reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

ok... mam plan....
umówiłam się z teściową na jutro, przyjdzie na cały dzień do Kuby, a ja śmigam do stolicy kupic kostium!!!
Mam nadzieję, ze się uda :sorry2: tym razem
nie wiem tylko czy dam radę takim zakupom, pewnie po godzinie będę marzyła tylko o tym by przespać się na jakiejś ławce, ale trudno za 6 dni jadę nad może, przecież w czymś muszę chodzić po tej plaży.

cześć, no własnie kostium kąpielowy!!! Masz już upatrzone jakieś sklepy?

reklama
bardziej podoba mi się ten 2 z tych dwóch...ale jednak wybiorę któryś z wcześniejszych...
a łóżeczko też to oglądałam
ale znalazłam już mój link :
ŁÓŻECZKO KOJEC BABY DESIGN MELODY ESPIRO WYS=0 (644509121) - Aukcje internetowe Allegro
my kupujemy takie ...bo wg mnie wygląda na stabilniejsze... nawet jak bratowej tamto pokazałam to powidziała że wygląda jakby miało zaraz się rozsypać:sorry2:

łózeczko takie jak ja se wybralam :) i juz pewnie nie zmienie zdania :) moja siostra ma model z 2008 roku i jest bardzo zadowolona :)

Ka...M baza jest wpieta na stale do auta tzn jest przypieta pasami samochodowymi a jak chcesz fotelik przymocowac do bazy to dziala to na zazadzie zatrzasku...maluch wtedy jest przypiety pasami z fotelika:-)mam nadzieje ze jakos logicznie to wytlumaczylam:-)

Wydaje mie się, że nie masz racji - byłam na warsztatch dla przyszłych mam o wózkach i fotelikach. Zwrócili nam uwagę, że sprzedawcy czesto mówią, że nie trzeba już fotelika dodatkowo dopinac pasami jezeli jest ta plastikowa baza a to nie prawda - jedyne foteliki które się tylko wpisna to te z bazą ISOFIX (ale do tego musi byc odpowiednio przystosowany samochód). Przy fotelikach z bazą plastikowa trzeba dodatkowo pas przeciągnąć za fotelikiem. Ale nie uperam sie przy tej teorii - jak pojadę na zakupy do tego sklepu to się upewnię ...

A tu jest kilka porad - m.in dlaczego nie kupować fotelików używanych i bez przetestowania fotelik.info :: Często zadawane pytania

http://www.allegro.pl/item660542440_graco_rittenhouse_fotelik_samochodowy_baza.html
Wydaje mie się, że nie masz racji - byłam na warsztatch dla przyszłych mam o wózkach i fotelikach. Zwrócili nam uwagę, że sprzedawcy czesto mówią, że nie trzeba już fotelika dodatkowo dopinac pasami jezeli jest ta plastikowa baza a to nie prawda - jedyne foteliki które się tylko wpisna to te z bazą ISOFIX (ale do tego musi byc odpowiednio przystosowany samochód). Przy fotelikach z bazą plastikowa trzeba dodatkowo pas przeciągnąć za fotelikiem. Ale nie uperam sie przy tej teorii - jak pojadę na zakupy do tego sklepu to się upewnię ...

A tu jest kilka porad - m.in dlaczego nie kupować fotelików używanych i bez przetestowania fotelik.info :: Często zadawane pytania

to na jakiej zasadzie w takim razie baza jest przymocowana do siedzenia w aucie skoro bas samochodowy musi isc jeszcze przez fotelik??ja sie spotkalam z bazami ktore sa przypiete pasami samochodowymi a fotelik tylko nakladalo sie na baze..skoro piszesz ze fotelik tez trzeba pasem samochowoym przyczepic to jakki jest sens posiadania bazy wtedy??
ja mialam do czynienia z takimi bazami w usa http://www.allegro.pl/item669385342_baza_graco_do_fotelikow_junior_baby.html ktore byly przypiete pasami samochodowymi a fotelik tylko sie wpinalo w baze...http://www.allegro.pl/item660542440_graco_rittenhouse_fotelik_samochodowy_baza.html

