reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Gawit a ja myślałam że to będzie kwestia max. kilku miesięcy:szok:

Kilolku ja kupiłam w hurtowni zabawek podróbkę za 30 zł, ale ostatnią, teraz mają same oryginalne za 100 zł:szok:

reklama
Dziewczyny jakie macie pomysł na prezenty dla facetów ?? Bo u mnie pustka w głowie...

A jeśli chodzi o dzieci to może was zainteresują takie gry:
Brawo Karotka (z tej serii są też inne) http://www.petronela.pl/liscianigiochi/brawo-karotka-mowiaca-magiczna-marchewka-od-3-roku-zycia.html
Trefl:
http://sklep.trefl.com/farma.html
albo "lody" czy "pizza"

Czy któraś z was ma może matę do tańczenia dla dzieciaków ? Znalazłam jakąś taką FP, nieźle droga oczywiscie:
http://cudownaplaneta.pl/pl/fisher-price-mata-do-tanczenia-r8141-allegro.html?partner=1984

Mam sporo pomysłów ksiażkowych - szczególnie na takie ksiązki do ogladania i opowiadania, jeśli jesteście zainteresowane to później powklejam.

No i jeszcze jedna ważna sprawa - jakie prezenty na mikołaja dostają dzieci w przedszkolu, co się sprawdza ? bo jestem w "trójce" i musze coś wymyślić. Najpierw myślalam o takiej grze trefla ale koleżanka słusznie stwierdziła, ze tym się dzieci nie będa mogły od razu pobawić. w innej grupie kupują takie ceramiczne słoniki skarbonki do malowania, ale u nas w gupie jest dużo dzieci niespełna 3-letnich i myslę, ze one tych prac plastycznych już mają dośc, w dodatku słonik moze się łatow stłuc.. moze jakieś ksiażeczki z zadaniami i naklejkami ?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki to jak z workami, bo wiem że kupowałyście hehe ;-)

Agrafka
my stwierdziliśmy że prezenty są bez sensu i zamiast tego dzieci na mikołaja jadą do kina. No ale to już podstawówka.

Ale dla takich maluchów to myślę że książeczki z naklejkami to fajna sprawa :-) Julka w przedszkolu zwykle dostawała misie, lalki, chłopcy auta, no i dużo słodyczy.

Agrafka - mamy matę tylko nie fishera, dziewczynom podoba się na moment, tańczenie im jakoś idzie, ale ... zdobywa się punkty łapiąc pewne rzeczy, a one jeszcze nie kapują co należy nadusić, więc kręcą się w kółko, czasami trafią na wyłączenie gry. Druga jak gdyby gra to bieg na ileś tam metrów, też muszą na czujniki stawać, by ludek biegł... dla nich jeszcze za dorosłe wg mnie.;-)Jest to mata overmaxa ;)
Dziunka - nie pomogę z tymi workami;-)

AGRAFKA ja też w trójce u Julki jestem, no i dziewczynkom kupujemy głowy do stylizacji a chłopcom roboty typu lego, no i słodycze.
Natomiast u Igora nie wiem co mamy wymyślą ale pewnie samochody i lalki- standard bo też małe dzieciaczki.
Wiem jedno , że Igor nie ważne co dostanie będzie przezadowolony, natomiast Julka na 100 % będzie kręcić głową bezwzględu na to co by nie dostała:dry:. Bo wiadomo jej się marzą prezenty drogie i reklamowane w tv a w przedszkolu budżet skromny bo po 25 zł sie składamy. Ja myślę że wystarczy, bo jeszcze dostanie w domu od babć, cioć i od nas.:tak: Choć szczerze powiem że razem z moim dochodzimy do wniosku że nie powinnismy juz nic dzieciakom kupować bo dostana tak czy siak prezenty, a i tak zabawek cała masa.

U nas cąłe przedszkole dostaje to samo tzn chłopcy co innego, a dziewczynki co innego ale nie ma podziału na grupy. W zesżłym roku chłopcy dostali transformersy a dziewczynki jakies laleczki. To na 6 grudnia na spotkaniu z Mikołajem a na Wigilii przedszkolnej dostali po wielkiej reklamówie slodyczy i owoców.

Agrafka dla mojego M standardowo super pomysłem jest płyta z dobrym jazzem lub książka. Ostatnio spodobał mu się kupon na pedicure :)

Dzisiaj kumpela wpadła między innymi z parasolami dla dzieciaków, 15zł/szt :-) fajne z "automatem" - Asia ma z Dorą, Julia z księżniczkami, a Miłkowi wzięłam z jakąś tam kreskówką, chyba Ben10. Do każdej parasolki gwizdek.:tak: Dziewczyny, jaki szał! Gdybym to wiedziała to bym schowała przed dzieciakami i zostawiłabym jako prezent na 6 grudnia.

Każde ze swoim parasolem poszło wieczorem na cmentarz powtarzając co chwilę "Mamo, pada deszcz chyba, o już kropi" :-D;-D nie muszę dodawać że niebo było gwiaździste ;-)

reklama
Martolinka, ja chyba własnie też płytę kupię, bo ksiązki M czyta na czytniku elektronicznym :/.
Jeśli chodzi o prezenty wprzedszkolu to u nas Rada Rodziców kupuje gwiazdkowe takie za około 50 zł, a mikołajki robimy w obrębie grup. I ustaliliśmy że nie bedzie w prezentach słodyczy, na Mikołajki dzieci dostaną tylko od przedszkola po jajku niespodziance. Słodyczy i tak się w domu najedzą :)

Ja na tego mikołaja własnie nie chciałabym zadnych laleczek ani samochodów kupowac bo tego każde dziecko ma w domu tonę i tylko się pałęta. Najbardziej bym chciała teraz kupić ksiązeczkę z naklejkami i zadaniami, najlepiej jakąś świąteczną mikołajową i np. takiego wigibajtka: Wygibajtek.
Od poniedzialku w Leclercu powinny już się zacząć święta wiec pójde tych książeczek poszukać. Póki co znalazłam taki fajny kuferek: M

Ostatnia edycja:
Do góry