zakupów, ale myślałam, że się wykończę - jednak takie grzebanie to dla mnie zbyt duży wysiłek :-(

Proszę bardzo :-) Chciałam zrobić zakupy na zimę, bo mam mało ciepłych śpioszków. Mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarami. Bardzo się cieszę z tego niebieskiego śpiworka (czy co to jest) - jest z miękkiego polarku, myślę, że będzie idealny po kąpieli. Szkoda, że tylko jeden :happy2: Do tego jeszcze wygrzebałam 4 kaftaniki i jedną bawelnianą czapeczkę dla noworodka. Jestem zadowolona z zakupów, ale myślałam, że się wykończę - jednak takie grzebanie to dla mnie zbyt duży wysiłek :-(
Sliczne!!!
Ja jak chodze do ciucholandu to zawsze mnie rece bola od przerzucania sterty ubran. I spedzam tam przynajmniej godzinke. Ale warto. Ostatnio jak bylam to kupilam 4kg ubran dla obydwu synkow. I jedna sukieneczke z mysla, ze moze bedzie coreczka;-), ale bedzie dla lalki:-D. U mnie jest tylko taki problem, ze jest tam zawsze masa ubran dla dziewczynek, a dla chlopcow mniej:-(. Jak maja dostawe do 1kg kosztuje 50zl, a ostatniego dnia przed dostawa 10zl. Ja chodze(jak uda mi sie wyrwac samej bez synka-bo by sie zanudzil-raz na kilka miesiecy) w ostatni dzien, a i tak zasze cos ladnego wynajde. Ostatnio kupilam zieloniutka, grubiutka kurteczke sztruksowa na 62:-D-nie moglam sie oprzec:-D. Teraz pewnie wybiore sie we wrzesniu jak synek bedzie chodzil do przedszkola;-):-)

a ja cieszyłam się że po siostry synku będę miała ciuszki chociaż te uniweersalne kolory bo ona ma chłopca a u mnie dziewczynka ma być...
a tu co się okazuje.....
ona wszystko wywiozła już do pl.....:sorry2:
więc muszę liczyć sama na siebie.... na szczęście bratowa powiedziała mi że po jej córci ciuszki są w pl u mnie w domku więc jak przyleci do nas mama na listopad to spakuje dla mnie te które są ładniejsze (w sensie niepoplamione) i chociaż trochę będę miała:tak:

Sliczne!!!
Ja jak chodze do ciucholandu to zawsze mnie rece bola od przerzucania sterty ubran. I spedzam tam przynajmniej godzinke. Ale warto. Ostatnio jak bylam to kupilam 4kg ubran dla obydwu synkow. I jedna sukieneczke z mysla, ze moze bedzie coreczka;-), ale bedzie dla lalki:-D. U mnie jest tylko taki problem, ze jest tam zawsze masa ubran dla dziewczynek, a dla chlopcow mniej:-(. Jak maja dostawe do 1kg kosztuje 50zl, a ostatniego dnia przed dostawa 10zl. Ja chodze(jak uda mi sie wyrwac samej bez synka-bo by sie zanudzil-raz na kilka miesiecy) w ostatni dzien, a i tak zasze cos ladnego wynajde. Ostatnio kupilam zieloniutka, grubiutka kurteczke sztruksowa na 62:-D-nie moglam sie oprzec:-D. Teraz pewnie wybiore sie we wrzesniu jak synek bedzie chodzil do przedszkola;-):-)
Ja specjalnie poprosiłam mamę, żeby ze mną poszła i pomogła mi grzebać. Ale i tak długo nie wytrzymałam, bo zaraz zaczęły mnie łapać skurcze :-( Coś mi się wydaje, że to był mój ostatni wypad na szmaty w tej ciąży. Nie chciałabym urodzić na środku sklepu!
U mnie są podobne ceny - jak jest nowy towar, to jest po 45 zł, a w najtańszy dzień 12 zł (jeszcze niedawno było 10). Naprawdę się opłaca tam robić zakupy, ale wiadomo - niektórzy się brzydzą, albo nie mają cierpliwości do grzebania. Ja jestem z tych beznadziejnie uzależnionych ;-)

reklama
ja to myślę że nam to ostatnio wiatr w oczy:sorry2: i wszystko się chrzani i nic nie można załatwić np już....
chyba kupię łóżeczko jak najszybciej bo jeszcze mi wykupią... i już nie będzie....

Do góry