reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

dziewczyny czy Wasze maluszki bawią się juz czymś takim jak mozaika? chodzi mi o coś takiego QUERCETTI Mozaika Układanka 270el FANTACOLOR 0952 (1984978526) - Aukcje internetowe Allegro ale wydaje mi sie [co zreszta pisze] ze to dla starszych dzieci....... po pierwsze za małe, po drugie dziecko nic składnego z tego nie ułoży a tylko pogubi :-p znalazłam coś jeszcze od 2 lat ....... Quercetti Układanka FantaColor JUNIOR 4195 (1996769404) - Aukcje internetowe Allegro Poradzcie w co lepiej zainwestowac? W to drugie czy troche poczekać i kupić to pierwsze ehhhhhhhhhhh sama nie wiem :no:

reklama
Mojemu mężowi się bardzo podobają te mozaiki, ale jeszcze poczekamy, wydaje mi się ze to jeszcze nie dla dwulatka. W tej chwili lepsze chyba są klocki, albo coś takiego - tzn Tomi często się tym bawi ostatnio, więc wkleje linka: ZWIERZETA Z FARMY puzzle drewniane UKLADANKA Wawa (2000866178) - Aukcje internetowe Allegro nie wiem od jakiego to jest wieku, ale mamy to dawno i olewał, a ostatnio układa co tylko sobie przypomni...
a z mozaiką poczekała bym, aż "dorośnie" do tej pierwszej :-)

Ania takie troche podobne fotele ma mój brat i są one wywrotne. bynajmniej te jego. Jak sie przechylisz za bardzo do przodu bez podpierania nogami to można polecieć bo w jakimś stopniu się one przechylają do tyłu i do przodu bo płozy z tyłu ma dłuższe, aż do tych kołeczków no i człowiek od razu ma odruch obronny także nawet ja sie wystrzaszyłam a co dopiero dzieciaczek :-p Sama kiedys takie do siebie do domu chciałam ale są jakies takie własnie wywrotne, niestabilne, ogólnie nie przekonałam sie do nich.... No ale widze że ten ma te ograniczniki na miejscu ze fotel nie jest ruchomy........ No ale i tak bym sie bała ze np skacząc mógłby z nim polecieć do tyłu bo nic go tam nie podtrzymuje :D Ja to zawsze coś wymyśle.........;pp

A co do krzesełek to Marcel zakochał sie w swoim zwykłym nowym ikeowskim............. normalnie az jadł na nim. wszystko fajnie, wszedzie z nim chodzi :D Nawet zamiast na swoim fotelu to oglądał bajki na krzesełku dumnie oparty i wyprostowany jak struna

Ostatnia edycja:
Mama - my mamy tą drugą mozaikę, Julek lubi się nią bawić, chociaż muszę pilnować żeby tych elementów nie pogubili. Układa sobie kolorami ale obrazka nie układa jeszcze. Te malutkie to myślę że nawet moja Zuzia by sobie nie poradziła jeszcze, dzisiaj jak poszłam po nią do przedszkola to właśnie się taką bawiła i tylko wkładała te elementy bez ładu i składu, a ona dobra jest w takich rzeczach jak puzle i układanki. Także zdecydowanie ta druga:tak:

Załączniki

• DSC_0849.jpg
    DSC_0849.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 45
Ula zależy od tego ile paczka ma kg, i czy wysyłasz kurieriem czy pocztą:tak: Ja ostatnio wysylalam paczkę z Polski do domu (rowne 10kg) to zapłaciłam 162 zł (kurier)

reklama
Ania,Mama ja też mam te fotele i parę razy Asia usiadła na brzegu a fotel przewrócił się na nią. Wiadomo, więcej było śmiechu, płaczu wcale, bo on nie uderzy ale tak położy się na dziecko. No i dostawione są do ściany żeby właśnie młoda do tyłu nie poleciała, ale nie wiem czy to możliwe.... Ale regularnie skacze po poręczach by zapalić światło lub pogłupkować. Ja za to je uwielbiam;-)

A taki bujany z Ikei?
poang-krzeso-bujane__0093931_PE231540_S4.JPG

Albo pozostaje młodej kupić leżaczek:rofl2:

Do góry