reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Kilolek- rzeczywiście fajny i ta cena

Ja pamiętam jak pojechaliśmy do chrześniaka mojego Ł na Dzień Dziecka z niedużym prezentem, byliśmy z dzieciakami. Oni oczywiście nawet czekolady nie dali naszym dzieciom, chociaż wiedzieli że przyjeżdzamy. Mama chrześniaka skomentowała "No prezent Filipek dostał bo to w końcu chrzesny". No wkurzyłam się niemiłosiernie, to było oczywiste dla nich że chrzesny to powinien przyjechać z prezentem bo to CHRZESNY, ale nasze dzieci to jakieś inne i nie muszą nic dostać na dzień dziecka od nich. Tatuś Filipka to mój kuzyn i miał zostać chrzesnym Julka tylko wziął ślub cywilny bez kościelnego więc nie mógł.

Przyszły dzisiaj te klocki dla Julka na gwiazkę Jixin. Na pierwszy rzut oka świetne, autka same jeżdzą i wydają dźwięki plus światełka się świecą, helikopter ma światełko takie do szukania złodziei;-) i śmigła mu się kręcą, oczywiście odgłosy. WIeczorem się pewnie pobawimy to zobaczę jak się łączą ze sobą i czy pasują do duplo. Jakość wydaje się być identyczna jak Duplo

reklama
Dziunka jak szukałam opini w intenecie to podobno te zestawy z ciuchciami, szczęsliwa farma czy coś takiego jeszcze lepszej jakości.

Ja całe dzieciństwo miałam jeden zestaw klockow. Było to lego w duzym wiaderku. Ja miałam takie bardziej babskie, a mój brat męskie hihihi. Mama jakimś cudem na nie odłożyła i kupiła nam je przez kogoś w Niemczech. Do dzisiaj je ma schowane (mowiła że musi je poawłowi wyciągnąć). Chciałam zobaczyć czy nasz synek polubi te klocki i dostał na mikołaja taki zestawiki:

klocki-lego-creator-zestaw-do-budowy-domu-5899.jpg

Paweł jest nimi zachwycony i codziennie się nimi bawi, więc postanowiliśmyy pod choinke kupić ten zestaw :
klocki-lego-creator-pudlo-klockow-6131.jpg

Planujemy jeszcze ten:
No i chyba to mu wystarczy :) Najlepsze jest to, że innymi klockami już nie chce się bawić hmmm. Pewnie mu przejdzie.
klocki-lego-creator-5623.jpg

U nas dziś sajgon zakupowy hehe. Ludzi wszędzie mnóstwo! A poszedł zaprowadzić z Julką Asię do siostrzenicy a ja z bratówką poszłam szukać pamiętnika na hasło dla Julki. NIGDZIE nie było. Był podobny, ale na szyfr, ale w końcu stwierdziłyśmy że szkoda kasy na takie coś.
No i znalazłyśmy gitarę z mikrofonem na statywie, o takie
Agatka%20gitara%20i%20mikrofon.jpg

I za 139 zł. Mówię ok, kupujemy, ale przejdziemy się jeszcze gdzieś, moze coś innego wpadnie w oko.
Wchodzimy do innego sklepu a tam to samo, tylko 40 zł taniej:szok: wzięłyśmy od razu:tak: także Julka z głowy:-D
Aaaa jeszcze napiszę że tą kuchnię co kupiłam Asi w Biedronce za 139 zł widziałyśmy w sklepie za, bagatela, 249 zł:szok: niezła przebitka!!!!!!
O taką kupiłam:
d3073be32dc658cf.jpg

Gosiaczku no ja nie wybrałam chrzestnych w ten sposób. Patrzyłam na to kto w razie naszej śmierci dobrze zajmie się moimi dziećmi.
Chrzestną Asi jest siostra A która jest wdową z czwórką dzieci i nie wymagam od niej prezentów. Owszem na urodziny czy święta da coś, ale jak w tym roku na zająca nie dała nic, to nie miałam pretensji, bo wiem że nie miała pieniędzy. Ale zawsze mogę liczyć na inną pomoc np. krawiecką;-) i najważniejsze dla mnie jest to aby chrzestni się pojawili i nie ważne czy z czekoladą czy z mega drogim prezentem.

Nie bawił by mnie prezent, a wręcz wstyd by było mi go przyjąć gdy wiedziałabym że ten ktoś odbiera w ten sposób coś sobie/swoim dzieciom.

ALE jak stać tego kogoś na prezent i celowo tego unika i nawet nie odwiedza swojego chrześniaka to już jest karygodne.

dziunka o ile dobrze pamietam w polsce prawnie dziadkowie sa w kolejce do zajecia sie dziecmi po smierci rodzicow, chrzestni nie maja z tym nic wspolnego, chyba ze wspomoc mentalnie:) niestety nie mozna wybrac osoby ktora zajmie sie naszymi dziecmi kiedy nas nie bedzie:/

a klocki jixin polecam! sa o niebo tansze i kompatybilne z lego i tak samo trwale:)

reklama
Etna klocki super a powiedz czy nie za małe te elementu bo na opakowaniu, że powyżej 4 lat. Też się nad takim zestawem zastanawiałam ale jednak wzięłam te większe klocki.

Dziunka z pewnością Julka będzie zadowolna :)))

Do góry