reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
fajne te kuchnie dziunka, to na pewno bedzie dobry prezent.
Ja na mikołajki dokupię chyba Ali taki koszyk zakupowy z różnymi "konserwami" i podełkami, widzialam w Leclercu za 25 zł. Są tam różne pudełeczke do których jej powsypuję prawdziwe rzeczy, bo ona lubi się bawić prawdziwymy, wczoraj z ciocią robiła szarlotkę z krakersów i jabłka :)

A poza tym mam dylema z prezentem straszny.. Myśle tym bajonsko drogim lego duplo.. Ewentualnie może domino Kolory Granna, albo taka ukłądanka granna "dzień noc" - też droga :/
I chyba jakieś ubranka, Ala cieszy się z ubranek...

Mam dylemat... Młody ma zestaw kawowy i uwielbia robic kawę , kakao itp. Myślę , że taka kuchnia to byłby strzał w 10. ..Ale kolejne m2 zajęte;-)
Agrafka a co to za drogi zestaw duplo?

KLOCKI LEGO DUPLO SZPITAL MIEJSKI 5795 KLINIKA (1955474828) - Aukcje internetowe Allegro ?? fajny tez taki zestaw. Jabym mieć ich kilka to dobry tysiąc zł. Niezle a na allegro ten z przesyłka kosztuje 260 zł z groszami a najdrozszy lekko ponad 400 ........ za to samo. Niezła rozpiętość. My lego moze bardziej kolekcjonowac zaczniemy za poł roku albo nawet za rok bo Marcel dalej jest za dziki. Póki co wystarcza mu komplet podstawowy........ dokładnie taki http://www.google.pl/imgres?q=5506+...3&tbnw=220&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:9,s:0 aaa i tak mam z tym ciągły bałagan........

Ostatnia edycja:
Ja kupiłam Konradowi takie: LEGO DUPLO 66393 POLICJA 3w1 5681 + 5679 + 5680 (1959447158) - Aukcje internetowe Allegro Dobrze, że we Wrocławiu to chociaż wysyłki nie musiałam płacić. Dużo bardziej opłaca się kupować te zestawy 3w1 bo np sam ten posterunek kosztuje 220 zł, ciężarówka 70 i motocykl 30 z hakiem :)) Zrobilismy zrzute bo lepiej jedną porządną rzecz niż kilka pierdół. Jeszcze zamówiłam u koleżanki na prezent to:CARS / AUTA Zestaw Trzypak MATTEL (1955110002) - Aukcje internetowe Allegro zestaw na samym dole i jeszcze jedni znajomi tez mają coś kupić z Carsów ale nie wiem co :)))

My tych duplo mamy już koło 15 zestawów od tych najmniejszych, po te większe, nie mamy klocków w tych plastikowych skrzynkach, ale i tak najlepsza zabawa dla moich to zwierzątkami.. ustawiają, gadają, wożą w koszu sklepowym:-D, mój to najchętniej budowałby z nimi zamki, domki, a one nie za bardzo;-), chociaż Hanka próbuje

no to ana zazdroszczę Wam tylu zestawów. My sie nigdy nie dorobimy pokaźnej kolekcji bo co tu duzo pisac. Lego swoje kosztuje a nie mamy duzo takich znajomych czy rodziny co by nam wypadało zasugerować. Dość skromnie zyjacy są wiec wiadomo drobiazgiem objeżdżają każdą imprezę no ale tu mi dałyście pomysł ze na następny rok właśnie takie duplo [moze juz któres z kolei] albo w ogóle cos innego a drozszego bede chciała młodemu kupić to właśnie zasugeruje zrzutę na jedna porzadna rzecz...... :)) Chociaz z drugiej strony trochę sie tego krępuje bo hmmm o kase chodzi. Np jedni dadzą 100 z drudzy mogą przeznaczyc 30 czy 40 zł. Np kupując dresik nie widac ze kosztuje to tylko 30 zł a dać do zrzutki to troche moga sie wstydzic...... no cóz musze to w odpowiednim czasie z D. skonsultować no ale to ma jeszcze czas ;-):tak:

Mam dylemat... Młody ma zestaw kawowy i uwielbia robic kawę , kakao itp. Myślę , że taka kuchnia to byłby strzał w 10. ..Ale kolejne m2 zajęte;-)

A może macie coś do schowania? I na to miejsce przyszłaby kuchnia? Te z Biedronki nie są aż takie duże.

Ja w gruncie rzeczy, po czasie jestem zadowolona z tego JDLT czy jak mu tam:-D Dziewczyny siedzą w tym min. 2 razy dziennie:tak:
Na duplo moim zdaniem szkoda pieniędzy bo za jakieś 2-3 lata dzieci dorosną do małego lego i duże pójdzie w odstawkę.

reklama
Do góry