reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Kiragold, można wybrac opiekunów tylko trzeba to ustanowić prawnie, notarialnie.
Ostatnio byl jakis program o tym i na necie szukałam...mozna tylko ZASUGEROWAC notarialnie kogo bysmy chcieli do opieki nad naszymi dziecmi, i sad EWENTUALNIE moze to wziac pod uwage decydujac o adopcji naszych dzieci, ale nie musi... i tak "pierwszenstwo" maja dziadkowe, najblizsza rodzina itp... niestety...

Ostatnio byl jakis program o tym i na necie szukałam...mozna tylko ZASUGEROWAC notarialnie kogo bysmy chcieli do opieki nad naszymi dziecmi, i sad EWENTUALNIE moze to wziac pod uwage decydujac o adopcji naszych dzieci, ale nie musi... i tak "pierwszenstwo" maja dziadkowe, najblizsza rodzina itp... niestety...
jest dokłądnie tak jak pisze Lotka.

ostatecznie zdecydowaliśmy się na prezent dla Antka. Drewnianą kolejkę z ikei M kupi dziś po pracy. Mozne do niej dokupic częsci.

hej dziewczynki :)

Widze, ze szał zakupów, u nas na szczescie już wszystko kupione :)

Dla Ali od nas i moich rodziców Duplo szpital, a od drugich dziadków szwagierka kupuje, dałam jej parę pomysłów, nie wiem co wybierze, moze zestaw narzędzi, bo Ala ostatnio robi remont wszędzie :)

U nas Tom spedza Swieta tylko z rodzicami, wiec prezenty ograniczone heheh
Kupilismy mu zestaw figurek zwierzątek, ma juz kilka i potrafi sie nimi ciagle bawic. mama mu buduje z klockow garaze, a on potem te stworki tam "wyprowadza", "chodza" calym stadem po domu itp hehehe do tego jeszcze mu chcemy dokupic male lego.

Aza kupiłam lego bo Paweł już je układał m.in. u mnie w pracy i całkiem nieźle mu idzie. Najbardziej lubi właśnie te małe części, kubek z kawą dla mamy i taty dla pieska zbiera te takie małe kropeczki lego żeby piesek miał co jeść. Dzisiaj u Martolinki miał okazję pobawić się duplo, ale jakoś nie mial na to natchnienia, wiecej narozrabiał a lego go "wciąga". Każde dziecko ma inne zainteresowanie więc to pewnie dlatego.

Kuba ostatnio ma fioła na punkcie ksiązki, ktora dostalam od cioci na urodziny, pt."Smieciarka Jarka":tak: Chodzi nawet z nią spać, przytula jak maskotkę i tak zasypia:szok:
Dlatego mąż mu ostatnio na prezen kupił taką wielką smieciarkę, razem z koszem na smieci i kierowcą:tak: identyczny kolor jak w książce(zielony) i identyczny kosz na śmieci, myślę, ze bedzie zachwycony:-) Do tego jeszcze mamy wczesniej już kupiony garaż z klocków Mega Bloks'ów, Mlody bardzo lubi bawić się tymi klockami.
Ja dla męża też mam prezent, ciekawe co ja dostanę:-D
Osatnio się mnie dopytywał czy nie znudził mi się już zapach perfum:-D
ja lubie bardzo często zmieniać, pamiętam, że jak byłąm w ciąży z Kubą to mialam jedne Givenchy i nie mogę tego zapachu do dzisiaj czuć:/

reklama
Dziewczyny z jakich kubeczków/bidonów piją wasze dzieci?
Ala pije z tego TT kapka z rozkłądanym dziubkiem, z kubka ze słomką kakao, zoczki z kartonika. Potrafi się napić ze szklanki normalnej, ale raczej tylko jak ja jej podaje bo wiadomo, strasznie rozlewa.
Ten kubek TT mamy już tylko jeden i chciałam jej coś kupić, nie wiem czy taki kubek czy lepiej jakiś lepszy bidon. Miała taki zwykły bidon ale był do niczego lało się z niego, a Ala nie umiała sobie tej zatyczki wyregulować do picia.

Zastanawiałam się nad takimi:
Bidon Sportowy 360 ml Tommee Tippee BPA 0% 24+ (1973996724) - Aukcje internetowe Allegro
Bidon Łyczek 300 ml Tommee Tippee BPA 0% 24+ (1973996722) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry