reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
A moglybyscie polecic cos co moglabym kupic w Polsce typu jakies masci w aptekach, kremy dla mnie i dla dzidziusia po porodzie i do pielegnacji itp? ;-)
I moze jeszcze jakies inne rzeczy jakie wam przyjda na mysl? oprocz podstawowych rzeczy typu ubranka itp.

Po porodzie duzo kosmetykow dla malenstwa niepotrzebujesz:tak:
Ale ja dla mnie niezastopiony w pielegnacji pupy oczywiscie na odparzenia byl BEPANTHEN masc bo jest tez krem,ale masc mozesz wykorzystac do pielegnacji np popekanych piersi w trakcie karmienia,przyspiesza gojenie .W niemczech jest wiec i w angli napewno bedzie ale napewno drozszy.
TANTUM ROSA (niewiem czy dobrze napisalam) jest to proszek do rozpuszczania w wodzie,zeby podmywac sobie dol po porodzie przyspiesza gojenie.Chwala jeszcze SUDOCREM na pupe dziecka nieuzywalam,bo zawsze bepanthenem smarowalam,ale mala puszeczke mozesz sobie kupic.Mialam jeszcze cos do kompania na sucha skore dla dzidzi niepamietam jak sie to nazywalo jak mi sie wspomni napisze,chyba ,ze dziewczyny napisza :tak:
Ja zawsze uzywalam dla malego kosmetykow penathena jak dla mnie rewelacja,mialam plyn do mycia od stop do glow,balsam lawendowy,krem do twarzy i do pupy.I wsumie tyle tego z kosmetykow u mnie bylo

a ja kupuję na początek Linomag najzwyklejszy, niedrogi, koleżnaka -mama 2 -ki dzieci, poleca, a sama też go używałam po wypadku, zwykły niewymyślny kosmetyk, do tego zwykłą oliwke bez dodatków
coś w tym stylu Oferta drogerii Rossmann - zobacz kosmetyki, perfumy i wiele innych!,kumpela za rok czasu dwie te (albo podobne)oliwki zużyła i bardzo sobie chwali i na początek samo mydełko bambino, żadnych szamponów itp. , tak mi doradzono i chyba tak zrobie:happy2:

Ostatnia edycja:
sudocrem jest dobry i warto mieć na wszelki wypadek... jeśli chodzi zaś o kosmetyki to dobre są z serii OILLATUM nie wiem czy dobrze napisałam, ale są dwie firmy o podobnej nazwie i obie mają dobre kosmetyki dla wrażliwej skóry, jedna jest droższa druga tańsza. jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy napiszę

sudocrem jest dobry i warto mieć na wszelki wypadek... jeśli chodzi zaś o kosmetyki to dobre są z serii OILLATUM nie wiem czy dobrze napisałam, ale są dwie firmy o podobnej nazwie i obie mają dobre kosmetyki dla wrażliwej skóry, jedna jest droższa druga tańsza. jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy napiszę

O to mi chodzilo,wlasnie plyn do kompieli mialam :tak:Chyba z tej drozszej firmy bo kupowalam w aptece i niebyl zatani:tak:Jak na taki kosmetyk

Milencia wózek prześśliczny ... zapisałam go sobie.... hehe może też taki kupię ... ale raczej bordo i róż... bo będzie dziewczynka....
chociaż bardziej podobają mi się błękity... w sumie łóżeczko chcę turkusowe... więc może wózek też coś pod ten kolorek wybiorę....;-)
jak do tej pory zastanawiałam się nad jednym z tych wózków...
NAJBARDZIEJ EKSKLUZYWNY POLSKI WÓZEK - FULL OPCJA (621506194) - Aukcje internetowe Allegro
3w1 Wózki SHAFT wózek TAKO + fotelik sam.0-13kg (629958092) - Aukcje internetowe Allegro
Jumper X 3w1 TAKO WYS.0 ZŁ - OD PRODUCENTA (651083045) - Aukcje internetowe Allegro
SPORTOWY GABI-3+fotelik+ PRODUCENT-k.pompow. (624084271) - Aukcje internetowe Allegro
ale jeszcze się nie możemy zdecydować...Twój też musze pokazać D.... :tak:
a powiedz jak płaciłaś za niego??znaczy gdzie i w jakiej walucie....:-)

Widzę, że masz taki gust jak ja. Wszystkie te wózeczki mam dodane do obserwowanych :))) Jakby co to mam jeszcze dwa w obserwowanych: NOWOŚĆ! Wózek wielofunkcyjny+fotelik MAX LANSER (627565604) - Aukcje internetowe Allegro oraz 7w1 Murano BEBETTO - wózek głęboki dziecięcy (639764585) - Aukcje internetowe Allegro Może też Ci się spodobają...

Jeśli chodzi o łóżeczke turystyczne to ja też chcę turkusowe: http://allegro.pl/item627069650_kojec_lozeczko_sun_wibracja_lampka_hurt_6_kolor.html

Ostatnia edycja:
Wreszcie mniej więcej skończyliśmy pokoik dziecięcy. Brakuje jescze firanek, dywanika, regału i oczywiście łóżeczka ale reszta juz jest. Jak obiecałam cyknełam foty.

Załączniki

• Zdjęcie089.jpg
    Zdjęcie089.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 64
  • Zdjęcie090.jpg
    Zdjęcie090.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Do góry