reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

Tak po prawdzie CCC to sklep z różnymi markami od tych tanich po np.Lasockiego gdzie ceny zaczynają się od 149zł.

Ten Lasocki to dla mnie fenomen - bo nie jest tani, a nie wygodny jak diabeł. W życiu nie mierzyłam butów z tak twardą podeszwą.

Co do pocenia się nóg w coccodrillo - to prawda, ale i tak Ala lubi je najbardziej - wiec chodzi :)

reklama
Ty chociaż mierzyłaś, bo ja nawet nie :-D chociaż sporo butów mi się tej marki podoba wizualnie:tak:
Nigdy nie zapomnę jak mama sobie kupiła super skórzane kozaki za prawie 400 zł, które po 2 miesiącach były kilka razy w reklamacji bo co chwilę coś się działo:-D a ja tamtą zimę przełaziłam bez problemu w butach za niecałe 100zł.

Nam się nie pociła noga w Coccodrillo ale co z tego jak się popruły. No ale może źle trafiłyśmy albo moje dzieci są taaakie zdooolne :-D

Dziunka mierzyłam Lasockiego, bo rzeczywiście są łądne, ale podeszwa koszmar - cienka i twarda jak kamień, w żadną stronę się nie wygina.
Co do zimowych butów jak też kupiłam na zimę takie za 70zł i były super, w tym roku też w nich trochę pochodzę chociaż lekko się wytarły :)

A co do coccodrillo - to nie są solidne buty, ja mówię , ze są z gumy i kartonu. I na pewno dużo zależy od modelu, jeden się rozklei inny nie.

Dziewczyny, ile będziecie kupowac zimowych kurtek dla dzieci?
Ja mam jedną na razie. Zeszłoroczny kobinezon powinnien być ok przynajmniej na sanki, ale musze kupić spodnie ocieplane. I nie wiem czy nie trzeba jeszcze jednej kurtki ?

Ja mam jedna kurtkę na zime i chce jeszcze kupić kombinezon 2-cześciowy aby w razie co mieć też kurtke na zmiane. Spodnie na sanki tez w sumie jeszcze jedne by się przydały bo jedne to chyba mało....

Agrafka - u nas spodnie ocieplane beda OK bo maja regulacje szelek. Za to kurtka jest na styk i waham sie czy kupować nowa [a mam jedna upatrzana która mnie kusi] czy przelata w tej "starej" - no ale skoro teraz jest na styk to w styczniu bedzie za mała wiec raczej kupie. Wiec ja na zime musze kupic młodemu tylko buty i ewentualnie tą kurtkę bo czapke, szalik/golfik i rekawiczki mamy dobre - w tamtym roku bylo to ciut za duze ale teraz beda w sam raz. Mi wystarczy zeby był jeden komplet. W tamtym roku tak miałam i wystarczylo. Nie przwiduje extremalnych wypadów aby babrał sie nie wiadomo w czym.

Ja muszę wydobyć kurtkę i spodnie po Julce i chyba będą w sam raz, ale dokupię na pewno jeszcze jeden dwuczęściowy kombinezon, bo biorąc pod uwagę że młoda nie nosi już pampersa to na mrozie łatwo można zaliczyć wpadkę. No i młoda ma wyjątkowy talent do paprania się... w zeszłym roku ledwo wystarczyły nam trzy kurtki na jesień/wiosnę i dwa kombinezony:-D

Aza jak Ty to robisz? Ja za mniej niż 9,90 zł nic jeszcze nie upolowałam, a trzy super oferty umknęły mi sprzed nosa w ostatnich SEKUNDACH! Oj wkurzyłam, się wkurzyłam! A kurtka CZADOWA, mężowi na bank się będzie podobać:tak:

reklama
AniaSm no zawału można dostać hehe... Mnie jakoś ciągnie do takich motywów :pPP

Dziunka najważniejsza zasada to licytowac dopiero jak jest poniżej minuty i tyle ;)))

Ostatnia edycja:
Do góry