reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Ja bym najchętniej kupiła ten z ISOFIX ale ani mój ani męża samochód nie ma tych zaczepów - chyba, że zmienimy w przyszłości. Ja chyba tez z bazy zrezygnuję bo na tej stronie fotelik.info :: Często zadawane pytania piszą:

"Zasadniczo foteliki dla niemowląt spełniały swoją funkcję lepiej bez użycia bazy, niż z jej zastosowaniem. Wyjątek stanowiły foteliki z bazami ISOFIX, które zdecydowanie poprawiają jakość mocowania tych fotelików.
Ostatnie wyniki crashtestów pokazują jednak, że jakość baz montażowych uległa znacznej poprawie. Ale uwaga!!! Czasem ten sam fotelik bez bazy osiąga znacznie lepsze wyniki niż z użyciem bazy. Nie ma generalnej reguły. Wyniki dla konkretnego modelu sprawdzaj w testach."

reklama
Czesc dziewczyny :)

Tak wlasnie sie zastanawialam nad tymi bazami do fotelikow i faktycznie jaki jest sens kupowania bazy jak i tak trzeba by bylo fotelik przypinac jeszcze pasem...hmmm... Ja tez mam 2 auta i musialabym kupic pewnie 2 bazy jakbym sie na nie zdecydowala, bo jednym jezdze do poludnia na zakupy itp a drugi ktorym jezdzi tylko moj K jezdzimy popoludniu. Ale jestem ciekawa co Ci powiedza tam Riolcia i bedzie sie trzeba konkretnie zastanowic czy kupic ta baze czy nie.
Ja myslalam ze ona poprostu zmniejsza ryzyko wrazie jakiegos wypadku itd ale jezeli nie ma takiego zastosowania to nie bede wydawac kasy na nia. 5 minut wiecej w zamontowaniu mnie nie zbawi.

A wczoraj pojechalismy na zakupy i wkoncu pokupilam sobie troche ciuchow dla siebie wiec mam w czym chodzic hehe :) wykonczyly mnie te zakupy ale wypad udany.

Czesc dziewczyny :)

Tak wlasnie sie zastanawialam nad tymi bazami do fotelikow i faktycznie jaki jest sens kupowania bazy jak i tak trzeba by bylo fotelik przypinac jeszcze pasem...hmmm... Ja tez mam 2 auta i musialabym kupic pewnie 2 bazy jakbym sie na nie zdecydowala, bo jednym jezdze do poludnia na zakupy itp a drugi ktorym jezdzi tylko moj K jezdzimy popoludniu. Ale jestem ciekawa co Ci powiedza tam Riolcia i bedzie sie trzeba konkretnie zastanowic czy kupic ta baze czy nie.
Ja myslalam ze ona poprostu zmniejsza ryzyko wrazie jakiegos wypadku itd ale jezeli nie ma takiego zastosowania to nie bede wydawac kasy na nia. 5 minut wiecej w zamontowaniu mnie nie zbawi.

A wczoraj pojechalismy na zakupy i wkoncu pokupilam sobie troche ciuchow dla siebie wiec mam w czym chodzic hehe :) wykonczyly mnie te zakupy ale wypad udany.

fotelik zajmuje 2min w zamontowaniu w aucie albo mniej ja bazy nie kupuje:-)

Ja tez się obkupiłam w letnie ciuszki - na szczęście na lato nie musiałam wybierac w sklepach ciążowych tylko wzykłe sukienki i tuniki pokupowałam. Ale jak zrobi sie chłodniej to po spodnie już z pasem będe musiala się wybrać bo żadne z szafy w brzuszku sie nie dopinają ;-)

fotelik zajmuje 2min w zamontowaniu w aucie albo mniej ja bazy nie kupuje:-)

No to zabieram sie za szukanie fotelika :-) Teraz tylko poczekam do piatku zeby wybrac sobie kolorek z maxi cosi dla dziewczynki albo dla chlopca :-D i kupie faktycznie bez bazy, mniejszy koszt a jak piszecie ze sie je tak latwo przyczepia to widze ze bylby to zbedny wydatek.

Ja tez się obkupiłam w letnie ciuszki - na szczęście na lato nie musiałam wybierac w sklepach ciążowych tylko wzykłe sukienki i tuniki pokupowałam. Ale jak zrobi sie chłodniej to po spodnie już z pasem będe musiala się wybrać bo żadne z szafy w brzuszku sie nie dopinają ;-)

Ja mam jedne spodnie ciazowki, jeansy ale sa bardziej na chlodniejsze dni bo jeans jest dosc gruby i teraz bym sie zapocila. A teraz spodnie poprostu kupuje 2 rozmiary wieksze i nizsze w pasie, biodrowek typowych takich jak w Polsce raczej nie ma ale te z nizszym stanem wystarczaja. a jak siadam to guziczek poprostu odpinam jezeli wbija mi sie w brzucho.
A bluzki i sukienki wszystkie mam z normalnych sklepow tylko w wiekszych rozmiarach :-):-)

skoro mówicie że nie potrzebna to tez nie ma co wydawać na to pieniędzy....
patrzyłam na allegro i sama taka baza do footelika jest po 120zł....
jeśli byłaby konieczna ... kupiłabum ją....
ale nie kupuję.....
tyle że jeszcze chciałam spytać czy mają one zaczepki na pasy bezpieczeństwa...?
i czy mocuje się je bez problemu....
u nas w sklepie zwyklym baza ok 60-90 zl (mam tez skleroze i najdrozej 90zl) kosztowala a na necie o wiele drozej bylo... Kam popytaj w zwyklych sklepach :)

A teraz spodnie poprostu kupuje 2 rozmiary wieksze i nizsze w pasie, biodrowek typowych takich jak w Polsce raczej nie ma ale te z nizszym stanem wystarczaja. a jak siadam to guziczek poprostu odpinam jezeli wbija mi sie w brzucho. :-):-)
Klaudzia, tylko, żeby się zaraz nie okazało, że te wszystkie spodnie będą na Ciebie za małe! Ja też miałam jedne większe i już od 2 tygodni nie zapnę ich w pasie... Przed ciążą nosiłam rozm.36, a te spodenki były 42. Dlatego teraz już kolejnych nie kupuję. Zresztą i tak prawie w ogóle nie wychodzę z domu, więc nie potrzebuję zbyt wielu ciuchów...

Klaudzia, tylko, żeby się zaraz nie okazało, że te wszystkie spodnie będą na Ciebie za małe! Ja też miałam jedne większe i już od 2 tygodni nie zapnę ich w pasie... Przed ciążą nosiłam rozm.36, a te spodenki były 42. Dlatego teraz już kolejnych nie kupuję. Zresztą i tak prawie w ogóle nie wychodzę z domu, więc nie potrzebuję zbyt wielu ciuchów...
Ja albo w dresowych śmigam albo w legginsach. Do tego tuniki, które noszę od lat paru :)

reklama
uwaga!!!!
KUPIłAM KOSTIUM!!!!!!!
teraz czas na fanfary :-)
i co ciekawe zmieściłam się w 42:szok:

a tak wogóle to wróciłam obkupiona w dziecięce ciuszki hihi dla obu moich chlopaków. jeszcze chwila a bym kase na wczasy w sklepie dziecięcym przepuściła. rafiłam na super przeceny w besta plus.
cześć, no własnie kostium kąpielowy!!! Masz już upatrzone jakieś sklepy?
kupilam w Gatta. Poszukam, może znajde na necie

ja w zeszłym tygodniu obeszłam ciuchlandy i zaopatrzyłam sie w sporo ciuchów ciązowych na lato za 50 zł

Do góry