reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

To łóżeczko tez mi się podoba. Zobaczymy... Jeszcze jest ciut czasu żeby się zastanowić... Co do wózków to mówiąc szczerze najbardziej chciałabym Tako Jumper X ale to zależy ile pieniażków uzbieramy i czy starczy nam na niego...
wolałanbym żebyś link podesłała:tak: bo u mnie z pmięcią w ostatnim czsaie nie bardzo.... i nie pamiętamm jak wyglądają rzeczy po nazwach....:-p
a wogóle to nawet niepamiętam gdzie kluczyki od auta zostawiam... hehe a co tu o wózkach mówić których nazw jest baaardzo dużo....;-)

reklama
Milencia wogóle to ofglądam te nasze wózki dzisiaj i przyjżyj sie ten Twój
KING ACTIVE + FOTELIK + GRATIS !!! 32 KOLORY !!! (649443292) - Aukcje internetowe Allegro
a jeden z tych co ja dawałam na nie linki
NAJBARDZIEJ EKSKLUZYWNY POLSKI WÓZEK - FULL OPCJA (621506194) - Aukcje internetowe Allegro
nr 15 porównaj że są identyczne....:-D chyba mamy taki sam gust....

tylo zastanawimnie jedna rzecz dziewczyny....
bo jak widzę te foteliki niby samochodowe że są w zestawie...
a patrzę na fotelik mojej siostry to on wygląda całkiem inaczej...
bo jest taki bardziej stojący i ma funkcję ze jak dziecko zaśnie to na tym stojaczku niby się naciska coś i fotelik zsuwa się na tryb leżący.... a te nie mają podstawy i pewnie całe je trzeba będzie przeciągnąć dołem bardziej do góry żeby dziecko spało w pozycji leżąej...
mam nadzieję że ktoś zrozumiał co mam na myśli...

chodzi mi mniej więcej o taki fotelik
http://www.allegro.pl/item670800843_bb_fotelik_espiro_optima_0_25_kg_baby_design.html
i czy taka baza jest w zestawia , czy trzeba ją dokupić....
żeby po prostu nie kupować dodatkowego fotelika....
http://www.allegro.pl/item657952235_fotelik_neo_z_baza_espiro_dla_wymagajacych.html

Ostatnia edycja:
tylo zastanawimnie jedna rzecz dziewczyny....
bo jak widzę te foteliki niby samochodowe że są w zestawie...
a patrzę na fotelik mojej siostry to on wygląda całkiem inaczej...
bo jest taki bardziej stojący i ma funkcję ze jak dziecko zaśnie to na tym stojaczku niby się naciska coś i fotelik zsuwa się na tryb leżący.... a te nie mają podstawy i pewnie całe je trzeba będzie przeciągnąć dołem bardziej do góry żeby dziecko spało w pozycji leżąej...
mam nadzieję że ktoś zrozumiał co mam na myśli...

chodzi mi mniej więcej o taki fotelik
bb* fotelik Espiro OPTIMA 0-25 kg * BABY DESIGN (670800843) - Aukcje internetowe Allegro
i czy taka baza jest w zestawia , czy trzeba ją dokupić....
żeby po prostu nie kupować dodatkowego fotelika....
fotelik NEO z BAZĄ * ESPIRO * dla wymagających (657952235) - Aukcje internetowe Allegro
ja rozumiem o oc Ci chodzi. ALe żaden z tych małych fotelików nie ma takiej regulacji. To jest pozycja kołyskowa, tak na pół leżaco. I to wszystko sa foteliki mniej więcej takie jak ten drugi link, bo ten pierwszy jest już dla starszych dzieci, takich, które umieją siedzieć. Nie posadzisz przeciez noworodka. Co prawda na niektórych z tych dużych fotelków jest napisane, ze sa od urodzenia, ale nie bardzo wiem jak producenci to sobie wyobrażają. Mój starszy ma już taki duży fotelik, a w instrukcji jest napisane, ze dla noworodka montujemy tyłem do kierunku jazdy, a dla starszego dziecka przodem. Niby mozna zrobić półleżąco w tym dużym, ale to takk naprawdę jest tylko lekkie odchylenie plecków. Z pewnością dla noworodka się nie nadaje. Pomijając pozycję, pasy nie będą pasować na takiego maluszka, nawet te, które mają regulację wysokości.
Jesli zależy ci na bezpieczeństwie musisz kupić najpierw ten mały. Na allegro można kupić nawet używany za niewielkie pieniądze. No i nie musi być niewiadomo jakiej marki.

Mnie tez sie wydaje ze w takim większym będzie niewygodnie noworodkowi:tak: No i racje ma Kikolek że takie malenkie to sie tylem do kierunku jazdy wozi.
Ja mialam taki zwykły bez żadnej podstawy i sprawdzil sie dobrze, bo maluszek i tak na pol leząco musi byc, szybko sie przymocowuje pasami, no i spelnia role kolyski w domu, pozniej dawalam w nim pierwsze soczki i deserki. Lepiej jednak sprawdzic zeby byl dosc miekki bo niektore to są strasznie twarde

ja mam mniej więcej taki
CHICCO fotelik nosidełko krata ideał ! (675397774) - Aukcje internetowe Allegro
dostalam od znajomych. Nawet mam 2. Chyba jeden muszę na allegro wystawić
niestety jest dośc twardy, ale dla noworodka podkładałam jeszcze pod dupke podusię, bo i tak był troszkę za duży, a pod łepek i plecki dokupiłam w smyku taka sppecjalna poduszeczkę z ograniccznikiem żeby łepek na boki nie latał. Pod dupkę też były ale były okropnie drogie a że podobne do zwykłej poduszeczki to zaoszczędziła troszę

Ja chcialabym fotelik z maxi cosi bo pasuje do ramy buzza. Ale kupie pewnie uzywany zeby byl tanszy. Tez sie zastanawialam czy musi miec ta podstawe do auta, ale jak piszecie ze mozna normalnie mocowac no to sie ciesze :tak: no chyba ze jest bezpieczniej z ta podstawa ? To wtedy napewno taka dokupie albo popatrze za zestawem fotelika + podstawa ?

szczerez mówiąc to nie wiem czy jest bezpieczniej z ta podstawą, bo 2lata temu te najmniejsze foteliki wcale nie mialy tych podstaw. Tylko mai-cosi miał bazę. A teraz to nawet bym nie wiedziała jakbyście nie napisaly, bo mam te foteliki, więc się nie interesowałam.
Raczej i tak bym bazy nie dokupywała, bo sama samochodu nie mam i najwyżej teśc mnie czasem wozi do jakiegos learza, wiec się nie opłaca

reklama
kilolek na cenie mi nie zależy ... tylko chodziło mi o tą podpórkę... czy potrzebna ona czy nie.... bo fotelik zapewne kupię w zestawie z wózkiem:-)

azza ja też oglądałam taki wózek jak Ty .. śliczny jest:tak:
moja znajoma ma i jest zadowolona z niego:tak:

Do góry