reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
Moje kobitki śpią pod kołdrą kupioną w aldim, nie wiem jakiej firmy, w zestawie były kołdra letnia i jesienna, a jak się obie połączy to jest zimowa. Hanka jest zmarźluch, więc dostała jesienną, a Gonia pod letnią, czasami jak z nimi śpię przykrywam się i jest przyjemna. Zobaczymy jaka będzie zima i najwyżej połączymy obie kołdry, bo mamy oczywiście kupiony jeszcze jeden zestaw.
My mamy powleczony koc i ... mamy flanelową pościel - rewelacja, flanelka grzeje niesamowicie.;-)

Moi rodzice mają dwie posciele z wielbłąda, tata tylko pod taka spi i to nie powleczoną, ona jest takze lecznicza. Ja jakos nie lubiłam pod nią spac. My dla siebie mamy jakąs z ikea leciutką z kaczego pierza czy cosw tym stylu. Posciel jest taka dziecięca nie pamiętam wymiarów.
ale wyglądem przypomina taka co Dziunka wstawiala linka, tez ma te przeszycia itd. Musze zobaczyc w sklepie i dotknąc zeby kupic.

o chyba mamy taką bo ten mis znajomo wyglada:
http://allegro.pl/gluck-posciel-wypelniona-2-el-tencel-biala-bombik-i1913242401.html
http://allegro.pl/naturalne-wypelnienie-do-lozeczka-tencel-gluck-i1912541151.html
http://allegro.pl/gluck-komplet-poscieli-wypelnienie-tencel-j-nowa-i1924436116.html
byc moze jest ok ale ja jakas wymagająca jestem.

Bylam u kolezanek one mają cienkie takie szmatki ale lepiej jest sie w to wtulic - no tak mi sie wydaje.... byc moze One mają złą a ja dobrą?!

Ostatnia edycja:
Ja myślę że dobra jest ta pod którą nam jest dobrze:rofl2: każdy lubi coś innego:tak: my też śpimy pod niepowleczoną i nie zamieniłabym się na żadną inną, bo utrzymuje temperaturę ciała, więc nigdy się pod nią nie spociłam, ani na odwrót - nie zmarzłam. No ale cena powala:szok: chociaż kołdra na lata.
I dziewczynom pewnie byłoby bosko pod wielbłądem...ech...

Aaa też weź pod uwagę że ta kołdra zmięknie w trakcie używania, powlecz flanelką i będzie mu milutko i dobrze:tak:

Dziewczyny znacie jakiś sklep internetowy z fajnymi piżamkami/koszulkami dla nas ?
Ja do tej pory spałam nago albo w samych majtkach :) ale zimno się zrobiło, wyciągnęłam jakieś stare koszule które jeszcze używałam do karmienia po narodzinach Ali, nie znosze ich bo są szmatławe, za duże, bleeee.. jedyna ładna (w którejz resztą rodziłam :D) ma rozwleczony dekolt, cycki mi wyłażą i Ala się ich czepia.
HELP:)

Agrafko ja kupowalam na allegro ciążowe koszule muzzy, kupilam dwie, w tej rodziłam:
MUZZY Koszula nocna do karmienia BEŻ rozm L (1882110155) - Aukcje internetowe Allegro ale w tej ta bawełna sie jakos rozciągnęła chociaz koszulka jest sliczna
i cos w tym stylu
MUZZY ~ KOSZULA NOCNA ROZMIAR (M) NOWOŚĆ (1932729930) - Aukcje internetowe Allegro tylko ja mam na guziki pod szyją. Z taką się nic nie dzieje.
Na allegro jest teraz mało ofert ale na stronie muzzy.com.pl jest tego więcej.

Mi dzis przyszlo zamówione łóżko(ostatni kolor - sosna) Łóżka Łóżko dla dzieci z materacem 160 x 70 Timi (1894075807) - Aukcje internetowe AllegroMi się bardzo podoba, Tomi juz w poludnie na nim spał, ciagle na nie pokazuje jak sie spytamy "gdzie bedzie spal tomus?"....oby w nocy sie udalo! :-)
W tym tygodniu jeszcze przyjdzie mi zamowiona do tego posciel:
AUTA _ CARS DISNEY POSCIEL dzieci 140x200 5wzorow (1911811451) - Aukcje internetowe Allegro - wzor "cars badges"
no i reszta:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1926932428

http://allegro.pl/show_item.php?item=1926932431

To w sumie juz na jego urodziny, dostanie jeszcze na imprezce tor samochodowy, ale jeszcze nie wiemy konkretnie ktory :-)

Ostatnia edycja:
Lotka b. ładne łózeczko. Mnie sie b. podoba w niebieskim lub zielonym.
I powiem ze podziwiam Was za odwage. Mój by spadł z tego łóżka szybciej niż myślę :eek: Na prawdę musiałabym spać na materacu obok łóżka chyba:sorry:

reklama
Heh, tez tak myslalam, ze moze spasc i bede ze strachu spala z nim :-)
Dziś w dzien bylam odwazna, na noc obkladam podloge kocami, i pewnie jakis czas tak bede robic... z tym ze Tom w nocy az tak nie szaleje, spi w miare spokojnie. W dzien jak sie obudzil to siedzial na lozku, wolal nas i czekal, licze na to samo w nocy :-) Z tym ze na noc jeszcze nianie mu wstawiam, bo ja gluchawa jestem i sie boje, ze moge go nie uslyszec chyba ze sam przyjdzie do nas:-)

Do góry