reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Dziewczyny, powoli zaczynam robić listę pomysłów na prezenty na nadchodzące urodziny i święta.
Na razie dla Ali mam:
- pościel z Dorą
- znikopis, bo stary zniszczony
- jakaś gra planszowa albo inna, ale nie mam jeszcze pomysłu..
- książka w stylu pierwsza encyklopedia albo ksiażki o tym jak coś jest robione, bo ja to ostatanio bardzo interesuje

innych pomysłów póki co brak :/

reklama
Dzięki Dziunka :)
ja kupiłam Ali loteryjkę "gdzie jest żabka" z granny i taką grę "mała mysz, duża mysz" też z granny ale szału nie ma, jeszcze trochę za trudna. A ta loteryjka chyba ją nudzi.

właśnie myslałam o jakiejś takiej grze jak ten potwór tylko nie wiem czy ala nie bedzie się tego bała, ona isteryczka jest.
Myślałam też o takim klasyku Grzybobranie, podobno maluchy lubią. A moze Spadajace małpki?

Antek zupełnie do puzzli , gier nie ma cierpliwości. W planach mam zakup takiej pierwszej encyklopedii dla dzieci. Takiej typowo dziecięcej , najlepiej dotyczącej maszyn budowlanych , dinozaurów lub pojazdów uprzywilejowanych ;-) do tego jakiś gadżet z Franklinem i bedzie ok

Myślałam też o takim klasyku Grzybobranie, podobno maluchy lubią. A moze Spadajace małpki?

My mamy spadające małpki, ale Asia jeszcze nie za bardzo lubi grać, raczej woli psuć nam zabawę ;-)
Ale gra jest świetna.
Grzybobranie też mamy, ale Julka głównie zabiera ją do babci i z nią gra, nauczyła się rozpoznawać grzyby! Ale nie wiem czy dla naszych maluchów się nadaje.

Dzisiaj w biedronce KETCHUP HEINZ za 4,99zł 855ml. Oraz płyn do okien Clin duży i chyba za niecałe 4 zł.

Ja nie kupiłam z tego nic. Ketchup to u nas każdy ma ulubiony (Asia kotlin czosnek z bazylią, Julia z A włocławek, a ja tylko pudliszki uznaję :-D ) więc nie będę ryzykować, a z kolei płyn do okien też mam swój ulubiony i innych nie kupuję ;-)

u nas marcel nie ma raczej cierpliwosci do puzzli, klocków czy kolorowanek ale sadze ze dla odmiany kupie mu coś w stylu spadających małpek, tego ciasteczkowego potwora lub cos takiego ZBUDUJ MUR, SPADAJĄCE CEGŁY + KOTEK, GRA RODZINNA (2563424845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. albo jeszcze poszperam ;p
Do tego własnie nie wiem czy lepiej znikopis czy tablice kredowo-magnetyczną z zestawem alfabetu i cyfr.
Ostatnio fascynują go kształty, liczenie i powoli alfabet - oczywiscie nieskładnie ale jakies próbuje wyliczac ;p
Takze sadze ze coś w tym stylu bo samochodów, torów na wyścigi itp ma ogrom.....

Albo ostatnio myślałam tez nad takim czyms GRA PLAŻOWA - PIŁKA + DWIE ŁAPKI NA RZEP (2618754340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Marcel bardzo lub zabawy ruchowe, a jak juz w grupie to super :) Wiec byłoby fajne, tak sądze. Ma kilka drogich zabawek, zestawów ale sie tym nie bawi tak fajnie i tak często jak najprostszymi i najtańszymi ;p Ostatnio już tydzień robi furore zwykła piłka do skakania. Przetestował ją ma wszystkie mozliwe sposoby, pierwszy dzien do granic sił, aż stękał ;-)

Dawajcie, dawajcie te Wasze propozycje, bo sama pomysłu to nie mam, u nas na razie gry nie istnieją, jedną mają planszówkę z kostką, ale na razie też rzucona w kąt... Zastanawiam się nad innym prezentem, ale ... w związku z tym iż pogoda może być kiepska, na dworzu zbytnio się nie pobędzie , może w ramach prezentu jakiś karnet na plac zabaw, by się wyszalały.. bo moje to niestety kochają ruch. Zastanawiam się też nad karnetem na basen, ale pomyślę nad tym w październiku, bo na razie muszę opanować temat zajęć dodatkowych i płatności...:zawstydzona/y:

reklama
DZiunka ten Heinz keczup to robi Pudliszki;-)ja kupiłam wielka butla się opłaca..no i wydałam swój przydział dziś 250 zł...ale fajnie się tak obkupić:-Ddla każdego coś dobrego a co!;-)

ja nie wiem co na urodzinki dla Igiego...chcemy łóżko...i pewnie jakąś zabawkę ale nie wiem co i jak ....jak zwykle spontan jakiś wyjdzie ;-)

Do góry