Ostatnia edycja:
łózeczko takie jak ja se wybralam :) i juz pewnie nie zmienie zdania :) moja siostra ma model z 2008 roku i jest bardzo zadowolona :)

Ja mam pytanie do dziewczy, które zdecydowały się na łóżeczka turystyczne - skąd taki wybór? Przecież w tej cenie mozna znaleźć normalne, tradycyjne łóżeczko dziecięce. W jednym z programów dla mam (nie pamiętam czy na TVP1 czy na TVN Style) słyszałam wypowiedź, że powinno stosowac się je tylko w podróży i przez krótki czas. Sa dwa główe powody - siatka bardzo przeszkadza dzieciaczkowi w obserwowaniu otoczenia i może prowadzić do wad wzroku, a druga to szczebelki zamontowane w normalnych łózkach pomagaja dziecku w siadaniu i wstawaniu. Myślałam, że chodzi o koszt, ale jak zobaczyłam cenę to się zdziwiłam...

Ja mam pytanie do dziewczy, które zdecydowały się na łóżeczka turystyczne - skąd taki wybór? Przecież w tej cenie mozna znaleźć normalne, tradycyjne łóżeczko dziecięce. W jednym z programów dla mam (nie pamiętam czy na TVP1 czy na TVN Style) słyszałam wypowiedź, że powinno stosowac się je tylko w podróży i przez krótki czas. Sa dwa główe powody - siatka bardzo przeszkadza dzieciaczkowi w obserwowaniu otoczenia i może prowadzić do wad wzroku, a druga to szczebelki zamontowane w normalnych łózkach pomagaja dziecku w siadaniu i wstawaniu. Myślałam, że chodzi o koszt, ale jak zobaczyłam cenę to się zdziwiłam...
No i czy w turystycznych są dobre materace ?

to na jakiej zasadzie w takim razie baza jest przymocowana do siedzenia w aucie skoro bas samochodowy musi isc jeszcze przez fotelik??
QUOTE]

tym samym pasem - wydaje mi się, że to jest kwestia przełożenia pasa przez fotelik tylko w jednym miejscu (z tyłu, mniej wiecej w połowie siedzenia). ale tak jak pisałam wcześniej - spytam się tego sprzedawcy przy najbliższej okazji czyli w środę.

to na jakiej zasadzie w takim razie baza jest przymocowana do siedzenia w aucie skoro bas samochodowy musi isc jeszcze przez fotelik??
QUOTE]

tym samym pasem - wydaje mi się, że to jest kwestia przełożenia pasa przez fotelik tylko w jednym miejscu (z tyłu, mniej wiecej w połowie siedzenia). ale tak jak pisałam wcześniej - spytam się tego sprzedawcy przy najbliższej okazji czyli w środę.

ok spytaj sie bo to mnie zaciekawilo..ja widzialam jak taki fotelikbyl tylko wpiety w baze bez pasow...ja sama nie zamierzam kupowac bazy bo to dla mnie zbedny wydatek...a Ty jaki chcesz fotelik jaka firma i czy z baza??Aha jak bedziesz w tym sklepie to spytaj jakie ma znacczejnie baza do fotelika skoro i fotelik trzeba przypiac pasami samochodowymi...

reklama
ok spytaj sie bo to mnie zaciekawilo..ja widzialam jak taki fotelikbyl tylko wpiety w baze bez pasow...ja sama nie zamierzam kupowac bazy bo to dla mnie zbedny wydatek...a Ty jaki chcesz fotelik jaka firma i czy z baza??Aha jak bedziesz w tym sklepie to spytaj jakie ma znacczejnie baza do fotelika skoro i fotelik trzeba przypiac pasami samochodowymi...
Poczytałam trochę w necie o fotelikach i wydaje mi się, że baza jest tylko po to, żeby szybciej "zamontować" dziecko w aucie. Ja kupuję bez bazy. Chociaż gdybym miała nadmiar kasy to pewnie bym kupiła i bazę. Ale i tak mamy 2 samochody, więc musielibyśmy kupić 2 bazy :)

Do góry