reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No to inna sprawa jak dziecko spokojne. Ja jak jestesmy u rodziców a młody spi na rozłożonej wersalce to musze co chwile do niego zachodzic i ewentualnie poprawiac ale zdarzało sie pare razy ze nie trafiłam w ten ostatni moment i młody padł na podłoge :baffled: Raz nawet sie nie obudził tylko turlał po podłodze :szok:
Takze wiem ze u niego byłoby to normalne......
Zdaje sobie jednak sprawe ze kiedys bede musiała go do normalniego w łózka przeniesc ale zastanowie sie nad tym za pol roku. Jednak z tego co ogladałam wybierałabym w łózkach w stulu mniej wiecej takim [oczywiscie teraz nie biore pod uwage rozmiaru w tych aukcjach bo pokazuje modele] Łóżka Łóżko dla dzieci TEDI-S NwośĆ RaTY! Gliwice (1912708611) - Aukcje internetowe Allegro ŁÓŻECZKO SOSNOWE 60X136+MATERAC+SZUFLADA ŁD6 (1924406381) - Aukcje internetowe Allegro z tym ze ja wolałabym łózeczko chyba w kolorze zielonym lub niebieskim, sama nie wiem. mam jeszcze duzo czasu na przemyslenia. Póki co nawet nie znalazłam łózka na które bym sie zdecydowała w 100%

reklama
Ja na początku oglądałam takie jak Ty,Mama, ale mąż mnie namowil na to co kupilismy i jestem zadowolona.
Bralismy sosnowe(bez koloru), bo Tomi ma wystarczająco kolorowo w pokoju a mebelki ma wszystkie jasne i nawet to pasuje do siebie :-)
Przerazona byłam, jak czytalam komentarze niektorych sprzedawcow, okazuje sie, ze spora czesc tych łóżek jest nawet nie do konca gładka(znaczy są zadziory) co dla mnie dla dziecka jest niedopuszczalne... :-( WIadomo, ze w sklepie to inaczej, pooglada się, dotknie, a tu sie nie da...no ale cena na necie przemawia na korzysc... :-)

a jeszcze jedna sprawa mnie nurtująca......
no bo zas wydawac jakies 500 zł na łózko to duzo, jak dla mnie. Chciałabym zeby TE posłuzyło Marcelowi jak najdłuzej. Z tego modelu co mi sie teraz w miare podoba to wymiary na długość 140 lub 180. Wiem ze dzieciaki potem rosną. moze wziasc na 180? głupota? Nie wiem czy bede jeszcze wymieniac...........aż do prawie nastolatka. Nie wiem czy to łózko nawet tyle wytrzyma. Ale 140 cm moze byc małe zwłaszcza ze kilku 8 latów z okolicy ma na pewno powyzej 120 cm :baffled:
No nie wiem co o tym myslec.......... wiem jedno. Chciałabym nastepne łozko wymienic jak najpozniej, jak juz Marcel nowego sobie pokoju zazyczy jako juz wiekszy chłopak - moze na 10-te ur. Nie wiem. Pewnie pomyslicie wariatka hehe

Moje starszaki od razu miały łóżka normalnych rozmiarów, co było przydatne gdy trzeba było usypiać razem z dzieckiem albo położyć spać gościa.
Ale nie liczyłabym na to, że takie łóżko wytrzyma kilkanaście lat ;-)

Dziewczyny widziałyscie gdzies jednolite rajstopki ? ja do tej pory kupowałam w H&M ale teraz albo nie ma takich jednolitych po 2 pary w rozmiarach powyżej 86 albo nie mogę znaleźć :/
Mam kilka super z Primarku, ale za mało. Potrzebujemy gładkich , albo w jakieś kropeczki, ale bez obrazków.

reklama
Do góry